Μέτρια   Μερίδες : 6   15.01-18.30  

Ένα γλυκό που μπορεί να συνοδεύσει όλες τις ώρες.

Υλικά:

  • 170 γρ. ρυζάλευρο
  • 40 γρ. μαϊζένα
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. φλέικς αμυγδάλου
  • 20 γρ. κακάο σκόνη
  • Ζεστ από 1 πορτοκάλι
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Χαρτάκια για μάφιν

Οδηγίες:

Τρίβουμε την κουβερτούρα και λιώνουμε το βούτυρο σε μπεν μαρί. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το ρυζάλευρο μαζί με το μαϊζένα, το κακάο, το μπέκιν, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά, το γάλα, το ζεστ από το πορτοκάλι, το βούτυρο και τη σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί. Ρίχνουμε το μείγμα με τα υγρά μέσα στο μπολ με τα ξηρά και ανακατεύουμε για λίγο και γρήγορα. Στο τέλος προσθέτουμε τα μισά φλέικς αμυγδάλου. Μοιράζουμε στα χαρτάκια για μάφιν και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα φλέικς αμυγδάλου.

empty alt

Μπακαλιάρος με πράσα

Ο μπακαλιάρος πιο νόστιμος από ποτέ!
empty alt

Παθιασμένες μπουκίτσες με σολομό

Το πάθος ανοίγει με την όρεξη...
empty alt

Πουτίγκα με γάλα αμυγδάλου και passion fruits

Φρούτα του πάθους σε μια πουτίγκα με πολύ...πάθος και αληθινή γεύση.
empty alt

Ντάκος burger

Ενα μπέργκερ αλλιώτικό με τα πιο ταπεινά υλικά και ξεχωριστή γεύση.
empty alt

Ταλιατέλες με σπαράγγια

Επιλέξτε αν θέλετε άλλο ζυμαρικό, τα σπαράγγια συνδυάζονται τέλεια με όλα!
empty alt

Καλαμάρι γεμιστό με καρότο και σάλτσα από αρακά

Απογειώστε τη γεύση ανακατεύοντας υλικά όλων των λογιών.
empty alt

Κοτόπουλο με λεμόνι

Κοτόπουλο λεμονάτο, όλοι το αγαπάμε. Μία συνταγή από την Ιταλία.
empty alt

Προφιτερόλ

Κλασική ιταλική πρόταση για γλυκό που δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς.
Back To Top