Δύσκολη   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Το κουνέλι μεθάει με μπύρα, θυμάρι και βασιλικό. 

Υλικά:

1 κουνέλι (περίπου 1 1/2 κιλό)

500 ml μπύρα

2 κ.σ. λάδι

1/2 ματσάκι μαϊντανός

3-4 κλωναράκια βασιλικού

1 κ.σ. ξερό θυμάρι

αλάτι

πιπέρι

2 κ.σ. βούτυρο

2 κ.σ. αλεύρι

Οδηγίες:

Πλύνετε και στεγνώστε το κουνέλι. Βάλτε το σε μια κατσαρόλα (κυκλικά στον πάτο της, όσο χωράει) μαζί με την μπίρα, το λάδι, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, το θυμάρι και όσο αλατοπίπερο θέλετε. Μαγειρέψτε το σε πολύ χαμηλή φωτιά για 40-50’, κουνώντας συχνά την κατσαρόλα για να μην πιάσει. Αν είστε επιδέξιες, μπορείτε να γυρίσετε χωρίς να το… διαλύσετε και όλο το κουνέλι μια φορά μέσα στην κατσαρόλα. Μόλις γίνει το κουνέλι, αφαιρέστε τα κλωναράκια των μυρωδικών και κόψτε το σε μερίδες (μην σερβίρετε το κεφάλι – θα το φάτε άλλη στιγμή!). Σουρώστε το ζωμό που άφησε στην κατσαρόλα και καθαρίστε τη. Αραιώστε το ζωμό με τόσο νερό ώστε να γίνει 2 φλιτζάνια. Διαλύστε καλά το αλεύρι σε λίγο νερό, ανακατέψτε το στο ζωμό και προσθέστε όσο νερό χρειάζεται να έχετε δύο φλιτζ. ζωμού. Λιώστε το βούτυρο στην κατσαρόλα, προσθέστε το ζωμό και ανακατέψτε καλά μέχρι να πάρει μια βράση και η σάλτσα να αρχίσει να δένει. Προσθέστε το κρέας, ανακατέψτε, σκεπάστε την κατσαρόλα και κατεβάστε τη από τη φωτιά. Σερβίρεται γαρνιρισμένο με ρύζι, περιχυμένο με σάλτσα.

empty alt

Τζατζίκι

Για τους λάτρεις των παραδοσιακών και έντονων γεύσεων.
empty alt

Σπαγγέτι cacio pepe (τυρί και πιπέρι)

Η υπεροχή της γεύσης και της ευκολίας μόνο με τρια υλικά, έξυπνα συνδυασμένα.
empty alt

Ρύζι αρωματισμένο με μανιτάρια τσουκνίδα και ντομάτα

Εμπιστευτείτε την τσουκνίδα να πλαισιώσει άρτια τα μανιτάρια και το ρύζι.
empty alt

Πουρές από κουκιά

Ένα πιάτο με υψηλή διατροφική αξία.
empty alt

Ρύζι με σταφίδες

Συνοδεύστε τα κρεατικά σας με ένα εξαιρετικό στην εμφάνιση και στη γεύση ρύζι. 
empty alt

Μους με limoncello

Τι είναι κίτρινο, έχει ιδιαίτερη γεύση και γίνεται μους;
empty alt

Ερωτικές μπουκιές

Όταν το μέλι, το ανθόνερο και η καρυδόψυχα τυναντούν το σουσάμι.
empty alt

Πραλίνα φουντουκιού

Υπάρχει κάποιος που δε λατρεύει τη πραλίνα;

Back To Top