Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Πεσκανδρίτσα στο φούρνο με πατάτες, νόστιμο και υγιεινό πιάτο που θα λατρέψουν και οι μικροί μας φίλοι!

Υλικά:

  • 800 γρ. φιλέτο από πεσκανδρίτσα κομμένο σε φέτες
  • 2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λεπτοκομμένη
  • 200 γρ. φρυγανιά gluten free
  • Ζεστ και χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. θυμάρι τριμμένο
  • 1 κ.γ. μαϊντανό τριμμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Οδηγίες:

Παίρνουμε ένα ταψί φούρνου, βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο από κάτω και απλώνουμε τις φέτες από τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και το απλώνουμε πάνω στις πατάτες. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το χυμό λεμονιού, το θυμάρι, το μαϊντανό, τη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι και αυτό το μείγμα το απλώνουμε επάνω στα ψάρια σαν να τα πανάρουμε. Ρίχνουμε από πάνω 2 κουταλιές ακόμη ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Αν χρειάζεται στο τέλος γυρίζουμε το φούρνο στο γκριλ για να γκρατιναριστούν.

empty alt

Κεφτεδάκια από χοιρινό και μήλο

Ένας τολμηρός συνδυασμός που σας βγάζει γευστικά κερδισμένους.
empty alt

Τράιφλ με μπράουνις

Ένα επιδόρπιο πανεύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο.
empty alt

Ριζότο με κολοκύθα και amaretto

Το μυστικό σε αυτό το ξεχωριστό πιάτο είναι ο συνδυασμός ανεπάντεχων υλικών.
empty alt

Σαλάτα παντζάρι

Το παντζάρι γίνεται μια γευστική σαλάτα.
empty alt

Πέννες αλα αραμπιάτα

Νόστιμη και εύκολη συνταγή με ταπεινά υλικά αλλά ξεχωριστή γεύση.
empty alt

Σαλάτα αντσουγιάδα

Σε αυτή τη σαλάτα πρωταγωνιστεί η αντσούγια και μεταμορφώνει το πιάτο σε σαλάτα ή και ορεκτικό.
empty alt

Ρυζοκροκέτες

Συνοδεύστε το κρέας ή το κοτόπουλο με τραγανές ρυζοκροκέτες για ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα. 
empty alt

Γαρίδες σαγανάκι

Το θαλασσινό αυτό δεν θα σταματήσει να μας εκπλήσει.
Back To Top