Εύκολη   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Κλασική και αγαπημένη τάρτα με ανάλαφρη κρέμα και λαχταριστές φράουλες.

Υλικά:

½ κιλό ζύμη έτοιμη για πάστα Φλώρα

20 γρ. αλεύρι 00

70 γρ. ζάχαρη άχνη

300 γρ. γάλα πλήρες

2 κεσεδάκια φράουλες

3 κ.γ. ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Φλοίδα από 1 λεμόνι

3 κρόκους

1 φακελάκι βανίλια

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το γάλα μαζί με τη φλοίδα λεμονιού. Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το γάλα. Ψήνουμε σε μπεν μαρί μέχρι να ξεκινήσει να πήγει η κρέμα. Μόλις είναι έτοιμη αφήνουμε να κρυώσει.

Ανοίγουμε τη ζύμη και τη βάζουμε σε μικρές ταρτιέρες. Τρυπάμε με το πιρούνι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Μόλις είναι έτοιμα βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε τις φράουλες σε φέτες. Παίρνουμε κάθε τάρτα και βάζουμε μέσα λίγο από την κρέμα, γαρνίρουμε με τις φράουλες και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη. Τοποθετούμε στο ψυγείο.

empty alt

Πέννες με βότκα

Πέννες με βότκα ή Ιταλία-Ρωσία στο ίδιο… τραπέζι!
empty alt

Λαιμός χοιρινός στην κατσαρόλα με κανέλα

Η κανέλα δίνει το άρωμά της στο χοιρινό και απογειώνεται η γεύση του.
empty alt

Ριζότο με μελάνι από σουπιά

Το ριζότο που θα "γράψει" την δική του ιστορία στον ουρανίσκο σας.
empty alt

Λουκάνικα με μανιτάρια

Μαγειρέψτε τόσο απλά τα λουκάνικα μαζί με τα μανιτάρια και όλοι θα θυμούνται το υπέροχο πιάτο σας!
empty alt

Ψάρι γλώσσα με διάφορα λαχανικά

Τα λαχανικά συνάντησαν τη θάλάσσα ή η θάλασσα τα λαχανικά;
empty alt

Γκουρμέ σουβλάκια

Η πιο φάνκι εκδοχή του παραδοσιακού ελληνικού εδέσματος.
empty alt

Σαλιγκάρια με άγρια χόρτα και μπαχαρικά

Μαζέψτε τα μετά τη βροχή και αρωματίστε τα με λιχουδιές της φύσης.
empty alt

Orecchiette con cime di rape (με μπρόκολο)

Τα λαχανικά με το ψάρι δίνουν την σπιρτάδα σε αυτό το πιάτο ζυμαρικών.
Back To Top