Μέτρια   Μερίδες : 6   15.01-18.30  

Το κλασικό γαλλικό γλυκό που η γεύση του έχει κερδίσει οπαδούς σε όλο τον κόσμο.

Υλικά:

½ λίτρο γάλα πλήρες

2 αυγά ολόκληρα

3 κρόκους

250 γρ. ζάχαρη

1 στικ βανίλια

Οδηγίες:

Βράζουμε το γάλα μαζί με τη βανίλια. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με τους κρόκους και 120 γρ. ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα (δε χτυπάμε πολύ). Στο μείγμα αυτό προσθέτουμε το γάλα ζεστό, ανακατεύουμε και το περνάμε ύστερα από σίτα. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη μαζί με 2 κουταλάκια νερό και τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει ένα ωραίο ξανθό χρώμα. Παίρνουμε την καραμέλα και τη ρίχνουμε σε μία στρογγυλή φόρμα ή σε μικρά φορμάκια απλώνοντας τη γύρω γύρω στα τοιχώματα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα και βάζουμε τα φορμάκια ή τη φόρμα σε ένα ταψί σε μπεν μαρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 150°. Πρέπει να προσέχουμε την ώρα αυτή να μη βράζει το νερό. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και τα κρατάμε στο ψυγείο. Τη στιγμή του σέρβις ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

empty alt

Αρνί με λευκό κρασί

Κλασικό και αγαπημένο γιορτινό πιάτο.
empty alt

Orecchiette con cime di rape (με μπρόκολο)

Τα λαχανικά με το ψάρι δίνουν την σπιρτάδα σε αυτό το πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Τσιπούρα με κρεμμύδια και σάλτσα κόκκινου κρασιού

Ειναι ο άλλος τρόπος για να απολαύσεις το ξεχωριστό αυτό ψάρι.
empty alt

Μηλόπιτα

Μια μηλόπιτα την ημέρα, το γιατρό της... πείνας κάνει πέρα.
empty alt

Πίτα με κιμά, ελιές και φέτα

Λαχταριστή πίτα με γέμιση από κιμά και φέτα. Θα σας πάρει λίγο χρόνο αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!
empty alt

Ρολό σε κρούστα από καλαμπόκι

Ιδιαίτερη συνταγή για ρολό κιμά, συνδυάζεται άψογα με τα φλέικς καλαμποκιού.
empty alt

Carpaccio ξιφία

Ενα ξεχωριστό ορεκτικό για το τραπέζι που απαιτεί προετοιμασία, αλλά ανταμείβει με την γεύση του.
empty alt

Crumble από μήλο

Με αυτό το crumble από μήλο και ξηρούς καρπούς θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας. 
Back To Top