Δύσκολη   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Το κουνέλι μεθάει με μπύρα, θυμάρι και βασιλικό. 

Υλικά:

1 κουνέλι (περίπου 1 1/2 κιλό)

500 ml μπύρα

2 κ.σ. λάδι

1/2 ματσάκι μαϊντανός

3-4 κλωναράκια βασιλικού

1 κ.σ. ξερό θυμάρι

αλάτι

πιπέρι

2 κ.σ. βούτυρο

2 κ.σ. αλεύρι

Οδηγίες:

Πλύνετε και στεγνώστε το κουνέλι. Βάλτε το σε μια κατσαρόλα (κυκλικά στον πάτο της, όσο χωράει) μαζί με την μπίρα, το λάδι, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, το θυμάρι και όσο αλατοπίπερο θέλετε. Μαγειρέψτε το σε πολύ χαμηλή φωτιά για 40-50’, κουνώντας συχνά την κατσαρόλα για να μην πιάσει. Αν είστε επιδέξιες, μπορείτε να γυρίσετε χωρίς να το… διαλύσετε και όλο το κουνέλι μια φορά μέσα στην κατσαρόλα. Μόλις γίνει το κουνέλι, αφαιρέστε τα κλωναράκια των μυρωδικών και κόψτε το σε μερίδες (μην σερβίρετε το κεφάλι – θα το φάτε άλλη στιγμή!). Σουρώστε το ζωμό που άφησε στην κατσαρόλα και καθαρίστε τη. Αραιώστε το ζωμό με τόσο νερό ώστε να γίνει 2 φλιτζάνια. Διαλύστε καλά το αλεύρι σε λίγο νερό, ανακατέψτε το στο ζωμό και προσθέστε όσο νερό χρειάζεται να έχετε δύο φλιτζ. ζωμού. Λιώστε το βούτυρο στην κατσαρόλα, προσθέστε το ζωμό και ανακατέψτε καλά μέχρι να πάρει μια βράση και η σάλτσα να αρχίσει να δένει. Προσθέστε το κρέας, ανακατέψτε, σκεπάστε την κατσαρόλα και κατεβάστε τη από τη φωτιά. Σερβίρεται γαρνιρισμένο με ρύζι, περιχυμένο με σάλτσα.

empty alt

Tagliolini Portovenere

Γευστική αρμονία ζυμαρικών, λαχανικών και θαλασσινών σε ένα πιάτο.
empty alt

Crostini από λάδι με μους από λάχανο και mozzarella

Φέρτε κοντά το λάχανο και τη μοτσαρέλα και δε θα πιστεύετε τη γεύση.
empty alt

Μπακαλιάρος με κρασί

Το αγαπημένο ψάρι σε μια ακόμη γευστική πρόταση.
empty alt

Πέρκα φιλέτο στο φούρνο με πατάτες

Η πέρκα βρήκε το νόημά της δίπλα σε πατάτες, ελίες και την κάπαρη.
empty alt

Τράιφλ με μπράουνις

Ένα επιδόρπιο πανεύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο.
empty alt

Κανόλι με κρέμα σοκολάτας και φουντουκιών

Ένα επιδόρπιο με καταγωγή από τη Σικελία, το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε και με άλλη γέμιση της αρεσκείας μας. 
empty alt

Σάλτσα καυτερή

Ιδανική για εσάς που λατρεύετε τις πικάντικες γεύσεις.
empty alt

Πάστα Φλώρα για ερωτευμένους

Πάστα Φλώρα, ένα γλυκό για όλες τις ώρες...
Back To Top