Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Πανεύκολη συνταγή με κους κους που γίνεται ροζ!

Υλικά:

2 φινόκιο κομμένα σε μικρά κυβάκια

2 καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια

150 γρ. παντζάρι κομμένο σε μικρά κυβάκια

250 γρ. μπρόκολο βρασμένο και χωρισμένο σε μικρές φουντίτσες (κρατάμε 250 γρ. από  το νερό που το έχουμε βράσει)

2 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένο

1 κ.σ. μαντζουράνα

200 γρ. κους κους προβρασμένο

Ζεστ από 1 λεμόνι

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο και προσθέτουμε το φινόκιο, τα καρότα και τη μαντζουράνα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Ύστερα προσθέτουμε το παντζάρι, αφήνουμε να πάρουν γεύση για 5 λεπτά και μετά ρίχνουμε το κους κους. Σκεπάζουμε με 250 γρ. από το νερό που έχουμε βράσει το μπρόκολο και αφήνουμε το κους κους να φουσκώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αποκτά ένα ροζ χρώμα από το παντζάρι. Μετά δουλεύουμε το μείγμα με 2 πιρούνια, ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το μπρόκολο. Γαρνίρουμε με το ζεστ από λεμόνι.

empty alt

Φοκάτσια

Το ιταλικό ψωμί με θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Carpaccio κρέατος

Απαιτεί χρόνο και καλή προετοιμασία αυτό το πιάτο, αλλά θα έχετε για πολύ καιρό στο ψυγείο σας μια διαφορετική πρόταση.
empty alt

Μπισκότα με άρωμα λεμόνι

Δώστε άρωμα και άφθονη γεύση στα μπισκότα σας.
empty alt

Πίτα με ταχίνι

Ενα πιάτο που μπορεί να συνοδεύσει το πρωινό σας ή να γίνει ορεκτικό.
empty alt

Χοιρινό με μήλα και σιρόπι σφενδάμου

Ενα μυρωδικό που εκτοξεύει την γεύση του χοιρινού.
empty alt

Ρύζι αρωματισμένο με μανιτάρια τσουκνίδα και ντομάτα

Εμπιστευτείτε την τσουκνίδα να πλαισιώσει άρτια τα μανιτάρια και το ρύζι.
empty alt

Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα από κόλιανδρο

Το κοτόπουλό «λιώνει» τυλιγμένο στο γιαούρτι, το κόλιανδρο και το πεπεροτσίνο.
empty alt

Ραμεκίν με λαχανικά

Εξαιρετική επιλογή για το φθινόπωρο να φάτε κάτι ζεστό.
Back To Top