Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Το ριζότο που θα "γράψει" την δική του ιστορία στον ουρανίσκο σας.

Υλικά:

400 γρ. ρύζι

1 κιλό σουπιές καθαρισμένες (το μελάνι τους το κρατάμε ξεχωριστά)

100 γρ. ελαιόλαδο

80 γρ. βούτυρο

1 λίτρο ζωμό ψαριού

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο

50 γρ. τοματοπολτό

1 ποτήρι λευκό κρασί

1 πεπεροντσίνο

Οδηγίες:

Κόβουμε τις σουπιές σε λωρίδες. Σε μία κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πεπεροντσίνο και τα τσιγαρίζουμε. Ύστερα ρίχνουμε τις σουπιές και τις αφήνουμε να πιουν τα υγρά. Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε καλά μέχρι να εξατμιστεί και ρίχνουμε το τοματοπολτό, το μελάνι από τις σουπιές και βάζουμε 3 – 4 κουταλιές από το ζωμό που βράζει σε μία άλλη κατσαρόλα. Βράζουμε τις σουπιές για 20 λεπτά. Ελέγχουμε στη συνέχεια τη γεύση για αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε το ρύζι. Αφήνουμε 5 λεπτά να πάρει γεύση από τις σουπιές και ξεκινάμε να ρίχνουμε το ζωμό κουτάλα κουτάλα μέσα στο ρύζι, πάντα σε αρκετή φωτιά. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια. Μετά από 20 λεπτά περίπου από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι, το ριζότο μας είναι έτοιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τελειώνουμε, δένοντας με το υπόλοιπο βούτυρο. Το σκεπάζουμε για 2 -3 λεπτά να ξεκουραστεί και το σερβίρουμε.

empty alt

Φοκάτσια

Το ιταλικό ψωμί με θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Πράσινη σαλάτα με μύδια και σκορδαλιά

Φίνα γεύση στην σαλάτα με τα μύδια και την σπιρτάδα της σκορδαλιάς.
empty alt

Bucatini με μπαρμπούνι

Φανταστική και πανεύκολη συνταγή με μπαρμπούνι
empty alt

Σαλάτα με τόνο, μύρτιλα και βαλεριάνα

Ένα δροσερό πιάτο που ανοίγει την όρεξη για περαιτέρω γεύσεις.
empty alt

Mattonella (τουβλάκι) από σοκολάτα

Σοκολάτα και φουντούκι συμμαχούν για να κατακτήσουν τον ουρανίσκο σας.
empty alt

Σουβλάκια από σεϊτάν

Είστε vegan; Τα σουβλάκια από σεϊτάν θα γίνουν το αγαπημένο σας ορεκτικό!
empty alt

Μπεσαμέλ gluten free

Να πως να φτιάξετε πανεύκολα μπεσαμέλ χωρίς γλουτένη.
empty alt

Crostini από λάδι με μους από λάχανο και mozzarella

Φέρτε κοντά το λάχανο και τη μοτσαρέλα και δε θα πιστεύετε τη γεύση.
Back To Top