Μέτρια   Μερίδες : 6   15.01-18.30  

Ένα γλυκό που μπορεί να συνοδεύσει όλες τις ώρες.

Υλικά:

  • 170 γρ. ρυζάλευρο
  • 40 γρ. μαϊζένα
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. φλέικς αμυγδάλου
  • 20 γρ. κακάο σκόνη
  • Ζεστ από 1 πορτοκάλι
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Χαρτάκια για μάφιν

Οδηγίες:

Τρίβουμε την κουβερτούρα και λιώνουμε το βούτυρο σε μπεν μαρί. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το ρυζάλευρο μαζί με το μαϊζένα, το κακάο, το μπέκιν, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά, το γάλα, το ζεστ από το πορτοκάλι, το βούτυρο και τη σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί. Ρίχνουμε το μείγμα με τα υγρά μέσα στο μπολ με τα ξηρά και ανακατεύουμε για λίγο και γρήγορα. Στο τέλος προσθέτουμε τα μισά φλέικς αμυγδάλου. Μοιράζουμε στα χαρτάκια για μάφιν και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα φλέικς αμυγδάλου.

empty alt

Σουτζουκάκια με σάλτσα ντομάτας

Το κλασικό πιάτο που υποκύπτουν όλοι.
empty alt

Ρύζι μαύρο με σκόρδο λεμόνι και ντομάτα

Η αγαπημένη τροφή των Κινέζων, σε ένα πιάτο που μυρίζει Ελλάδα.
empty alt

Χοιρινό με μανιτάρια

Απρόσμενοι συνδυασμοί υλικών δημιουργούν ένα εξωτικό πιάτο.
empty alt

Μπάρες δημητριακών με μπανάνα

Εξαιρετική επιλογή για γρήγορο σνακ χωρίς ζάχαρη. Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μπανάνα με βρώμη.
empty alt

Τζατζίκι

Για τους λάτρεις των παραδοσιακών και έντονων γεύσεων.
empty alt

Στόλεν

Παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό από τη Δρέσδη της Γερμανίας. Απίθανο και εξαιρετικό κέικ σε γεύση και εμφάνιση.
empty alt

Τούρτα με σοκολάτα και πορτοκάλι

Κακαό και πορτοκάλι ένας δυνατός συνδυασμός.
empty alt

Γκρατέν με λαχανικά

Θρεπτικά λαχανικά, μπρόκολο, σέλινο, φινόκιο, καρότα συνδυάζονται αρμονικά.
Back To Top