Μέτρια   Μερίδες : 2   10.01-12.30  

Η κλασική συνταγή πρωινού πειραγμένη και προσαρμοσμένη στα γούστα μας.

Υλικά:

2 φέτες ψωμί του τοστ

200 γρ. ζαμπόν κομμένο σε λεπτές φέτες

200 γρ. γραβιέρα τριμμένη

1 κ.γ. βούτυρο

Για την κρέμα τυριού

150 γρ. μπεσαμέλ με λίγη καυτερή πιπεριά μέσα

150 γρ. γραβιέρα τριμμένη

Οδηγίες:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, τηγανίζουμε με το βούτυρο τις φέτες του τοστ και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε ύστερα το ψωμί σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και μόλις κρυώσει, παίρνουμε τη μία φέτα, απλώνουμε από πάνω τη φέτα ζαμπόν και το τυρί και σκεπάζουμε με την άλλη φέτα ψωμιού. Ζεσταίνουμε στη συνέχεια τη μπεσαμέλ σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε μέσα τα 100 γρ. γραβιέρα. Ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σε ένα ταψάκι, που έχουμε αλείψει πριν με λίγο βούτυρο, τοποθετούμε το τοστ και το σκεπάζουμε από πάνω με την κρέμα τυριού. Ρίχνουμε τέλος και τα υπόλοιπα 50 γρ. γραβιέρα. Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να κάνει από πάνω το τυρί κρούστα.

Μπορούμε να κάνουμε και άλλες παραλλαγές. Για παράδειγμα αντί για το τυρί τριμμένο από πάνω, μπορούμε να βάλουμε ένα αυγό τηγανιτό (croque - madame).

empty alt

Pesto alla Siciliana

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε μπρουσκέτες, σάντουιτς, βάση για πίτσα και σε σαλάτες.
empty alt

Spaghetti με λεμόνι

Απλό και εύκολο πιάτο με εντυπωσιακή δροσορή γεύση.
empty alt

Σαλάτα με φρούτα

Εντυπωσίασε στο γεύμα σου κλείνοντας με μία υπέροχη και ταυτόχρονα θρεπτική σαλάτα με φρούτα.
empty alt

Ριζότο με πεπόνι

Άκρως καλοκαιρινό, δροσερό και νόστιμο.
empty alt

Βοδινό κρέας κατσαρόλας με φασόλια και μπύρα

Τη μπύρα μη την πιείτε, βάλτε τη στο φαγητό για μια γεύση έκπληξη! 
empty alt

Ριζότο με τόνο και wasabi

Γεύση από Ιαπωνία δια μέσω Ιταλίας σε ένα ξεχωριστό πιάτο.
empty alt

Κρεμ μπρουλέ

Το δημοφιλές γλυκό που πάντα εντυπωσιάζει
empty alt

Σπαγγέτι με αχινούς

Τα εκλεκτά όστρακα μπορούν να απογειώσουν ένα κλασικό σπαγγέτι.
Back To Top