Εύκολη   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Ένα "δυναμικό" μους όπου πρωταγωνιστούν ο καφές και τα καρύδια.

Υλικά:

1 φλιτζ. ζεστός δυνατός καφές εσπρέσο

6 κρόκοι αβγού

150 γραμμ. κρέμα γάλακτος

100 γραμμ. καρύδια, ψιλοκομμένα

60 γραμμ. ζάχαρη

κουκουνάρια για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Χτυπήστε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη σε ένα μπολ για μπεν μαρί, μέχρι να αφρατέψουν πάρα πολύ καλά. Προσθέστε λίγο λίγο τον καφέ. Βάλτε το μπολ στο μπενμαρί, όπου ήδη βράζει το νερό, και συνεχίστε το χτύπημα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Βγάλτε το μπολ με την κρέμα από το μπεν μαρί. Μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου (στο μεταξύ ανακατεύετέ τη), προσθέστε την σαντιγί και 80 γραμμ. από τα καρύδια. Ανακατέψτε και μοιράστε τη μους σε μπολ. Βάλτε τη μους στο ψυγείο να δέσει για μιάμιση ώρα. Σερβίρετέ τη γαρνιρισμένη με τα υπόλοιπα καρύδια αλλά και κουκουνάρια, αν θέλετε.

empty alt

Μακαρόνια κρύα με τόνο και κολοκύθια

Τα φιογκάκια ντύνουν με επίσημο τρόπο το πιάτο με τα κολοκυθάκια και τις ελιές. 
empty alt

Μοσχαράκι με τσίλι και σκόρδο

Πλούσια γεύση και εξαιρετική επιλογή για ψήσιμο στα κάρβουνα.
empty alt

Γιουβέτσι με λαχανικά

Το φαγητό της γιαγιάς με πινελιές λαχανικών.
empty alt

Κοτόπουλο με λεμόνι

Κοτόπουλο λεμονάτο, όλοι το αγαπάμε. Μία συνταγή από την Ιταλία.
empty alt

Παπαρδέλες με μανιτάρια και ροκφόρ

Παπαρδέλες με ανεπάντεχο συνδυασμό υλικών όπως τα μανιτάρια, το ροκφόρ και τα φυστίκια αιγίνης.
empty alt

Βελουτέ με πατάτα, μανιτάρια και φουντούκι

Μία πρωτότυπη και πεντανόστιμη βελουτέ.
empty alt

Πατάτες ογκρατέν κλασική συνταγή

Εύκολο, καθημερινό πιάτο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
empty alt

Ραμεκίν με λαχανικά

Εξαιρετική επιλογή για το φθινόπωρο να φάτε κάτι ζεστό.

Back To Top