Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Πανεύκολη μακαρονάδα με άρωμα θάλασσας.

Υλικά:

500 γρ. ζυμαρικά χωρίς γλουτένη

600 γρ. θαλασσινά (στρείδια, μύδια, γυαλιστερές)

5 ντοματίνια

100 γρ. ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι

40 γρ. λευκό κρασί

100 ml ελαιόλαδο

180 γρ. φύλλα βασιλικό

10 γρ. κουκουνάρι

2 σκελίδες σκόρδο

20 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Φτιάχνουμε το pesto. Χτυπάμε στο μίξερ το βασιλικό μαζί με μία σκελίδα σκόρδο, λίγο αλάτι και το κουκουνάρι. Προσθέτουμε ελαιόλαδο όσο χρειάζεται για να γίνει μία κρέμα και στο τέλος το τυρί τριμμένο. Κρατάμε στην άκρη. Πλένουμε καλά τα θαλασσινά και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, μία σκελίδα σκόρδο, τα ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα και τις ελιές και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Καπακώνουμε και αφήνουμε να βράσουν άλλα 5 λεπτά. Βράζουμε τα spaghetti, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα θαλασσινά. Τα σοτάρουμε, κοιτάζουμε από αλάτι και πιπέρι και τελειώνουμε με 2 κ.σ. pesto από πάνω.

empty alt

Tagliolini rosa antico

Μεθυστική γεύση σε ένα χρωματιστό πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Μύδια γεμιστά

Οι λάτρεις των θαλασσινών έχουν μια ακόμη ξεχωριστή επιλογή για τα αγαπημένα τους μύδια.
empty alt

Χταπόδι κοκκινιστό

Μεζές ιδανικός  για να συνοδεύσει το τραπέζι της παρέας.
empty alt

Χοιρινό με ντομάτες και λουκάνικα

Γευστική πανδαισία με λεπτές ισορροπίες.
empty alt

Muffins με παντσέτα και mozzarella

Εύκολα αλμυρά muffins για νόστιμα σνακ.
empty alt

Περσική τούρτα

Με λίγι αλέυρι, φουντούκια, φρουκτόζη, αυγά και αυγά φτιάχνουμε θαύματα. 
empty alt

Πιπερονάτα

Άλλη μια επιλογή για να απολάσετε τις αγαπημένες πιπεριές με πλούσια γεύση.
empty alt

Ριζότο με κολοκυθάκια και τα λουλούδια τους

Τα πιο γευστιά "λουλούδια" στο πιάτο σας με το πάντα  αγαπημένο ριζότο.
Back To Top