Εύκολη   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Ένα "δυναμικό" μους όπου πρωταγωνιστούν ο καφές και τα καρύδια.

Υλικά:

1 φλιτζ. ζεστός δυνατός καφές εσπρέσο

6 κρόκοι αβγού

150 γραμμ. κρέμα γάλακτος

100 γραμμ. καρύδια, ψιλοκομμένα

60 γραμμ. ζάχαρη

κουκουνάρια για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Χτυπήστε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη σε ένα μπολ για μπεν μαρί, μέχρι να αφρατέψουν πάρα πολύ καλά. Προσθέστε λίγο λίγο τον καφέ. Βάλτε το μπολ στο μπενμαρί, όπου ήδη βράζει το νερό, και συνεχίστε το χτύπημα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Βγάλτε το μπολ με την κρέμα από το μπεν μαρί. Μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου (στο μεταξύ ανακατεύετέ τη), προσθέστε την σαντιγί και 80 γραμμ. από τα καρύδια. Ανακατέψτε και μοιράστε τη μους σε μπολ. Βάλτε τη μους στο ψυγείο να δέσει για μιάμιση ώρα. Σερβίρετέ τη γαρνιρισμένη με τα υπόλοιπα καρύδια αλλά και κουκουνάρια, αν θέλετε.

empty alt

Zabaione

Αυτό το γλυκό το δημιούργησαν οι ιταλοί αλλά πέρασε και στην γαλλική κουζίνα ως ζαμπαγιόν.
empty alt

Μπισκότα από μαύρη ζάχαρη

Συνδυάστε τα αγνά υλικά, με την τραγανή απόλαυτη των μπισκοτιών.
empty alt

Κεφτεδάκια με τόνο και κολοκύθια

Τα νόστιμα κεφτεδάκια δε γίνονται μόνο με κρέας... Δοκιμάστε τα με τόνο και κολοκύθι, πραγματική απόλαυση!
empty alt

Σαλάτα με αχλάδι και μήλο

Τα φρούτα μπαίνουν στο τραπέζι για να δώσουν γεύση στη σαλάτα σας.
empty alt

Κεφτεδάκια με βρώμη

Η βρώμη δεν είναι μόνο για πρωινό.
empty alt

Pasta Frolla

Κλασικό ιταλικό γλυκό τέλειο για πρωινό ή απογευματινό καφέ.
empty alt

Μακαρονάδα με σάλτσα και καλαμάρια

Μια διαφορετική μακαρονάδα με την συνδρομή των καλαμαριών
empty alt

Semifredo καφέ

Ενα λεπτό και τραγανό επιδόρπιο (semifredo στα ιταλικά σημαίνει μισοπαγωμένο) εύκολο στην προετοιμασία του.

Back To Top