Εύκολη   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Κλασική και αγαπημένη τάρτα με ανάλαφρη κρέμα και λαχταριστές φράουλες.

Υλικά:

½ κιλό ζύμη έτοιμη για πάστα Φλώρα

20 γρ. αλεύρι 00

70 γρ. ζάχαρη άχνη

300 γρ. γάλα πλήρες

2 κεσεδάκια φράουλες

3 κ.γ. ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Φλοίδα από 1 λεμόνι

3 κρόκους

1 φακελάκι βανίλια

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το γάλα μαζί με τη φλοίδα λεμονιού. Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το γάλα. Ψήνουμε σε μπεν μαρί μέχρι να ξεκινήσει να πήγει η κρέμα. Μόλις είναι έτοιμη αφήνουμε να κρυώσει.

Ανοίγουμε τη ζύμη και τη βάζουμε σε μικρές ταρτιέρες. Τρυπάμε με το πιρούνι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Μόλις είναι έτοιμα βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε τις φράουλες σε φέτες. Παίρνουμε κάθε τάρτα και βάζουμε μέσα λίγο από την κρέμα, γαρνίρουμε με τις φράουλες και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη. Τοποθετούμε στο ψυγείο.

empty alt

Ριζότο alla milanese (κίτρινο)

Αυτό το ριζότο έχει ιδιαίτερη γεύση και μπορεί να γίνει το αγαπημένο σας.
empty alt

Φρέσκα ζυμαρικά με σάλτσα ροζ από τοματίνια και γαρίδες

Τα αγαπημένα ζυμαρικά σε ωραίο γευστικό και χρωματικό συνδυασμό.
empty alt

Φιλετάκια από μπακαλιάρο με σπανάκι

Το δυναμωτικό σπανάκι συναντά τον θρεπτικό μπακαλιάρο και δημιουργούν μια γαστριμαργική μαγεία. 
empty alt

Πέννες Tunisina

Αυτές οι πέννες μπορεί να πάρουν θέση στο κυριακάτικο τραπέζι σας ή να τις προσφέρετε στους φίλους σας.
empty alt

Κουνέλι με πιπεριές και κρεμμύδια

Εχει τους φαν του αυτό το πιάτο αλλά σε αυτή την εκδοχή θα αποκτήσει και άλλους.
empty alt

Μυζήθρα σαγανάκι

Ενα διαφορετικό και εύκολο σαγανάκι που θας σας εκπλήξει με την γεύση του.
empty alt

Μύδια γεμιστά

Οι λάτρεις των θαλασσινών έχουν μια ακόμη ξεχωριστή επιλογή για τα αγαπημένα τους μύδια.
empty alt

Ταρτάρ από αβοκάντο, παντζάρι και πατάτες

Πατάτες, σχοινόπρασο, παντζάρι, αβοκάντο... Ετερόκλιτες γεύσεις σε μια. 
Back To Top