Μέτρια   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Εξωτική γεύση με κοτόπουλο και ανανά.

Υλικά:

½ κιλό στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλα και πέτσα, λεπτοκομμένο

2 κ.σ. κορν φλάουρ

4 κ.σ. ηλιέλαιο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 τζίντζερ κομμένο σε λωρίδες

1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

1 φρέσκο ανανά ξεφλουδισμένο χωρίς το κέντρο και κομμένο σε κύβους

2 κ.σ. σάλτσα σόγια

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, το άσπρο μέρος ολόκληρο, το πράσινο κομμένο σε φέτες

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Βάζουμε τις φέτες κοτόπουλου στο κορν φλάουρ και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει. Βγάζουμε και κρατάμε στην άκρη στη ζέστη. Ξαναζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να τσιγαριστούν. Προσθέτουμε το φρέσκο ανανά μαζί με ½ φλιτζάνι νερό. Ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας και ξαναβάζουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

empty alt

Σοκολατάκια ωμά

Πεντανόστιμα σοκολατάκια για να καλύψεις πανεύκολα στιγμές υπογλυκαιμίας...
empty alt

Ρολό σε κρούστα από καλαμπόκι

Ιδιαίτερη συνταγή για ρολό κιμά, συνδυάζεται άψογα με τα φλέικς καλαμποκιού.
empty alt

Crumble με φράουλες και βατόμουρα

Φροντίστε να έχετε φράουλες και βατόμουρα και θα το φτιάξετε σε χρόνο μηδέν.
empty alt

Μους με καφέ και καρύδια

Ένα "δυναμικό" μους όπου πρωταγωνιστούν ο καφές και τα καρύδια.
empty alt

Χταπόδι με μέλι και κρόκο κοζάνης

Μια διαφορετική πρόταση του χταποδιού για ένα ξεχωριστό ορεκτικό που μπορεί να μετατραπεί σε κυρίως αν συνοδευτεί με ζυμαρικά.
empty alt

Φασολάδα με μύδια

Μία εναλλακτική πρόταση για την αγαπημένη σε όλους φασολάδα.
empty alt

Γαρίδες καυτερές

Ότι καλύτερο έχει να μας δώσει η θάλασσα, ανακατεμένο με πεπεροτσίνο για έξτρα γεύση.
empty alt

Ριζότο με μπύρα και σπεκ

Ριζότο με μεθυστική γεύση από μπύρα.
Back To Top