Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Το σπίτι θα μοσχομυρίσει με τις μυρωδιές που θα αναδυθούν. 

Υλικά:

400 γρ. μανιτάρια πλευρώτους κομμένα σε χοντρέ λωρίδες

5 πατάτες κομμένες για φούρνο μαριναρισμένες με λίγο αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο

Για τη μαρινάτα

50 γρ. σόγια σως

2 κ.σ. μουστάρδα

3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο

1 κ.σ. κάπαρη

1 σφηνάκι κόκκινο κρασί

1 κ.σ. κουρκουμά

1 κ.σ. πάπρικα

Χυμό από μισό λεμόνι

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάτας στο μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε μέσα τα μανιτάρια κομμένα και ρίχνουμε από πάνω τη μαρινάτα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για μισή ώρα. Ύστερα απλώνουμε σε ένα ταψί τα μανιτάρια μαζί με το ζουμί από τη μαρινάτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά περίπου ώσπου να "πιεί" σχεδόν τελείως το ζουμί. Σερβίρουμε με ψητές πατάτες φούρνου.

empty alt

Μηλόπιτα

Μια μηλόπιτα την ημέρα, το γιατρό της... πείνας κάνει πέρα.
empty alt

Γκρατέν με λαχανικά

Θρεπτικά λαχανικά, μπρόκολο, σέλινο, φινόκιο, καρότα συνδυάζονται αρμονικά.
empty alt

Πίτσα μαργαρίτα

Η πιο διάσημη πίτσα με τα πιο απλά υλικά και τους αναρίθμητους θαυμαστές.
empty alt

Ροζ κους κους με μπρόκολο

Πανεύκολη συνταγή με κους κους που γίνεται ροζ!
empty alt

Μελωμένες τηγανίτες

Τρώγονται ζεστές και μελωμένες και κατά προτίμηση πρωί.
empty alt

Μικρές πίτσες με λουκάνικα και πατάτα

Απερίγραπτα τραγανά πιτσάκια με μοτσαρέλα και πατάτα. Μπορείτε αν θέλετε να δοκιμάσετε συνδυασμό και άλλων υλικών της αρεσκείας σας.
empty alt

Γλυκό κάστανο

Γλυκό κάστανο: ένα εξαιρετικό γλυκό του κουταλιού για να τους εκπλήξετε όλους.
empty alt

Γλυκάκια με παντεσπάνι και σοκολάτα

Γαργαλιστική σοκολάτα και δροσερή κρέμα γάλακτος δένουν ερωτικά με μερικές σταγόνες λεμόνι.
Back To Top