Μέτρια   Μερίδες : 6   12.31-15.00  

Πρωτότυπη συνταγή που θα σας δώσει ενέργεια αλλά και πολλά θρεπτικά συστατικά!

Υλικά:

1 ρολό φύλλο χωριάτικο

100 γρ. φακές κόκκινες

300 γρ. μανιτάρια porcini λεπτοκομμένα

2 κ.σ. μανιτάρια ξερά τριμμένα

2 αυγά

2 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένες

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

2 κλωναράκια θυμάρι

½ ποτήρι λευκό κρασί

Οδηγίες:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φακές μαζί με τη μία σκελίδα σκόρδο, τις σκεπάζουμε με λίγο νερό, προσθέτουμε τα μανιτάρια σε σκόνη και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να λιώσουν και να γίνουν σαν πουρές. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και κρατάμε στην άκρη. Σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο το υπόλοιπο σκόρδο, το θυμάρι, σοτάρουμε τα φρέσκα μανιτάρια, σβήνουμε με το κρασί, ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να είναι έτοιμα. Βγάζουμε το 1/3 από τα μανιτάρια για τη γαρνιτούρα, τα κρατάμε ζεστά και τα υπόλοιπα τα μπλεντάρουμε μαζί με το μείγμα από τις φακές και τα αυγά. Απλώνουμε το φύλλο σε ένα βουτυρωμένο ταψί, ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση (μπορούμε προαιρετικά να προσθέσουμε και κάποιο τυρί της αρεσκείας μας)  και ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Βγάζουμε και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα μανιτάρια που έχουμε κρατήσει.

empty alt

Bruschetta πασχαλινή

Μία παραδοσιακή ιταλική bruschetta για τις ημέρες του Πάσχα και όχι μόνο..
empty alt

Κανόλι με κρέμα σοκολάτας και φουντουκιών

Ένα επιδόρπιο με καταγωγή από τη Σικελία, το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε και με άλλη γέμιση της αρεσκείας μας. 
empty alt

Φωλιές στο φούρνο με γλώσσα και αγκινάρα

Η απογείωση ενός ταπεινού ψαριού με την σωστή συνταγή.
empty alt

Πικάντικη σάλτσα

Αβοκάντο, πεπόνι και γαρίδες είναι μερικά από τα υλικά που μπλέκονται ευχάριστα. 
empty alt

Βίδες κρυές με αβοκάντο και ντομάτες

Οι λάτρεις των ζυμαρικών θα τα αγαπήσουν περισσότερο.
empty alt

Γαλακτομπούρεκο

Παραδοσιακό και αγαπημένο γαλακτομπούρεκο με τραγανά φύλλα και υπέροχη γεύση.
empty alt

Παπαρδέλες με μανιτάρια και ροκφόρ

Παπαρδέλες με ανεπάντεχο συνδυασμό υλικών όπως τα μανιτάρια, το ροκφόρ και τα φυστίκια αιγίνης.
empty alt

Φαχίτας

Διάσημο ισπανικό πιάτο που πήρε τη θέση της στις κουζίνες του κόσμου.
Back To Top