Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Το ριζότο που θα "γράψει" την δική του ιστορία στον ουρανίσκο σας.

Υλικά:

400 γρ. ρύζι

1 κιλό σουπιές καθαρισμένες (το μελάνι τους το κρατάμε ξεχωριστά)

100 γρ. ελαιόλαδο

80 γρ. βούτυρο

1 λίτρο ζωμό ψαριού

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο

50 γρ. τοματοπολτό

1 ποτήρι λευκό κρασί

1 πεπεροντσίνο

Οδηγίες:

Κόβουμε τις σουπιές σε λωρίδες. Σε μία κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πεπεροντσίνο και τα τσιγαρίζουμε. Ύστερα ρίχνουμε τις σουπιές και τις αφήνουμε να πιουν τα υγρά. Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε καλά μέχρι να εξατμιστεί και ρίχνουμε το τοματοπολτό, το μελάνι από τις σουπιές και βάζουμε 3 – 4 κουταλιές από το ζωμό που βράζει σε μία άλλη κατσαρόλα. Βράζουμε τις σουπιές για 20 λεπτά. Ελέγχουμε στη συνέχεια τη γεύση για αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε το ρύζι. Αφήνουμε 5 λεπτά να πάρει γεύση από τις σουπιές και ξεκινάμε να ρίχνουμε το ζωμό κουτάλα κουτάλα μέσα στο ρύζι, πάντα σε αρκετή φωτιά. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια. Μετά από 20 λεπτά περίπου από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι, το ριζότο μας είναι έτοιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τελειώνουμε, δένοντας με το υπόλοιπο βούτυρο. Το σκεπάζουμε για 2 -3 λεπτά να ξεκουραστεί και το σερβίρουμε.

empty alt

Ροζ κους κους με μπρόκολο

Πανεύκολη συνταγή με κους κους που γίνεται ροζ!
empty alt

Μπουκιές με αμύγδαλα και μαρμελάδα βερύκοκο

Μπαλίτσες από βερίκοκο για παιχνίδια γεύσης.
empty alt

Τιμπάλ μελιτζάνας

Εντυπωσιακό τόσο από την εμφάνιση όσο και από τη γεύση.
empty alt

Κεφτεδάκια με pesto

Αφράτα κεφτεδάκια με μοναδικό άρωμα pesto.
empty alt

Ψωμάκια με κουρκουμά και δεντρολίβανο

Ψωμάκια με πρωτότυπα υλικά και ακόμα πιο πρωτότυπη γεύση.
empty alt

Ρυζοκροκέτες

Συνοδεύστε το κρέας ή το κοτόπουλο με τραγανές ρυζοκροκέτες για ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα. 
empty alt

Πιροσκί

Παραδοσιακά ποντιακά πιροσκί, τέλεια στη γεύση, φανταστικά στην εμφάνιση.
empty alt

Κρουασανάκια γεμιστά με μελιτζάνα

Δοκιμάστε να φτιάξετε αλμυρά κρουασανάκια με μελιτζάνα για ένα διαφορετικό ορεκτικό στο τραπέζι σας.
Back To Top