Μέτρια   Μερίδες : 6   15.01-18.30  

Ένα γλυκό που μπορεί να συνοδεύσει όλες τις ώρες.

Υλικά:

  • 170 γρ. ρυζάλευρο
  • 40 γρ. μαϊζένα
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. φλέικς αμυγδάλου
  • 20 γρ. κακάο σκόνη
  • Ζεστ από 1 πορτοκάλι
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ χωρίς γλουτένη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Χαρτάκια για μάφιν

Οδηγίες:

Τρίβουμε την κουβερτούρα και λιώνουμε το βούτυρο σε μπεν μαρί. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το ρυζάλευρο μαζί με το μαϊζένα, το κακάο, το μπέκιν, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά, το γάλα, το ζεστ από το πορτοκάλι, το βούτυρο και τη σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί. Ρίχνουμε το μείγμα με τα υγρά μέσα στο μπολ με τα ξηρά και ανακατεύουμε για λίγο και γρήγορα. Στο τέλος προσθέτουμε τα μισά φλέικς αμυγδάλου. Μοιράζουμε στα χαρτάκια για μάφιν και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα φλέικς αμυγδάλου.

empty alt

Crumble Brownie

Απολαυστικά brownies που θα θέλετε να τα φτιάχνετε συνέχεια
empty alt

Φωλιές στο φούρνο με γλώσσα και αγκινάρα

Η απογείωση ενός ταπεινού ψαριού με την σωστή συνταγή.
empty alt

Σέλινο του κηπουρού

Ζυμαρικά σε ένα γευστικό και απολαυστικό πιάτο.
empty alt

Σαλάτα από κοτόπουλο

Κλασική και πεντανόστιμη σαλάτα.
empty alt

Σούπα με καρότα

Υπέροχη καροτόσουπα με λεπτή γεύση και πλούσια υφή.
empty alt

Σαλάτα με νουντλς χοιρινό και σόγια

Εξωτική σαλάτα με γευστική και χορταστική.
empty alt

Γεμιστές μελιτζάνες με πανσέτα και γραβιέρα

Η μελιτζάνα γεμίζει με πανσέτα και ο ουρανίσκος ξετρελαίνεται!
empty alt

Μαγιονέζα από αβοκάντο

Πολύ νόστιμη μαγιονέζα. Απολαύστε την χωρίς τύψεις!
Back To Top