Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Πανεύκολη συνταγή με κους κους που γίνεται ροζ!

Υλικά:

2 φινόκιο κομμένα σε μικρά κυβάκια

2 καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια

150 γρ. παντζάρι κομμένο σε μικρά κυβάκια

250 γρ. μπρόκολο βρασμένο και χωρισμένο σε μικρές φουντίτσες (κρατάμε 250 γρ. από  το νερό που το έχουμε βράσει)

2 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένο

1 κ.σ. μαντζουράνα

200 γρ. κους κους προβρασμένο

Ζεστ από 1 λεμόνι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο και προσθέτουμε το φινόκιο, τα καρότα και τη μαντζουράνα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Ύστερα προσθέτουμε το παντζάρι, αφήνουμε να πάρουν γεύση για 5 λεπτά και μετά ρίχνουμε το κους κους. Σκεπάζουμε με 250 γρ. από το νερό που έχουμε βράσει το μπρόκολο και αφήνουμε το κους κους να φουσκώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αποκτά ένα ροζ χρώμα από το παντζάρι. Μετά δουλεύουμε το μείγμα με 2 πιρούνια, ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το μπρόκολο. Γαρνίρουμε με το ζεστ από λεμόνι.

empty alt

Ντρέσινγκ για σαλάτα

Ένα υπέροχο ντρέσινγκ για να δώσετε γεύση στις σαλάτες και τα λαχανικά σας.
empty alt

Σολομός με σάλτσα από βασιλικό και μέλι

Μια φίνα και ιδιαίτερη πρόταση για το αγαπημένο ψάρι.
empty alt

Muffin με λεμόνι χωρίς ζάχαρη

Λαχταριστά όπως φαίνονται και στη φωτογραφία.
empty alt

Κεφτεδάκια από μορταδέλα και ξηρούς καρπούς

Ένα ιδιαίτερο και οικονομικό ορεκτικό στο τραπέζι σας.
empty alt

Μπακαλιάρος ψητός

Ένας άξιος εκπρόσωπος της θάλασσας στο πιάτο σας με τα... κρεμμυδάκια. 
empty alt

Pasta με pesto vegan

Ένα εύκολο και γρήγορο pesto για να συνοδεύσετε τα ζυμαρικά σας.
empty alt

Spaghetti με αντζούγια, ελιές και ντοματίνια κονφί

Μία μακαρονάδα που θα σας εκπλήξει με τη γεύση και τη νοστιμιά της.
empty alt

Κεφτεδάκια με pesto

Αφράτα κεφτεδάκια με μοναδικό άρωμα pesto.
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top