Μέτρια   Μερίδες : 10   15.01-18.30  

Αρωματικό κέικ, τέλειο για το πρωινό σας.

Υλικά:

320 γρ. αλεύρι

160 γρ. ζάχαρη

120 γρ. καλαμποκέλαιο

375 γρ. χυμό μανταρίνι (περίπου 15 μανταρίνια)

Ζεστ από 8 μανταρίνια

16 γρ. μπέκιν πάουντερ

Για το γλάσο

120 γρ. ζάχαρη άχνη

3 κ.γ. χυμό μανταρίνι

Λίγες φέτες μανταρίνι

Οδηγίες:

Βάζουμε το ζεστ από τα μανταρίνια μέσα στο χυμό από τα μανταρίνια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το μπέκιν που έχουμε κοσκινίσει και τη ζάχαρη. Μέσα σε αυτό το μείγμα ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας με το φουέ το χυμό και το ζεστ από τα μανταρίνια. Τέλος προσθέτουμε και το καλαμποκέλαιο και δουλεύουμε πολύ καλά με το φουέ. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε μία φόρμα για τούρτα 24Χ25. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Σε ένα μπολάκι κάνουμε το γλάσο ανακατεύοντας τη ζάχαρη άχνη και το χυμό. Πρέπει το γλάσο μας να είναι λίγο πηχτό, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη ακόμα άχνη. Ρίχνουμε το γλάσο από πάνω και γαρνίρουμε με τις φέτες μανταρινιού.

empty alt

Μους με limoncello

Τι είναι κίτρινο, έχει ιδιαίτερη γεύση και γίνεται μους;
empty alt

Τοστ vegan

Ένα τοστ που μπορεί να σας συνοδεύσει όλες τις ώρες. εξαιρετική επιλογή για περίοδο νηστείας.
empty alt

Ριζότο με σόγια

Το ρύζι κάνει την ανατροπή και συνδυάζεται αρμονικά με τη σόγια.
empty alt

Κεφτεδάκια με βρώμη

Η βρώμη δεν είναι μόνο για πρωινό.
empty alt

Κέικ με μπανάνα

Κέικ με πλούσια γεύση μπανάνας, ιδιαίτερο και λίγο χρονοβόρο, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.
empty alt

Σαλάτα με λαχανικά και καλαμπόκι

Αναμείξτε σε ένα βαθύ πιάτο τα πιο φρέσκα υλικά από το μποστάνι.
empty alt

Κοτόπουλο γεμιστό στο φούρνο με πατάτες

Πιο κλασική γεύση από το κοτόπουλο με τις πατάτες, δεν υπάρχει!
empty alt

Ριζότο με αρακά και μέντα

Ενα πιάτο που προσφέρει την απίθανη γεύση του ριζότο σε συνδυασμό με τον αρακά.
Back To Top