Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Το σπίτι θα μοσχομυρίσει με τις μυρωδιές που θα αναδυθούν. 

Υλικά:

400 γρ. μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε χοντρέ λωρίδες

5 πατάτες κομμένες για φούρνο μαριναρισμένες με λίγο αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο

Για τη μαρινάτα

50 γρ. σόγια σως

2 κ.σ. μουστάρδα

3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο

1 κ.σ. κάπαρη

1 σφηνάκι κόκκινο κρασί

1 κ.σ. κουρκουμά

1 κ.σ. πάπρικα

Χυμό από μισό λεμόνι

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάτας στο μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε μέσα τα μανιτάρια κομμένα και ρίχνουμε από πάνω τη μαρινάτα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για μισή ώρα. Ύστερα απλώνουμε σε ένα ταψί τα μανιτάρια μαζί με το ζουμί από τη μαρινάτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά περίπου ώσπου να "πιεί" σχεδόν τελείως το ζουμί. Σερβίρουμε με ψητές πατάτες φούρνου.

empty alt

Τάρτα με κρέμα και φράουλες

Κλασική και αγαπημένη τάρτα με ανάλαφρη κρέμα και λαχταριστές φράουλες.
empty alt

Λαζάνια με μελιτζάνες

Μεσογειακό πιάτο με υπέροχη γεύση από το συνδυασμό της μελιτζάνας και της μοτσαρέλας. 
empty alt

Σαλάτα με ρεβύθια, σπανάκι και σουσάμι (ζεστή)

Σερβίρεται ζεστή και πάντα τρώγεται με όρςξη.
empty alt

Κενέλ από τυρί quark και σάλτσα από φρούτα

Δε χρειάζεται να επισκεφτείτε το δάσος, υπάρχουν στο ψυγείο σας οπότε αξιοποιήστε τα.
empty alt

Carpaccio από σολομό με μήλο

Ο σολομός και το μήλο βρήκαν ένα νέο νόημα ύπαρξης.
empty alt

Σοκολατένια μους

Εύκολη και γρήγορη σπιτική μους σοκολάτας για ένα τέλειο επιδόρπιο.
empty alt

Μηλόπιτα με γάλα από ρύζι

Το μήλο της αμαρτίας σε μια άκρως αμαρτωλή συνταγή.
empty alt

Ρύζι thai με 5 γεύσεις

Το ρύζι από την Ταϊλάνδη με το μοναδικό φυσικό άρωμα
Back To Top