Δύσκολη   Μερίδες : 4   10.01-12.30  

Ένα πιάτο με υψηλή διατροφική αξία.

Υλικά:

500 γρ. πικραλίδα

350 γρ. ξερά κουκιά

1 σκελίδα σκόρδο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Πεπεροντσίνο

Οδηγίες:

Πλένουμε τα κουκιά και τα βράζουμε σε καυτό νερό για 40 λεπτά (Μην βάλετε πολύ νερό, ο όγκος από το νερό πρέπει να είναι διπλάσιος από τα κουκιά, όχι παραπάνω, αν χρειαστεί προσθέτετε νερό). Πλένουμε την πικραλίδα, τη σουρώνουμε και την τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι με το σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι και το πεπεροντσίνο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει. Κρατάμε στην άκρη. Παίρνουμε τα κουκιά που έχουν μαλακώσει και έχουν πιει όλο το νερό, τα περνάμε στο μίξερ, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Παίρνουμε ένα τσέρκι, βάζουμε τον πουρέ, βάζουμε λίγο πικραλίδα από πάνω και ρίχνουμε και λίγο ελαιόλαδο.

empty alt

Λαζάνια με μελιτζάνες

Μεσογειακό πιάτο με υπέροχη γεύση από το συνδυασμό της μελιτζάνας και της μοτσαρέλας. 
empty alt

Τσιπούρα al cartoccio

Ιταλική πινελιά για μια διαφορετική αλλα συναρπαστική γευστική εκδοχή της διάσημου ψαριού.
empty alt

Ριζότο με μπύρα και σπεκ

Ριζότο με μεθυστική γεύση από μπύρα.
empty alt

Ρολό με nutella

Αγαπημένο γλυκό για τους λάτρεις της σοκολάτας.
empty alt

Κρέμα από φρούτα με μέλι

Τονωτικό και συγχρόνως ερωτικά θρεπτικό!
empty alt

Φιλέτο γαλοπούλας με ακτινίδια και πορτοκάλια

Μια αναπάντεχη συνάντηση με happy end. 
empty alt

Καρμπονάρα (με κρέμα γάλακτος)

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη γεύση μια "ενισχυμένης" με κρέμα γάλακτος καρμπονάρα.
empty alt

Ραμεκίν με λαχανικά

Εξαιρετική επιλογή για το φθινόπωρο να φάτε κάτι ζεστό.
Back To Top