Μέτρια   Μερίδες : 2   10.01-12.30  

Η κλασική συνταγή πρωινού πειραγμένη και προσαρμοσμένη στα γούστα μας.

Υλικά:

2 φέτες ψωμί του τοστ

200 γρ. ζαμπόν κομμένο σε λεπτές φέτες

200 γρ. γραβιέρα τριμμένη

1 κ.γ. βούτυρο

Για την κρέμα τυριού

150 γρ. μπεσαμέλ με λίγη καυτερή πιπεριά μέσα

150 γρ. γραβιέρα τριμμένη

Οδηγίες:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, τηγανίζουμε με το βούτυρο τις φέτες του τοστ και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε ύστερα το ψωμί σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και μόλις κρυώσει, παίρνουμε τη μία φέτα, απλώνουμε από πάνω τη φέτα ζαμπόν και το τυρί και σκεπάζουμε με την άλλη φέτα ψωμιού. Ζεσταίνουμε στη συνέχεια τη μπεσαμέλ σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε μέσα τα 100 γρ. γραβιέρα. Ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σε ένα ταψάκι, που έχουμε αλείψει πριν με λίγο βούτυρο, τοποθετούμε το τοστ και το σκεπάζουμε από πάνω με την κρέμα τυριού. Ρίχνουμε τέλος και τα υπόλοιπα 50 γρ. γραβιέρα. Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να κάνει από πάνω το τυρί κρούστα.

Μπορούμε να κάνουμε και άλλες παραλλαγές. Για παράδειγμα αντί για το τυρί τριμμένο από πάνω, μπορούμε να βάλουμε ένα αυγό τηγανιτό (croque - madame).

empty alt

Παστίτσιο με κοτόπουλο

Ελαφρύ και αλλιώτικο παστίτσιο με κοτόπουλο.
empty alt

Σπαγγέτι all’ Amatriciana

Τα μακαρόνια με την ακαταμάχητη γεύση απλών αλλά λαχταριστών υλικών.
empty alt

Λαζάνια al pesto

Ενα γευστικό πιάτο που κλέβει πάντα την παράσταση.
empty alt

Πύργος από φέτες ψωμί με γαύρο και σάλτσα από ντομάτα

Ο ταπεινός γαύρος σε μια βασιλική εκδοχή.
empty alt

Κοτόπουλο με λεμόνι

Κοτόπουλο λεμονάτο, όλοι το αγαπάμε. Μία συνταγή από την Ιταλία.
empty alt

Πίτσα μαργαρίτα

Η πιο διάσημη πίτσα με τα πιο απλά υλικά και τους αναρίθμητους θαυμαστές.
empty alt

Μπουγάτσα

Πανεύκολη συνταγή για σπιτική μπουγάτσα με λαχταριστή κρέμα. 
empty alt

Brownie με μαύρα φασόλια και σοκολάτα

Κι όμως τα μαύρα φασόλια τρώγονται και αλλιώς.

Back To Top