Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Υπέροχη σούπα από αμύγδαλα για ένα διαφορετικό ορεκτικό.

Υλικά:

120 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα

120 γρ. ψωμί

80 ml ελαιόλαδο

30 ml ξύδι από σέρυ

2 σκελίδες σκόρδο λεπτοκομμένες

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ τρίβουμε το ψωμί και ρίχνουμε λίγο κρύο νερό. Αφήνουμε 5 λεπτά. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα μαζί με το σκόρδο, προσθέτουμε και το ψωμί και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο κορδόνι μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο σαν αλοιφή. Προσθέτουμε έπειτα το ξύδι από σέρυ και λίγο κρύο νερό ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Αλατοπιπερώνουμε και φυλάμε στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει. Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγα αμύγδαλα φιλέ από πάνω.

empty alt

Μπακαλιάρος με ελιές και ντομάτα

Ένα πιάτο με χαμηλά λιπαρά αλλά πλούσια γεύση.
empty alt

Ρολά από λαυράκι με ρόκα και γραβιέρα Κρήτης

Η γραβιέρα Κρήτης βρήκε επιτέλους ταίρι, τα λαυράκια. 
empty alt

Κρουασανάκια γεμιστά με μελιτζάνα

Δοκιμάστε να φτιάξετε αλμυρά κρουασανάκια με μελιτζάνα για ένα διαφορετικό ορεκτικό στο τραπέζι σας.
empty alt

Μανιτάρια με πατάτες στο φούρνο

Το σπίτι θα μοσχομυρίσει με τις μυρωδιές που θα αναδυθούν. 
empty alt

Χτένια γκρατινέ

Ιδιαίτερο ορεκτικό για το τραπέζι, σε μια πολύ ξεχωριστή εκδοχή.
empty alt

Lemon curd

Αυτό το γλυκό το χρωστάμε στους Αγγλούς οι οποίοι θεωρούν τα λεμόνια πολύτιμα αφού δεν ευδοκιμούσαν στο νησί τους.
empty alt

Μανιταρόσουπα

Μανιταρόσουπα από τον Έκτορα Μποτρίνι. Απολαυστική και χορταστική σούπα μανιταριών.
empty alt

Τράιφλ με μπράουνις

Ένα επιδόρπιο πανεύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο.
Back To Top