Μέτρια   Μερίδες : 6   12.31-15.00  

Πρωτότυπη συνταγή που θα σας δώσει ενέργεια αλλά και πολλά θρεπτικά συστατικά!

Υλικά:

1 ρολό φύλλο χωριάτικο

100 γρ. φακές κόκκινες

300 γρ. μανιτάρια porcini λεπτοκομμένα

2 κ.σ. μανιτάρια ξερά τριμμένα

2 αυγά

2 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένες

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

2 κλωναράκια θυμάρι

½ ποτήρι λευκό κρασί

Οδηγίες:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φακές μαζί με τη μία σκελίδα σκόρδο, τις σκεπάζουμε με λίγο νερό, προσθέτουμε τα μανιτάρια σε σκόνη και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να λιώσουν και να γίνουν σαν πουρές. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και κρατάμε στην άκρη. Σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο το υπόλοιπο σκόρδο, το θυμάρι, σοτάρουμε τα φρέσκα μανιτάρια, σβήνουμε με το κρασί, ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να είναι έτοιμα. Βγάζουμε το 1/3 από τα μανιτάρια για τη γαρνιτούρα, τα κρατάμε ζεστά και τα υπόλοιπα τα μπλεντάρουμε μαζί με το μείγμα από τις φακές και τα αυγά. Απλώνουμε το φύλλο σε ένα βουτυρωμένο ταψί, ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση (μπορούμε προαιρετικά να προσθέσουμε και κάποιο τυρί της αρεσκείας μας)  και ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Βγάζουμε και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα μανιτάρια που έχουμε κρατήσει.

empty alt

Μπισκότα με άρωμα λεμόνι

Δώστε άρωμα και άφθονη γεύση στα μπισκότα σας.
empty alt

Βελουτέ από αρακά

Τέλεια σούπα από αρακά, τρώγεται ζεστή και κρύα.
empty alt

Τοστ vegan

Ένα τοστ που μπορεί να σας συνοδεύσει όλες τις ώρες. εξαιρετική επιλογή για περίοδο νηστείας.
empty alt

Μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας και καλαμάρια

Και θαλασσινά και ζυμαρικά σε ένα!
empty alt

Σουπιές alla marinara

Το πιάτο με το νόστιμο θαλασσινό σε μια ξεχωριστή εκδοχή.
empty alt

Πέννες με βότκα

Πέννες με βότκα ή Ιταλία-Ρωσία στο ίδιο… τραπέζι!
empty alt

Χρωματιστά ζελεδάκια φρούτων

Αυτά τα ζελεδάκια θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!
empty alt

Σαλάτα με καπνιστή ρέγγα

Έντονη και πικάντικη γεύση σε αυτή την ξεχωριστή σαλάτα που μπορεί να πάρει και το ρόλο του ορεκτικού.
Back To Top