Δύσκολη   Μερίδες : 2   12.31-15.00  

Κοτόπουλο λεμονάτο, όλοι το αγαπάμε. Μία συνταγή από την Ιταλία.

Υλικά:

  • 600 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
  • 2 μεγάλα λεμόνια βιολογικά
  • 1 κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο

Οδηγίες:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο καλά από όλες τις μεριές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αφήνουμε λίγο να τσιγαριστεί και ρίχνουμε μέσα και το δεντρολίβανο. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το χυμό και το ζεστ από τα 2 λεμόνια. Αν χρειαστεί βάζουμε λίγο ζωμό από κοτόπουλο (1 ποτήρι). Σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά περίπου. Βγάζουμε το καπάκι και αφήνουμε να στύψει για 10 λεπτά.

empty alt

Πέννες Pulcinella

Πέννες με απλά υλικά αλλά έξυπνα συνδυασμένα μπορούν να ξαφνιάσουν τον ουρανίσκο σας.
empty alt

Ρύζι με κοτόπουλο και λαχανικά

Ένα ελαφρύ και με πολλές βιταμίνες πιάτο, τρώγεται κρύο και ζεστό και μπορείτε να το πάρετε μαζί σας στο γραφείο.
empty alt

Χάμπουργκερ από γαλοπούλα

Μία εναλλακτική πρόταση για τα μπιφτέκια που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.
empty alt

Μακαρόνια με πατάτες και μαϊντανό

Ένα πιάτο ζυμαρικών εύκολο, οικονομικό και πεντανόστιμο. 
empty alt

Βινεγκρέτ ντομάτας

Μια συνταγή που μυρίζει Ελλάδα.
empty alt

Χειμωνιάτικη καπονάτα

Χειμωνιάτικη σαλάτα που ευωδιάζει και χορταίνει.
empty alt

Σαλάτα μελιτζάνας

Μια διαφορετική πρόταση για το δημοφιλές λαχανικό που μπορεί να γίνει ένα ξεχωριστό ορεκτικό.
empty alt

Κενέλ από ρεβίθια με σάλτσα γιαούρτι και ταχίνι

Φανταστικά κενέλ από ρεβίθια για τους πιο απαιτητικούς φίλους της γαστρονομίας.
Back To Top