Μέτρια   Μερίδες : 2   15.01-18.30  

Καρμπονάρα με αυγό. Δηλαδή, αυθεντική, σε αυστηρή ιταλική "γραμμή" - αλλά υπέροχη γεύση.

Υλικά:

350 γρ. ταλιατέλες

150 γρ. guanciale (μπέικον ή παντσέτα καπνιστή)

100 γρ. πεκορίνο τριμμένο (ή 50 γρ. πεκορίνο και 50 γρ. παρμεζάνα)

4 κρόκους αυγών

1 αυγό ολόκληρο

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Πώς θα ετοιμάσεις την καρμπονάρα με αυγό:

Κόβουμε το μπέικον τετραγωνάκια. Το βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και το τσιγαρίζουμε πολύ καλά, μέχρι να γίνει διάφανο. Ξεχωριστά σε ένα μπολάκι βάζουμε τους κρόκους και το ολόκληρο αυγό, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια al dente, τα σουρώνουμε, κρατώντας λίγο από το νερό που το έχουν βράσει και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με το μπέικον. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το μείγμα από το μπολ, ανακατεύουμε και προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να παραμείνει κρεμώδες. Σερβίρουμε αμέσως.

empty alt

Fettuccine Alfredo

Το όνομά της το χρωστάει στο διάσημο Ιταλό μάγειρα Alfredo di Lello που δημιούργησε την γνωστή σάλτα το 1920.
empty alt

Cheesecake με λεμόνι χωρίς γλουτένη

Ένα γλυκό για να αποφύγετε τη γλουτένη.
empty alt

Κοτόπουλο με λεμόνι

Κοτόπουλο λεμονάτο, όλοι το αγαπάμε. Μία συνταγή από την Ιταλία.
empty alt

Σαλάτα παντζάρι

Το παντζάρι γίνεται μια γευστική σαλάτα.
empty alt

Φακές με ντομάτα και μπούκοβο

Αυτές οι φακές μπορούν να γίνουν οι αγαπημένες σας.
empty alt

Λαχανοκροκέτες

Υγιεινή πρόταση για ένα εύγεστο ορεκτικό.
empty alt

Αντσούγιες μαριναρισμένες σε κρούστα ψωμιού

Η ταπεινή αντσούγια μπορεί να πάρει χρώμα και γεύση με το κατάλληλο συνδυασμό υλικών.
empty alt

Γκουρμέ σουβλάκια

Η πιο φάνκι εκδοχή του παραδοσιακού ελληνικού εδέσματος.
Back To Top