Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Πανεύκολη μακαρονάδα με άρωμα θάλασσας.

Υλικά:

500 γρ. ζυμαρικά χωρίς γλουτένη

600 γρ. θαλασσινά (στρείδια, μύδια, γυαλιστερές)

5 ντοματίνια

100 γρ. ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι

40 γρ. λευκό κρασί

100 ml ελαιόλαδο

180 γρ. φύλλα βασιλικό

10 γρ. κουκουνάρι

2 σκελίδες σκόρδο

20 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Φτιάχνουμε το pesto. Χτυπάμε στο μίξερ το βασιλικό μαζί με μία σκελίδα σκόρδο, λίγο αλάτι και το κουκουνάρι. Προσθέτουμε ελαιόλαδο όσο χρειάζεται για να γίνει μία κρέμα και στο τέλος το τυρί τριμμένο. Κρατάμε στην άκρη. Πλένουμε καλά τα θαλασσινά και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, μία σκελίδα σκόρδο, τα ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα και τις ελιές και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Καπακώνουμε και αφήνουμε να βράσουν άλλα 5 λεπτά. Βράζουμε τα spaghetti, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα θαλασσινά. Τα σοτάρουμε, κοιτάζουμε από αλάτι και πιπέρι και τελειώνουμε με 2 κ.σ. pesto από πάνω.

empty alt

Μαγιονέζα vegan

Πανεύκολη μαγιονέζα για χορτοφάγους και όχι μόνο...
empty alt

Αρνί με σάλτσα από σκόρδο

Αποτελεί από τις πρώτες επιλογές για τα γιορτινά σας τραπέζια και όχι άδικα. 
empty alt

Γαρίδες σαγανάκι

Το θαλασσινό αυτό δεν θα σταματήσει να μας εκπλήσει.
empty alt

Linguine με καβούρι, σολομό και λεμόνι

Πέννες με ιδιαίτερη γεύση που χάρη στον ωραίο συνδιασμό του καβουριού και του σολομού.
empty alt

Spaghettoni με θαλασσινά

Εντυπωσικές παπαρδέλες με θαλασσινά και ξεχωριστή γεύση για κυρίως πιάτο.
empty alt

Κρέπες με κρέμα από αχλάδι, κανέλα και πορτοκάλι

Ανοίξτε το μάτι της κουζίνας και ρίξτε στο τηγάνι τα υλικά για την κρέπα.
empty alt

Αρωματική κρέμα από μελιτζάνα

Υπέροχο ντιπ από μελιτζάνα, μπορεί να συνοδεύσει πολλά πιάτα σας.
empty alt

Χοιρινό με μήλα και σιρόπι σφενδάμου

Ενα μυρωδικό που εκτοξεύει την γεύση του χοιρινού.
Back To Top