Μέτρια   Μερίδες : 2   10.01-12.30  

Η κλασική συνταγή πρωινού πειραγμένη και προσαρμοσμένη στα γούστα μας.

Υλικά:

2 φέτες ψωμί του τοστ

200 γρ. ζαμπόν κομμένο σε λεπτές φέτες

200 γρ. γραβιέρα τριμμένη

1 κ.γ. βούτυρο

Για την κρέμα τυριού

150 γρ. μπεσαμέλ με λίγη καυτερή πιπεριά μέσα

150 γρ. γραβιέρα τριμμένη

Οδηγίες:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, τηγανίζουμε με το βούτυρο τις φέτες του τοστ και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε ύστερα το ψωμί σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και μόλις κρυώσει, παίρνουμε τη μία φέτα, απλώνουμε από πάνω τη φέτα ζαμπόν και το τυρί και σκεπάζουμε με την άλλη φέτα ψωμιού. Ζεσταίνουμε στη συνέχεια τη μπεσαμέλ σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε μέσα τα 100 γρ. γραβιέρα. Ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σε ένα ταψάκι, που έχουμε αλείψει πριν με λίγο βούτυρο, τοποθετούμε το τοστ και το σκεπάζουμε από πάνω με την κρέμα τυριού. Ρίχνουμε τέλος και τα υπόλοιπα 50 γρ. γραβιέρα. Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να κάνει από πάνω το τυρί κρούστα.

Μπορούμε να κάνουμε και άλλες παραλλαγές. Για παράδειγμα αντί για το τυρί τριμμένο από πάνω, μπορούμε να βάλουμε ένα αυγό τηγανιτό (croque - madame).

empty alt

Μοσχάρι γιαχνί

Ελληνικό, σπιτικό φαγητό ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια.
empty alt

Φωλιές του έρωτα από κανταϊφι με παγωτό καϊμάκι

Η απόλαυση φωλιάζει σε ένα γλυκό με κανταϊφι και παγωτό.
empty alt

Μπουτάκια κοτόπουλο με σκόρδο και λεμόνι

Αρωματικό εύγεστο πιάτο που πρωταγωνιστεί το κορόπουλο.
empty alt

Τα πουγκάκια της αγάπης

Κλείστε σε φωλιές φύλλου κρούστας μια χούφτα μανιτάρια.
empty alt

Πουτίγκα με γάλα αμυγδάλου και passion fruits

Φρούτα του πάθους σε μια πουτίγκα με πολύ...πάθος και αληθινή γεύση.
empty alt

Τζατζίκι

Για τους λάτρεις των παραδοσιακών και έντονων γεύσεων.
empty alt

Βακαλάος κατσαρόλας (Από την χώρα των Βάσκων)

Απο΄τη χώρα των βάσκων στο πιάτο σας.
empty alt

Gomasio

Φτιάξτε το για να δώσετε μία έξτρα γεύση στις σαλάτες σας, το ρύζι και τις σούπες.
Back To Top