Μέτρια   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Κλασική ιταλική συνταγή που δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί.

Υλικά:

220 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

300 γρ. τυρί μασκαρμπόνε

160 γρ. ζάχαρη

5 φλιτζάνια εσπρέσσο

5 κρόκους

1 πακέτο σαβουαγιάρ

½ φλιτζάνι λικέρ καφέ

Κακάο για πασπάλισμα

Οδηγίες:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με μία σταγόνα νερό και τη ρίχνουμε αργά σε ένα μπολ που έχουμε τους κρόκους, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Αναμιγνύουμε τα 3 φλιτζάνια εσπρέσσο μαζί με το τυρί και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά. Τα προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους ανακατεύοντας πάλι απαλά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τον υπόλοιπο εσπρέσσο μαζί με το λικέρ καφέ, βυθίζουμε μέσα τα σαβουαγιάρ και στρώνουμε τα μισά σε ένα βαθύ μπολ. Απλώνουμε από πάνω τη μισή κρέμα, στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα σαβουαγιά και από πάνω την υπόλοιπη μισή κρέμα. Πασπαλίζουμε με κακάο και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

empty alt

Παρί - Μπρεστ (Paris - Brest)

Γαλλικό γλυκό που η ιστορία του ξεκινάει το 1910, φτιάχτηκε ύστερα από παραγγελία που δόθηκε από τους διοργανωτές του ποδηλατικού αγώνα Παρίσι – Βρέστη προς τιμή των αθλητών. 
empty alt

Κέικ με μπανάνα

Κέικ με πλούσια γεύση μπανάνας, ιδιαίτερο και λίγο χρονοβόρο, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.
empty alt

Καλαμάρια γεμιστά

Καλαμαράκια που συνδυάζονται με αυγό και καταρρίπτουν το μύθο περί …ασυμβατότητας.
empty alt

Κοτόπιτα

Ενα ωραίο και γευστικό πιάτο για όλες τις ώρες.
empty alt

Γαριδοπίλαφο

Οι γαρίδες μαζί με το κάρυ και το ρύζι συνδυάζονται μοναδικά.
empty alt

Αχλάδια με σαφράν

Το αγαπημένο φρούτο μεταμορφώνεται εύκολα σε υπέροχο γλύκισμα.
empty alt

Spaghetti με ραγού γαρίδα και κάρυ

Εντυπωσιακό πιάτο που η γεύση του θα δικαιώσει την εικόνα του.
empty alt

Παπαρδέλες με μανιτάρια και ροκφόρ

Παπαρδέλες με ανεπάντεχο συνδυασμό υλικών όπως τα μανιτάρια, το ροκφόρ και τα φυστίκια αιγίνης.
Back To Top