Μέτρια   Μερίδες : 6   15.01-18.30  

Το κλασικό γαλλικό γλυκό που η γεύση του έχει κερδίσει οπαδούς σε όλο τον κόσμο.

Υλικά:

½ λίτρο γάλα πλήρες

2 αυγά ολόκληρα

3 κρόκους

250 γρ. ζάχαρη

1 στικ βανίλια

Οδηγίες:

Βράζουμε το γάλα μαζί με τη βανίλια. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με τους κρόκους και 120 γρ. ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα (δε χτυπάμε πολύ). Στο μείγμα αυτό προσθέτουμε το γάλα ζεστό, ανακατεύουμε και το περνάμε ύστερα από σίτα. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη μαζί με 2 κουταλάκια νερό και τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει ένα ωραίο ξανθό χρώμα. Παίρνουμε την καραμέλα και τη ρίχνουμε σε μία στρογγυλή φόρμα ή σε μικρά φορμάκια απλώνοντας τη γύρω γύρω στα τοιχώματα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα και βάζουμε τα φορμάκια ή τη φόρμα σε ένα ταψί σε μπεν μαρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 150°. Πρέπει να προσέχουμε την ώρα αυτή να μη βράζει το νερό. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και τα κρατάμε στο ψυγείο. Τη στιγμή του σέρβις ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

empty alt

Σπανάκι με τυρί και μέλι

Σαλάτα με την γευστική αρμονία από το μέλι και το τυρί.
empty alt

Κεφτεδάκια από χοιρινό και μήλο

Ένας τολμηρός συνδυασμός που σας βγάζει γευστικά κερδισμένους.
empty alt

Σαλάτα από σολομό

Μια σαλάτα που μυρίζει θάλασσα.
empty alt

Ραμεκίν με λαχανικά

Εξαιρετική επιλογή για το φθινόπωρο να φάτε κάτι ζεστό.
empty alt

Γκουρμέ σουβλάκια

Η πιο φάνκι εκδοχή του παραδοσιακού ελληνικού εδέσματος.
empty alt

Ψωμάκια με κουρκουμά και δεντρολίβανο

Ψωμάκια με πρωτότυπα υλικά και ακόμα πιο πρωτότυπη γεύση.
empty alt

Τοστ vegan

Ένα τοστ που μπορεί να σας συνοδεύσει όλες τις ώρες. εξαιρετική επιλογή για περίοδο νηστείας.
empty alt

Salsa Royal

Μία βάση από salsa royal που μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να γκρατινάρετε τα φαγητά και τα γλυκά σας.
Back To Top