Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Συνοδεύστε τα κρεατικά σας με ένα εξαιρετικό στην εμφάνιση και στη γεύση ρύζι. 

Υλικά:

250 γρ. ρύζι για πιλάφι

1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες

½  ποτήρι λευκό κρασί

½ ποτήρι κόκκινο κρασί

50 γρ. κουκουνάρι

2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο. Προσθέτουμε το ρύζι, αφήνουμε 2-3 λεπτά ανακατεύοντας και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε ζεστό νερό και αλατίζουμε. Βράζουμε τις σταφίδες με το κόκκινο κρασί για 5-6 λεπτά και παράλληλα σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε το κουκουνάρι. Μόλις βράσει το ρύζι και έχει πιει το νερό προσθέτουμε μέσα το κουκουνάρι και τις σταφίδες που έχουμε σουρώσει καλά. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν όλα μαζί και σερβίρουμε προαιρετικά με λίγο άνηθο ψιλοκομμένο.

empty alt

Ζελέ με φράουλες και σαντιγί

Τι γυρεύει η φράουλα μέσα σε μια θάλασσα από ζελέ: την απόλαυση! 
empty alt

Κεφτεδάκια με κολοκύθια και βασιλικό

Πλάστε κεφτεδάκια με δροσερά κολοκυθάκια, βασιλικό και πολέντα.
empty alt

Βοδινό κρέας κατσαρόλας με φασόλια και μπύρα

Τη μπύρα μη την πιείτε, βάλτε τη στο φαγητό για μια γεύση έκπληξη! 
empty alt

Μπισκότα από μαύρη ζάχαρη

Συνδυάστε τα αγνά υλικά, με την τραγανή απόλαυτη των μπισκοτιών.
empty alt

Μελιτζανοσαλάτα

Αλλη μια επιλογή για τους λάτρεις της μελιτζάνας.
empty alt

Σαλάτα αντσουγιάδα

Σε αυτή τη σαλάτα πρωταγωνιστεί η αντσούγια και μεταμορφώνει το πιάτο σε σαλάτα ή και ορεκτικό.
empty alt

Κολοκυθόσουπα

Λαχταριστή και κρεμώδης κολοκυθόσουπα ιδανική για το χειμώνα
empty alt

Σαλάτα με κριθαράκι και λαχανικά

Μια εναλλακτική σαλάτα που τα υλικά της μπορούν να την κάνουν και κυρίως "ελαφρύ" γεύμα.
Back To Top