Δύσκολη   Μερίδες : 2   12.31-15.00  

Κοτόπουλο λεμονάτο, όλοι το αγαπάμε. Μία συνταγή από την Ιταλία.

Υλικά:

  • 600 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
  • 2 μεγάλα λεμόνια βιολογικά
  • 1 κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο

Οδηγίες:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο καλά από όλες τις μεριές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αφήνουμε λίγο να τσιγαριστεί και ρίχνουμε μέσα και το δεντρολίβανο. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το χυμό και το ζεστ από τα 2 λεμόνια. Αν χρειαστεί βάζουμε λίγο ζωμό από κοτόπουλο (1 ποτήρι). Σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά περίπου. Βγάζουμε το καπάκι και αφήνουμε να στύψει για 10 λεπτά.

empty alt

Μπουκίτσες με κοτόπουλο και κάρυ

Ο ουρανίσκος και το έτερον ήμισι, θα το λατρέψουν!
empty alt

Σαλάτα με φράουλες και μοτσαρέλα

Το ανοιξιάτικο φρούτο με την φίνα γεύση της μοτσαρέλας ταιριάζουν υπέροχα.
empty alt

Spaghetti με χταπόδι στο φούρνο

Κάντε την κουζίνα σας να μυρίζει θάλασσα. Αγαπημένο ελληνικό πιάτο, ζυμαρικά με χταποδάκι στο φούρνο.
empty alt

Ρολάκια κοτόπουλου

Γεμιστά ρολάκια κοτόπουλο με μπέικον και λαχανικά. Δεν αντιστέκεσαι με τίποτα!
empty alt

Σαλάτα με σύκα, φέτα, προσούτο και πεπόνι

Σύκα και πεπόνι σε αρμονία με προσούτο και τυρί.
empty alt

Κοτόπιτα

Ενα ωραίο και γευστικό πιάτο για όλες τις ώρες.
empty alt

Προφιτερόλ

Κλασική ιταλική πρόταση για γλυκό που δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς.
empty alt

Αγκινάρες γιαχνί

Υγιεινό και απολαυστικό πιάτο που δίνει χρώμα και πλούσια γεύση στο τραπέζι.
Back To Top