Εύκολη | Μερίδες : 2 | 10.01-12.30 |
Μία ιδιαίτερα θρεπτική σαλάτα.
Υλικά:
1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες
1 μικρή σαλάτα iceberg κομμένη
50 γρ. ηλιόσπορο
5-6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
10 ελιές μαύρες
½ κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
2 κ.σ γιαούρτι πλήρες
1 κ.γ. μουστάρδα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο αρωματισμένο με μήλο
Οδηγίες:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αβοκάντο, το iceberg, τον ηλιόσπορο, τα ντοματίνια και τις ελιές.
Για το ντρέσινγκ
Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το μαϊντανό και το βασιλικό. Αν μείνει πολύ πηχτό αραιώνουμε με λίγο νερό. Με αυτό το ντρέσινγκ γαρνίρουμε τη σαλάτα μας.