Δύσκολη   Μερίδες : 4   10.01-12.30  

Τα νόστιμα κεφτεδάκια δε γίνονται μόνο με κρέας... Δοκιμάστε τα με τόνο και κολοκύθι, πραγματική απόλαυση!

Υλικά:

  • 200 γρ. τόνο φρέσκο
  • 200 γρ. κολοκύθια τριμμένα
  • 1 ασπράδι χτυπημένο ελαφρά
  • 20 γρ. φρυγανιά για τη ζύμη
  • 100 γρ. φρυγανιά για το πανάρισμα
  • 1 κ.σ. βασιλικό τριμμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Οδηγίες:

Περνάμε τον τόνο στο μίξερ να γίνει αλοιφή. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον τόνο μαζί με τα κολοκύθια και προσθέτουμε το βασιλικό, το ασπράδι, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τη φρυγανιά για να σφίξει λίγο η ζύμη. Πλάθουμε 20 κεφτεδάκια και τα πανάρουμε με τη φρυγανιά. Τα απλώνουμε σε ένα ταψί φούρνου με αντικολλητικό χαρτί, βάζουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

empty alt

Κρακεράκια τυριού

Σπιτικά, τραγανά κρακεράκια τυριού, το απόλυτο σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας. 
empty alt

Ριζότο του ψαρά

Θαλασσινή αύρα σε ένα πιάτο που θα σας ανταμείψει με την γεύση του.
empty alt

Χοιρινό καρέ με σως πορτοκάλι

Το χοιρινό ποτέ δεν ήταν πιο εκλεκτό ανάμεσα σε φέτες πορτοκαλιού, σβησμένα με κρασί.
empty alt

Αρνί με σάλτσα από σκόρδο

Αποτελεί από τις πρώτες επιλογές για τα γιορτινά σας τραπέζια και όχι άδικα. 
empty alt

Λαζάνια με μπεσαμέλ

Σε αυτά τα λαζάνια κανείς δεν μπορεί ν΄αντισταθεί και φυσικά γίνονται εύκολα και... εξαφανίζονται εξίσου εύκολα.
empty alt

Σουφλέ πατάτας με άρωμα ανατολής

Συνδυάζονται άψογα ο παστουρμάς με την πατάτα, το μοσχοκάρυδο και τα μαλακά τυριά. 
empty alt

Ντρέσινγκ με γιαούρτι

Ένα υπέροχο και εξαιρετικά δροσερό ντρέσινγκ γιαουρτιού ιδανικό να συνοδεύσετε σαλάτες ή ψάρι στον ατμό.
empty alt

Κοτόπουλο με σκόρδο

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της Ισπανικής κουζίνας.
Back To Top