Εύκολη   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Ένα "δυναμικό" μους όπου πρωταγωνιστούν ο καφές και τα καρύδια.

Υλικά:

1 φλιτζ. ζεστός δυνατός καφές εσπρέσο

6 κρόκοι αβγού

150 γραμμ. κρέμα γάλακτος

100 γραμμ. καρύδια, ψιλοκομμένα

60 γραμμ. ζάχαρη

κουκουνάρια για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Χτυπήστε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη σε ένα μπολ για μπεν μαρί, μέχρι να αφρατέψουν πάρα πολύ καλά. Προσθέστε λίγο λίγο τον καφέ. Βάλτε το μπολ στο μπενμαρί, όπου ήδη βράζει το νερό, και συνεχίστε το χτύπημα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Βγάλτε το μπολ με την κρέμα από το μπεν μαρί. Μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου (στο μεταξύ ανακατεύετέ τη), προσθέστε την σαντιγί και 80 γραμμ. από τα καρύδια. Ανακατέψτε και μοιράστε τη μους σε μπολ. Βάλτε τη μους στο ψυγείο να δέσει για μιάμιση ώρα. Σερβίρετέ τη γαρνιρισμένη με τα υπόλοιπα καρύδια αλλά και κουκουνάρια, αν θέλετε.

empty alt

Σπαγγέτι με γαρίδες και pesto

Το pesto με γαρίδες δίνουν ενα πρωτότυπο συνδυασμό που συνοδεύει άψογα το σπαγγέτι σας.
empty alt

Ρύζι με θαλασσινά

Γαρίδες, μύδια, καραβίδες, αστακός πάνω και γύρω από σπυρωτό ρύζι. 
empty alt

Σαλάτα με τόνο, μύρτιλα και βαλεριάνα

Ένα δροσερό πιάτο που ανοίγει την όρεξη για περαιτέρω γεύσεις.
empty alt

Ρύζι μαύρο με σκόρδο λεμόνι και ντομάτα

Η αγαπημένη τροφή των Κινέζων, σε ένα πιάτο που μυρίζει Ελλάδα.
empty alt

Pasta με 4 τυριά

Η πλούσια γεύση των τυριών σε ένα ξεχωριστό συνδυασμό.
empty alt

Μπισκότα από μαύρη ζάχαρη

Συνδυάστε τα αγνά υλικά, με την τραγανή απόλαυτη των μπισκοτιών.
empty alt

Carne alla pizzaiola

Μία εύκολη ιταλική συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια. Μπορείτε να τη δοκιμάσετε αν έχετε μοσχαρίσιες μπριζόλες στο ψυγείο σας και ψάχνετε έναν διαφορετικό τρόπο να τις μαγειρέψετε.
empty alt

Πίτσα light με λαχανικά

Ένα άκρως λαχταριστό πιάτο που τρώγεται καυτό ή κρύο ακόμη και για πρωινό.
Back To Top