Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Το ριζότο που θα "γράψει" την δική του ιστορία στον ουρανίσκο σας.

Υλικά:

400 γρ. ρύζι

1 κιλό σουπιές καθαρισμένες (το μελάνι τους το κρατάμε ξεχωριστά)

100 γρ. ελαιόλαδο

80 γρ. βούτυρο

1 λίτρο ζωμό ψαριού

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο

50 γρ. τοματοπολτό

1 ποτήρι λευκό κρασί

1 πεπεροντσίνο

Οδηγίες:

Κόβουμε τις σουπιές σε λωρίδες. Σε μία κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πεπεροντσίνο και τα τσιγαρίζουμε. Ύστερα ρίχνουμε τις σουπιές και τις αφήνουμε να πιουν τα υγρά. Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε καλά μέχρι να εξατμιστεί και ρίχνουμε το τοματοπολτό, το μελάνι από τις σουπιές και βάζουμε 3 – 4 κουταλιές από το ζωμό που βράζει σε μία άλλη κατσαρόλα. Βράζουμε τις σουπιές για 20 λεπτά. Ελέγχουμε στη συνέχεια τη γεύση για αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε το ρύζι. Αφήνουμε 5 λεπτά να πάρει γεύση από τις σουπιές και ξεκινάμε να ρίχνουμε το ζωμό κουτάλα κουτάλα μέσα στο ρύζι, πάντα σε αρκετή φωτιά. Κάθε φορά που εξατμίζεται λίγο ο ζωμός επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανακατεύοντας συνέχεια. Μετά από 20 λεπτά περίπου από τη στιγμή που προσθέτουμε το ρύζι, το ριζότο μας είναι έτοιμο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τελειώνουμε, δένοντας με το υπόλοιπο βούτυρο. Το σκεπάζουμε για 2 -3 λεπτά να ξεκουραστεί και το σερβίρουμε.

empty alt

Σουβλάκια από σολομό

Σουβλάκια από σολομό μαριναρισμένα με σκόρδο και μουστάρδα. Ένα ιδιαίτερο ορεκτικό στο τραπέζι σας.
empty alt

Ριζότο alla parmezana

Αυτή η συνταγή είναι η βάση για όλα τα ριζότο.
empty alt

Ρυζόγαλο

Αγαπημένο γλυκό για όλες τις ώρες της ημέρας.
empty alt

Ριζότο primavera (ανοιξιάτικο)

Απρόσμενος συνδυασμός θαλασσινών και φρούτων προσφέρει μια γευστική σαλάτα.
empty alt

Αρωματική κρέμα από μελιτζάνα

Υπέροχο ντιπ από μελιτζάνα, μπορεί να συνοδεύσει πολλά πιάτα σας.
empty alt

Γεμιστο μοσχαράκι με λάχανο και μανιτάρια

Μια πανδαισία γεύσεων, υλικών και αρωμάτων σε ένα πιάτο.
empty alt

Μελιτζανοσαλάτα

Αλλη μια επιλογή για τους λάτρεις της μελιτζάνας.
empty alt

Γκρατέν από πατάτες παντσέτα και τυρί μετσοβόνε

Σερβίρεται ζεστό, φτιάχνεται εύκολα και η γεύση του διαρκεί μέχρι το επόμενο πιάτο.

Back To Top