Μέτρια   Μερίδες : 3   15.01-18.30  

Γεύση από θάλασσα που μεταμορφώνει τα ζυμαρικά.

Υλικά:

300 γρ. Barilla Spaghetti

400 γρ. λαχανικά κομμένα julien(100 γρ. καρότο, 100 γρ. κρεμμύδι, 100 γρ. κολοκυθάκια, 50 γρ. σέλινο και 50 γρ. πιπεριά)

400 γρ. πεσκανδρίτσα κομμένη σε μικρά κομμάτια

100 γρ. ελαιόλαδο

1 φακελάκι σαφράν

200 γρ. κρέμα γάλακτος

100 γρ. ζωμό λαχανικών

50 γρ. λευκό κρασί

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε το ψάρι, αλάτι και πιπέρι και τσιγαρίζουμε. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Ρίχνουμε το σαφράν και ελέγχουμε τη γεύση για αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε ακόμα 2 – 3 λεπτά να βράσουν. Σε μία άλλη κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα Spaghetti, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Σοτάρουμε 1 – 2 λεπτά ώσπου να δέσει και σερβίρουμε

empty alt

Σαλάτα με αβοκάντο και μανιτάρια champignon

Ένα ανάλαφρο γεύμα που κλέβει τις εντυπώσεις. 
empty alt

Ζωμός ψαριού

Μπορείτε να διατηρήσετε το ζωμό ψαριού στην κατάψυξη μέσα σε παγοθήκες.
empty alt

Gomasio

Φτιάξτε το για να δώσετε μία έξτρα γεύση στις σαλάτες σας, το ρύζι και τις σούπες.
empty alt

Spaghetti με χταπόδι στο φούρνο

Κάντε την κουζίνα σας να μυρίζει θάλασσα. Αγαπημένο ελληνικό πιάτο, ζυμαρικά με χταποδάκι στο φούρνο.
empty alt

Μπρουσκέτα

Για σνακ το απόγευμα με φίλους ή μόνο για εμάς. 
empty alt

Αντσούγιες μαριναρισμένες σε κρούστα ψωμιού

Η ταπεινή αντσούγια μπορεί να πάρει χρώμα και γεύση με το κατάλληλο συνδυασμό υλικών.
empty alt

Χοιρινό καρέ με σως πορτοκάλι

Το χοιρινό ποτέ δεν ήταν πιο εκλεκτό ανάμεσα σε φέτες πορτοκαλιού, σβησμένα με κρασί.
empty alt

Πέννες αλα αραμπιάτα

Νόστιμη και εύκολη συνταγή με ταπεινά υλικά αλλά ξεχωριστή γεύση.
Back To Top