Εύκολη   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Κλασικό, αγαπημένο κέικ βανίλιας που συνοδεύει ευχάριστα όλες τις ώρες της ημέρας.

Υλικά:

5 αυγά

150 γρ. ζάχαρη

250 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο

250 γρ. βούτυρο

2 βανίλιες

60 ml χυμό πορτοκάλι

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

60 ml γάλα πλήρες

Οδηγίες:

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Μόλις απορροφηθούν από το μείγμα προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Μόλις είναι έτοιμο ξεφορμάρουμε και αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα να κρυώσει.

empty alt

Μοσχαράκι γάλακτος με κρέμα από μπρόκολο

Συνδυάζει τα θρεπτικά στοιχεία του μπρόκολο με την υπέροχη γεύση του κρέατος. 
empty alt

Κεφτεδάκια από ξιφία

Πρωτότυπα κεφτεδάκια.
empty alt

Χτένια γκρατινέ

Ιδιαίτερο ορεκτικό για το τραπέζι, σε μια πολύ ξεχωριστή εκδοχή.
empty alt

Crostata με μαρμελάδα

Το παραδοσιακό επιδόρπιο της Ιταλίας με την αφράτη βουτυρένια βάση προσφέρει πολλούς συνδυασμούς παρουσίασης.
empty alt

Μους με καφέ και καρύδια

Ένα "δυναμικό" μους όπου πρωταγωνιστούν ο καφές και τα καρύδια.
empty alt

Linguine με porcini και γαρίδες

Στριφογυρίστε το πιρούνι μέσα στα ζυμαρικά και πιάστε μια λαχταριστή μπουκιά. 
empty alt

Σουφλέ με τόνο και μπρόκολο

Ακόμη και οι πιο δύσπιστοι με αυτό το λαχανικό θα υποκύψουν σε αυτή την γεύση.
empty alt

Carpaccio κρέας alla caprese

Εντυπωσιακό ορεκτικό που η γεύση του θα ανταμείψει την απαιτητική διαδικασία του.
Back To Top