Δύσκολη   Μερίδες : 6   12.31-15.00  

Θα σας πάρει λίγο χρόνο αλλά η γεύση τους θα σας αποζημιώσει.

Υλικά:

250 γρ. κανελόνια χωρίς αυγά 850 γρ. πατάτες κομμένες σε τετραγωνάκια 500 γρ. ραδίκια κόκκινα 80 γρ. αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 εσαλότ ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 λίτρο γάλα σόγια 50 γρ. βούτυρο από σόγια 80 γρ. ελαιόλαδο 4 κ.σ. παρμεζάνα vegan 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο Μοσχοκάρυδο 4 φύλλα φασκόμηλο 1 κλωναράκι δεντρολίβανο Αλάτι Πιπέρι Λίγο ζωμό λαχανικών Για την παρμεζάνα vegan

         
  • 1 κ.σ. σουσάμι
  •      
  • Λίγο αλάτι
  •      
  • 1 κ.σ. αμυγδαλόψιχα

Τα περνάμε όλα στο μπλέντερ.  

Οδηγίες:

  Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το εσαλότ και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις πατάτες, το δεντρολίβανο και το φασκόμηλο και πέντε λεπτά πριν να ψηθούν ρίχνουμε τα ραδίκια ψιλοκομμένα. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και κρατάμε στην άκρη. Με το γάλα, το αλεύρι, το βούτυρο και το μοσχοκάρυδο κάνουμε μία μπεσαμέλ. Την αραιώνουμε με λίγο ζωμό λαχανικών ώστε να βράσουν καλά τα κανελόνια μετά.  Παίρνουμε 2-3 κουταλιές από τη μπεσαμέλ και τα ανακατεύουμε με τη γέμιση. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα κανελόνια. Βάζουμε σε ένα ταψί και σκεπάζουμε με τη μπεσαμέλ. Σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει την παρμεζάνα, το μαϊντανό και τη φρυγανιά και πασπαλίζουμε πάνω από τη μπεσαμέλ. Ψήνουνε για 30-45 λεπτά στους 180 βαθμούς.  

empty alt

Τζατζίκι

Για τους λάτρεις των παραδοσιακών και έντονων γεύσεων.
empty alt

Σπαγγέτι cacio pepe (τυρί και πιπέρι)

Η υπεροχή της γεύσης και της ευκολίας μόνο με τρια υλικά, έξυπνα συνδυασμένα.
empty alt

Ρύζι αρωματισμένο με μανιτάρια τσουκνίδα και ντομάτα

Εμπιστευτείτε την τσουκνίδα να πλαισιώσει άρτια τα μανιτάρια και το ρύζι.
empty alt

Πουρές από κουκιά

Ένα πιάτο με υψηλή διατροφική αξία.
empty alt

Ρύζι με σταφίδες

Συνοδεύστε τα κρεατικά σας με ένα εξαιρετικό στην εμφάνιση και στη γεύση ρύζι. 
empty alt

Μους με limoncello

Τι είναι κίτρινο, έχει ιδιαίτερη γεύση και γίνεται μους;
empty alt

Ερωτικές μπουκιές

Όταν το μέλι, το ανθόνερο και η καρυδόψυχα τυναντούν το σουσάμι.
empty alt

Πραλίνα φουντουκιού

Υπάρχει κάποιος που δε λατρεύει τη πραλίνα;

Back To Top