Δύσκολη   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Κέικ με πλούσια γεύση μπανάνας, ιδιαίτερο και λίγο χρονοβόρο, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά:

Για τη ζύμη

150 γρ. ρυζάλευρο

75 γρ. πολέντα

75 γρ. βούτυρο

3 κρόκους

90 γρ. ζάχαρη άχνη

½ κ.γ. μπέκιν πάουντερ χωρίς γλουτένη

1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση

3 μπανάνες ώριμες

40 γρ. κορν φλάουρ

400 γρ. γάλα

3 αυγά

150 γρ. ζάχαρη

20 γρ. βούτυρο

½ στικ βανίλια

Οδηγίες:

Δουλεύουμε το βούτυρο μαζί με τα 2 άλευρα και προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Δουλεύουμε το μείγμα πολύ γρήγορα ώστε να μη ζεσταθεί πολύ. Τυλίγουμε τη ζύμη με μία μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα μαζί με τη βανίλια και κρατάμε στην άκρη. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το βούτυρο και  το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε. Πλάθουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι σαν πουρέ και τις προσθέτουμε μέσα στο μείγμα. Ζεσταίνουμε σε ένα άλλο κατσαρολάκι το γάλα μαζί με τη βανίλια και το ρίχνουμε κορδόνι μέσα στο μείγμα με τις μπανάνες. Βάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκινήσει να πήγει. Παίρνουμε τη ζύμη, την ανοίγουμε σε πάχος 0,5 εκ. και κόβουμε σε 24 εκ. διάμετρο. Με τη ζύμη που μένει κόβουμε με ένα ποτήρι μικρούς δίσκους για να γαρνίρουμε ύστερα από πάνω. Ρίχνουμε μέσα στην τούρτα την κρέμα και επάνω βάζουμε τα δισκάκια που έχουμε κόψει. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Αφήνουμε να γίνει χλιαρή και γαρνίρουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.

empty alt

Σουβλάκια από σεϊτάν

Είστε vegan; Τα σουβλάκια από σεϊτάν θα γίνουν το αγαπημένο σας ορεκτικό!
empty alt

Λαζάνια με μανιτάρια

Βάλτε τα μανιτάρια ανάμεσα σε λαζάνια και εντυπωσιάστε. 
empty alt

Πάπια με σάλτσα πορτοκάλι

Πάπια με πορτοκάλι..συνδυασμός που απογειώνει τη γεύση. Τολμήστε το!
empty alt

Κολοκυθόσουπα

Λαχταριστή και κρεμώδης κολοκυθόσουπα ιδανική για το χειμώνα
empty alt

Πασχαλινή πίτα με αυγά και αγκινάρες

Φανταστική παραδοσιακή ιταλική πίτα για τις ημέρες του Πάσχα με χειροποίητο τραγανό φύλλο. Μπορείτε να τη σερβίρετε και ζεστή και κρύα.
empty alt

Παθιασμένες μπουκίτσες με σολομό

Το πάθος ανοίγει με την όρεξη...
empty alt

Σαρδέλα γεμιστή

Οι ταπεινές σαρδέλες σε μια υπέροχη συνταγή για ένα ωραίο ορεκτικό.
empty alt

Τιμπάλ μελιτζάνας

Εντυπωσιακό τόσο από την εμφάνιση όσο και από τη γεύση.
Back To Top