Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Υπέροχη σούπα από αμύγδαλα για ένα διαφορετικό ορεκτικό.

Υλικά:

120 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα

120 γρ. ψωμί

80 ml ελαιόλαδο

30 ml ξύδι από σέρυ

2 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένες

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ τρίβουμε το ψωμί και ρίχνουμε λίγο κρύο νερό. Αφήνουμε 5 λεπτά. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα μαζί με το σκόρδο, προσθέτουμε και το ψωμί και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο κορδόνι μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο σαν αλοιφή. Προσθέτουμε έπειτα το ξύδι από σέρυ και λίγο κρύο νερό ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Αλατοπιπερώνουμε και φυλάμε στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει. Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγα αμύγδαλα φιλέ από πάνω.

empty alt

Crostata με μαρμελάδα

Το παραδοσιακό επιδόρπιο της Ιταλίας με την αφράτη βουτυρένια βάση προσφέρει πολλούς συνδυασμούς παρουσίασης.
empty alt

Κρέμα από φρούτα με μέλι

Τονωτικό και συγχρόνως ερωτικά θρεπτικό!
empty alt

Ψωμί με γεύση mediterranean

Μια διαφορετική γευστική πρόταση για το ψωμί.
empty alt

Zabaione

Αυτό το γλυκό το δημιούργησαν οι ιταλοί αλλά πέρασε και στην γαλλική κουζίνα ως ζαμπαγιόν.
empty alt

Τζατζίκι

Για τους λάτρεις των παραδοσιακών και έντονων γεύσεων.
empty alt

Bucatini με μπαρμπούνι

Φανταστική και πανεύκολη συνταγή με μπαρμπούνι
empty alt

Μακαρόνια με πατάτες και μαϊντανό

Ένα πιάτο ζυμαρικών εύκολο, οικονομικό και πεντανόστιμο. 
empty alt

Τούρτα σοκολάτας

Ένα γλυκό με στρώσεις σοκολάτας και στο ενδιάμεσο τραγαγά μπισκότα.
Back To Top