Μέτρια   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Το αγαπημένο ψάρι σε μια ακόμη γευστική πρόταση.

Υλικά:

4 μπακαλιάροι των 300 γρ. καθαρισμένοι από τα σπάραχνα

200 ml κρασί μοσχάτο

2 εσαλότ

200 γρ. ψίχα ψωμιού σε φέτες

100 γρ. βούτυρο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 120°C. βάζουμε τις φέτες ψωμιού να φρυγανιστούν και ύστερα τις τρίβουμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα άσπρης τριμμένης φρυγανιάς. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 240°C. Ανοίγουμε τους μπακαλιάρους κατά μήκος, κόβουμε τα ψαροκόκαλα στο ύψος του κεφαλιού και της ουράς και τα πετάμε. Βγάζουμε και το σκούρο δέρμα. Σκορπίζουμε τα εσαλότ καθαρισμένα και κομμένα στην επιφάνεια ενός βουτυρωμένου ταψιού. Βάζουμε από πάνω τους μπακαλιάρους ανοιχτούς , αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και το υπόλοιπο βούτυρο σε κομμάτια. Ρίχνουμε και το κρασί στο ταψί και ψήνουμε για 12 λεπτά στο φούρνο. Γαρνίρουμε με σπανάκι.

empty alt

Σαλάτα με καλαμπόκι

Σαλάτα με πλούσια θαλασσινή γεύση και δροσερά λαχανικά.
empty alt

Muffin με σοκολάτα και καρύδα

Λατρεμένα muffin σοκολάτας με υπέροχο άρωμα καρύδας.
empty alt

Καλαμαράτα από θυμάρι με κρέμα από κουνουπίδι

Ανακατέψτε ποικίλες γεύσεις μαζί, όπως κουνουπίδι και σελινόριζα, μαζί με ζυμαρικά.
empty alt

Ριζότο με μετσοβόνε, φυστίκι και καρυδόψιχα

Να τι συμβαίνει όταν ένα ριζότο συναντά γευστικούς ξηρούς καρπούς.
empty alt

Carpaccio από σολομό με μήλο

Ο σολομός και το μήλο βρήκαν ένα νέο νόημα ύπαρξης.
empty alt

Πουγκάκια γαλοπούλας με φιλαδέλφεια και μπιέτολα

Δέστε μέσα σε φυλλο κρούστας, ζουμερά κομμάτια γαλοπούλας. 
empty alt

Κοτόσουπα με καλαμπόκι

Μία νόστιμη και πιο γκουρμέ εκδοχή για εκείνους που λατρεύουν τις σούπες.
empty alt

Σαλάτα με νουντλς χοιρινό και σόγια

Εξωτική σαλάτα με γευστική και χορταστική.
Back To Top