Δύσκολη   Μερίδες : 6   12.31-15.00  

Θα σας πάρει λίγο χρόνο αλλά η γεύση τους θα σας αποζημιώσει.

Υλικά:

250 γρ. κανελόνια χωρίς αυγά 850 γρ. πατάτες κομμένες σε τετραγωνάκια 500 γρ. ραδίκια κόκκινα 80 γρ. αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 εσαλότ ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 λίτρο γάλα σόγια 50 γρ. βούτυρο από σόγια 80 γρ. ελαιόλαδο 4 κ.σ. παρμεζάνα vegan 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο Μοσχοκάρυδο 4 φύλλα φασκόμηλο 1 κλωναράκι δεντρολίβανο Αλάτι Πιπέρι Λίγο ζωμό λαχανικών Για την παρμεζάνα vegan

         
  • 1 κ.σ. σουσάμι
  •      
  • Λίγο αλάτι
  •      
  • 1 κ.σ. αμυγδαλόψιχα

Τα περνάμε όλα στο μπλέντερ.  

Οδηγίες:

  Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το εσαλότ και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις πατάτες, το δεντρολίβανο και το φασκόμηλο και πέντε λεπτά πριν να ψηθούν ρίχνουμε τα ραδίκια ψιλοκομμένα. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και κρατάμε στην άκρη. Με το γάλα, το αλεύρι, το βούτυρο και το μοσχοκάρυδο κάνουμε μία μπεσαμέλ. Την αραιώνουμε με λίγο ζωμό λαχανικών ώστε να βράσουν καλά τα κανελόνια μετά.  Παίρνουμε 2-3 κουταλιές από τη μπεσαμέλ και τα ανακατεύουμε με τη γέμιση. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τα κανελόνια. Βάζουμε σε ένα ταψί και σκεπάζουμε με τη μπεσαμέλ. Σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει την παρμεζάνα, το μαϊντανό και τη φρυγανιά και πασπαλίζουμε πάνω από τη μπεσαμέλ. Ψήνουνε για 30-45 λεπτά στους 180 βαθμούς.  

empty alt

Πολπέτες

Είναι οι "προχωρημένες" τηγανητές πατάτες που κανέναν δεν αφήνουν ασυγκίνητο.
empty alt

Ριζότο με φράουλες και γαρίδες

Η γεύση της άνοιξης σε ένα ριζότο γεμάτο χρώμα και άρωμα.
empty alt

Κεφτεδάκια με τόνο και κολοκύθια

Τα νόστιμα κεφτεδάκια δε γίνονται μόνο με κρέας... Δοκιμάστε τα με τόνο και κολοκύθι, πραγματική απόλαυση!
empty alt

Ντρέσινγκ για σαλάτα

Ένα υπέροχο ντρέσινγκ για να δώσετε γεύση στις σαλάτες και τα λαχανικά σας.
empty alt

Τηγανιά κρασάτη

Η παραδοσιακή τηγανιά για τους μερακλήδες της γνήσιας γεύσης.
empty alt

Κρέμα από ρεβίθια και τραγανό σπεκ

Απαλή και γεμάτη κρέμα από ρεβίθια, συνοδευμένη με τραγανό σπεκ. Ένα όμορφο χορταστικό πιάτο στο τραπέζι σας.
empty alt

Lemon curd

Αυτό το γλυκό το χρωστάμε στους Αγγλούς οι οποίοι θεωρούν τα λεμόνια πολύτιμα αφού δεν ευδοκιμούσαν στο νησί τους.
empty alt

Γαρίδες με πολύχρωμες πιπεριές

Το αγαπημένο θαλασσινό σε γευστική και χρωματική αρμονία με τις πιπεριές.
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top