Δύσκολη   Μερίδες : 6   12.31-15.00  

Θα σας πάρει λίγο χρόνο αλλά η γεύση τους θα σας αποζημιώσει.

Υλικά:

250 γρ. κανελόνια χωρίς αυγά 850 γρ. πατάτες κομμένες σε τετραγωνάκια 500 γρ. ραδίκια κόκκινα 80 γρ. αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 εσαλότ ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 λίτρο γάλα σόγια 50 γρ. βούτυρο από σόγια 80 γρ. ελαιόλαδο 4 κ.σ. παρμεζάνα vegan 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο Μοσχοκάρυδο 4 φύλλα φασκόμηλο 1 κλωναράκι δεντρολίβανο Αλάτι Πιπέρι Λίγο ζωμό λαχανικών Για την παρμεζάνα vegan

         
  • 1 κ.σ. σουσάμι
  •      
  • Λίγο αλάτι
  •      
  • 1 κ.σ. αμυγδαλόψιχα

Τα περνάμε όλα στο μπλέντερ.  

Οδηγίες:

  Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το εσαλότ και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις πατάτες, το δεντρολίβανο και το φασκόμηλο και πέντε λεπτά πριν να ψηθούν ρίχνουμε τα ραδίκια ψιλοκομμένα. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και κρατάμε στην άκρη. Με το γάλα, το αλεύρι, το βούτυρο και το μοσχοκάρυδο κάνουμε μία μπεσαμέλ. Την αραιώνουμε με λίγο ζωμό λαχανικών ώστε να βράσουν καλά τα κανελόνια μετά.  Παίρνουμε 2-3 κουταλιές από τη μπεσαμέλ και τα ανακατεύουμε με τη γέμιση. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα κανελόνια. Βάζουμε σε ένα ταψί και σκεπάζουμε με τη μπεσαμέλ. Σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει την παρμεζάνα, το μαϊντανό και τη φρυγανιά και πασπαλίζουμε πάνω από τη μπεσαμέλ. Ψήνουνε για 30-45 λεπτά στους 180 βαθμούς.  

empty alt

Ψαρονέφρι με θυμάρι

Με ελάχιστα υλικά και λίγο χρόνο προετοιμασίας δημιουργείτε ένα υπέροχο πιάτο.
empty alt

Τζατζίκι

Για τους λάτρεις των παραδοσιακών και έντονων γεύσεων.
empty alt

Σπαγγέτι cacio pepe (τυρί και πιπέρι)

Η υπεροχή της γεύσης και της ευκολίας μόνο με τρια υλικά, έξυπνα συνδυασμένα.
empty alt

Ρολό από κιμά αρωματισμένο με πορτοκάλι

Το ρολό από κιμά είναι και θα είναι πάντα ιδανική πρόταση για φαγητό στο σπίτι με φίλους.
empty alt

Μελιτζάνες με μεσογειακό ταμπεραμέντο

Δοκομάστε μελιτζάνα με κατσικίσιο τυρί και σάλτσα ντομάτας.
empty alt

Πάστα φλώρα με αμύγδαλα

Αλλη μια παραλλαγή του αγαπημένου ιταλικού γλυκού μπορεί να γίνει το επιδόρπιο ενός γεύματος ή απλώς να συνοδεύσει τον καφέ σας.
empty alt

Κοτόπουλο με λεμόνι

Κοτόπουλο λεμονάτο, όλοι το αγαπάμε. Μία συνταγή από την Ιταλία.
empty alt

Ρολάκια από μαρούλι με τυρί Gorgonzola και καρυδόψιχα

Διαφορετικά ντολμαδάκια με φύλλα μαρουλιού.
Back To Top