Εύκολη   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Κλασική και αγαπημένη τάρτα με ανάλαφρη κρέμα και λαχταριστές φράουλες.

Υλικά:

½ κιλό ζύμη έτοιμη για πάστα Φλώρα

20 γρ. αλεύρι 00

70 γρ. ζάχαρη άχνη

300 γρ. γάλα πλήρες

2 κεσεδάκια φράουλες

3 κ.γ. ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Φλοίδα από 1 λεμόνι

3 κρόκους

1 φακελάκι βανίλια

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το γάλα μαζί με τη φλοίδα λεμονιού. Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το γάλα. Ψήνουμε σε μπεν μαρί μέχρι να ξεκινήσει να πήγει η κρέμα. Μόλις είναι έτοιμη αφήνουμε να κρυώσει.

Ανοίγουμε τη ζύμη και τη βάζουμε σε μικρές ταρτιέρες. Τρυπάμε με το πιρούνι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Μόλις είναι έτοιμα βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε τις φράουλες σε φέτες. Παίρνουμε κάθε τάρτα και βάζουμε μέσα λίγο από την κρέμα, γαρνίρουμε με τις φράουλες και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη. Τοποθετούμε στο ψυγείο.

empty alt

Bruschetta πασχαλινή

Μία παραδοσιακή ιταλική bruschetta για τις ημέρες του Πάσχα και όχι μόνο..
empty alt

Κανόλι με κρέμα σοκολάτας και φουντουκιών

Ένα επιδόρπιο με καταγωγή από τη Σικελία, το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε και με άλλη γέμιση της αρεσκείας μας. 
empty alt

Φωλιές στο φούρνο με γλώσσα και αγκινάρα

Η απογείωση ενός ταπεινού ψαριού με την σωστή συνταγή.
empty alt

Πικάντικη σάλτσα

Αβοκάντο, πεπόνι και γαρίδες είναι μερικά από τα υλικά που μπλέκονται ευχάριστα. 
empty alt

Βίδες κρυές με αβοκάντο και ντομάτες

Οι λάτρεις των ζυμαρικών θα τα αγαπήσουν περισσότερο.
empty alt

Γαλακτομπούρεκο

Παραδοσιακό και αγαπημένο γαλακτομπούρεκο με τραγανά φύλλα και υπέροχη γεύση.
empty alt

Παπαρδέλες με μανιτάρια και ροκφόρ

Παπαρδέλες με ανεπάντεχο συνδυασμό υλικών όπως τα μανιτάρια, το ροκφόρ και τα φυστίκια αιγίνης.
empty alt

Φαχίτας

Διάσημο ισπανικό πιάτο που πήρε τη θέση της στις κουζίνες του κόσμου.
Back To Top