Μέτρια   Μερίδες : 6   15.01-18.30  

Το κλασικό γαλλικό γλυκό που η γεύση του έχει κερδίσει οπαδούς σε όλο τον κόσμο.

Υλικά:

½ λίτρο γάλα πλήρες

2 αυγά ολόκληρα

3 κρόκους

250 γρ. ζάχαρη

1 στικ βανίλια

Οδηγίες:

Βράζουμε το γάλα μαζί με τη βανίλια. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με τους κρόκους και 120 γρ. ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα (δε χτυπάμε πολύ). Στο μείγμα αυτό προσθέτουμε το γάλα ζεστό, ανακατεύουμε και το περνάμε ύστερα από σίτα. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη μαζί με 2 κουταλάκια νερό και τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει ένα ωραίο ξανθό χρώμα. Παίρνουμε την καραμέλα και τη ρίχνουμε σε μία στρογγυλή φόρμα ή σε μικρά φορμάκια απλώνοντας τη γύρω γύρω στα τοιχώματα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα και βάζουμε τα φορμάκια ή τη φόρμα σε ένα ταψί σε μπεν μαρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 150°. Πρέπει να προσέχουμε την ώρα αυτή να μη βράζει το νερό. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και τα κρατάμε στο ψυγείο. Τη στιγμή του σέρβις ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

empty alt

Σαλάτα με σπανάκι και παντζάρια

Υπέροχη και ξεχωριστή σαλάτα σε γεύση αλλά και σε εμφάνιση
empty alt

Carne alla pizzaiola

Μία εύκολη ιταλική συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια. Μπορείτε να τη δοκιμάσετε αν έχετε μοσχαρίσιες μπριζόλες στο ψυγείο σας και ψάχνετε έναν διαφορετικό τρόπο να τις μαγειρέψετε.
empty alt

Ψαρονέφρι με σόγια και λευκό κρασί

Στο τελείωμα της συνταγής, σερβίρουμε με τριμμένα αμύγδαλα. 
empty alt

Φιλέτο από μπακαλιάρο με φινόκιο, ελιές και δεντρολίβανο

Γίνεται μπακαλιάρος με... καφέ espresso; Γίνεται και είναι νοστιμότατο.
empty alt

Σκαλοπίνια με ροζ πιπέρι

Ιδιαίτερη γευστική πρόταση που θα δώσει διαφορετική όψη στο τραπέζι σας.
empty alt

Σαλιγκάρια με άγρια χόρτα και μπαχαρικά

Μαζέψτε τα μετά τη βροχή και αρωματίστε τα με λιχουδιές της φύσης.
empty alt

Mini cheesecake

Τα μίνι cheesecake αποτελούν ένα πολύ ωραίο κέρασμα για μικρούς και μεγάλους στα παιδικά πάρτι.
empty alt

Χοιρινό με μήλα και σιρόπι σφενδάμου

Ενα μυρωδικό που εκτοξεύει την γεύση του χοιρινού.
Back To Top