Δύσκολη   Μερίδες : 4   10.01-12.30  

Ένα πιάτο με υψηλή διατροφική αξία.

Υλικά:

500 γρ. πικραλίδα

350 γρ. ξερά κουκιά

1 σκελίδα σκόρδο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Πεπεροντσίνο

Οδηγίες:

Πλένουμε τα κουκιά και τα βράζουμε σε καυτό νερό για 40 λεπτά (Μην βάλετε πολύ νερό, ο όγκος από το νερό πρέπει να είναι διπλάσιος από τα κουκιά, όχι παραπάνω, αν χρειαστεί προσθέτετε νερό). Πλένουμε την πικραλίδα, τη σουρώνουμε και την τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι με το σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι και το πεπεροντσίνο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει. Κρατάμε στην άκρη. Παίρνουμε τα κουκιά που έχουν μαλακώσει και έχουν πιει όλο το νερό, τα περνάμε στο μίξερ, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Παίρνουμε ένα τσέρκι, βάζουμε τον πουρέ, βάζουμε λίγο πικραλίδα από πάνω και ρίχνουμε και λίγο ελαιόλαδο.

empty alt

Τηγανιά κρασάτη

Η παραδοσιακή τηγανιά για τους μερακλήδες της γνήσιας γεύσης.
empty alt

Πιροσκί

Παραδοσιακά ποντιακά πιροσκί, τέλεια στη γεύση, φανταστικά στην εμφάνιση.
empty alt

Βελουτέ από ρεβίθια με γαρίδες και πράσα

Μία πρωτότυπη σούπα που σίγουρα θα αγαπήσετε.
empty alt

Γαρίδες καυτερές

Ότι καλύτερο έχει να μας δώσει η θάλασσα, ανακατεμένο με πεπεροτσίνο για έξτρα γεύση.
empty alt

Καλαμαράτα από θυμάρι με κρέμα από κουνουπίδι

Ανακατέψτε ποικίλες γεύσεις μαζί, όπως κουνουπίδι και σελινόριζα, μαζί με ζυμαρικά.
empty alt

Ρυζοκροκέτες

Συνοδεύστε το κρέας ή το κοτόπουλο με τραγανές ρυζοκροκέτες για ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα. 
empty alt

Φωλιές στο φούρνο με γλώσσα και αγκινάρα

Η απογείωση ενός ταπεινού ψαριού με την σωστή συνταγή.
empty alt

Σαλάτα με σπανάκι και παντζάρια

Υπέροχη και ξεχωριστή σαλάτα σε γεύση αλλά και σε εμφάνιση

Back To Top