Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Πανεύκολη μακαρονάδα με άρωμα θάλασσας.

Υλικά:

500 γρ. ζυμαρικά χωρίς γλουτένη

600 γρ. θαλασσινά (στρείδια, μύδια, γυαλιστερές)

5 ντοματίνια

100 γρ. ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι

40 γρ. λευκό κρασί

100 ml ελαιόλαδο

180 γρ. φύλλα βασιλικό

10 γρ. κουκουνάρι

2 σκελίδες σκόρδο

20 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Φτιάχνουμε το pesto. Χτυπάμε στο μίξερ το βασιλικό μαζί με μία σκελίδα σκόρδο, λίγο αλάτι και το κουκουνάρι. Προσθέτουμε ελαιόλαδο όσο χρειάζεται για να γίνει μία κρέμα και στο τέλος το τυρί τριμμένο. Κρατάμε στην άκρη. Πλένουμε καλά τα θαλασσινά και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, μία σκελίδα σκόρδο, τα ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα και τις ελιές και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Καπακώνουμε και αφήνουμε να βράσουν άλλα 5 λεπτά. Βράζουμε τα spaghetti, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα θαλασσινά. Τα σοτάρουμε, κοιτάζουμε από αλάτι και πιπέρι και τελειώνουμε με 2 κ.σ. pesto από πάνω.

empty alt

Κρέπες με κρέμα από αχλάδι, κανέλα και πορτοκάλι

Ανοίξτε το μάτι της κουζίνας και ρίξτε στο τηγάνι τα υλικά για την κρέπα.
empty alt

Σαλάτα με μπακαλιάρο

Χορταστική σαλάτα με μπακαλιάρο,ρόκα και τοματίνια.
empty alt

Βοδινό κρέας κατσαρόλας με φασόλια και μπύρα

Τη μπύρα μη την πιείτε, βάλτε τη στο φαγητό για μια γεύση έκπληξη! 
empty alt

Χάμπουργκερ από γαλοπούλα

Μία εναλλακτική πρόταση για τα μπιφτέκια που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.
empty alt

Φιλέτο γαλοπούλας με ακτινίδια και πορτοκάλια

Μια αναπάντεχη συνάντηση με happy end. 
empty alt

Κους κους με λαχανικά και μύδια

Ένα ιδιαίτερο φαγητό που θα σας εντυπωσιάσει.
empty alt

Τσιπούρα σε κρούστα από αλάτι

Τσιπούρα ψημένη μέσα στο αλάτι, απλό αλλά κυρίως εντυπωσιακό!
empty alt

Αμάρανθος και κινόα με ξηρούς καρπούς και λαχανικά

Ένα πιάτο με υψηλή θρεπτική αξία.
Back To Top