Μέτρια   Μερίδες : 6   15.01-18.30  

Το κλασικό γαλλικό γλυκό που η γεύση του έχει κερδίσει οπαδούς σε όλο τον κόσμο.

Υλικά:

½ λίτρο γάλα πλήρες

2 αυγά ολόκληρα

3 κρόκους

250 γρ. ζάχαρη

1 στικ βανίλια

Οδηγίες:

Βράζουμε το γάλα μαζί με τη βανίλια. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με τους κρόκους και 120 γρ. ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα (δε χτυπάμε πολύ). Στο μείγμα αυτό προσθέτουμε το γάλα ζεστό, ανακατεύουμε και το περνάμε ύστερα από σίτα. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη μαζί με 2 κουταλάκια νερό και τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρει ένα ωραίο ξανθό χρώμα. Παίρνουμε την καραμέλα και τη ρίχνουμε σε μία στρογγυλή φόρμα ή σε μικρά φορμάκια απλώνοντας τη γύρω γύρω στα τοιχώματα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα και βάζουμε τα φορμάκια ή τη φόρμα σε ένα ταψί σε μπεν μαρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 150°. Πρέπει να προσέχουμε την ώρα αυτή να μη βράζει το νερό. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και τα κρατάμε στο ψυγείο. Τη στιγμή του σέρβις ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

empty alt

Σούπα Γιαπωνέζικη

Επιλέξτε μία γιαπωνέζικη σούπα για ένα ελαφρύ γεύμα.
empty alt

Μπουσκέτες με κοτόπουλο και αβοκάντο

Μόλις κόψετε το αβοκάντο θα ανυπομονείτε να το γευτείτε μαζί με ζουμερό κοτόπουλο.
empty alt

Σαλάτα με φασόλια και στήθος καπνιστής πάπιας

Μια σαλάτα με τον απρόσμενο συνδυασμό φασολιών και πάπιας.
empty alt

Μπισκότα με μπαχαρικά

Κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο συνυπάρχουν σε ένα τραγανό σνακ.
empty alt

Λαχανοκροκέτες

Υγιεινή πρόταση για ένα εύγεστο ορεκτικό.
empty alt

Πιπεριές γεμιστές με κους κους

Αν βαρεθήκατε τα κλασικά γεμιστά δοκιμάστε πιπεριές γεμιστές με κους κους. Μία light και πεντανόστιμη πρόταση για φαγητό.
empty alt

Φακές με κάρυ

Πανεύκολο, γευστικό και χορταστικό πιάτο.
empty alt

Χοιρινό φιλέτο με σφολιάτα

Τυλίξτε το χοιρινό φιλέτο σε σφολιάτα, ξεφύγετε λιγάκι από τα συνηθισμένα και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.
Back To Top