Μέτρια   Μερίδες : 6   18.31-21.00  

Βάλτε τα λαζάνια στη κατσαρόλα και αφήστε τα να κάνουν τη μαγεία. 

Υλικά:

450 γραμμ. Λαζάνια

200 γραμμ. μορταδέλα, (να σας την κόψουν σε 1 φέτα)

100 γραμμ. καπνιστό χοιρινό μπούτι (να σας το κόψουν σε 1 φέτα)

90 γραμμ. βούτυρο

1 φύλλο δάφνης

100 γραμμ. μπιζέλια

2 φλιτζ. αραιή μπεσαμέλ με έξτρα μοσχοκάρυδο

4 κ.σ. τυρί grana pandano (ιταλικό τυρί που αρωματικά μοιάζει με παρμεζάνα)

Τριμμένο μοσχοκάρυδο

 Αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες:

Κόψτε τη μορταδέλα και το καπνιστό σε κύβους και σοτάρετέ τα μαζί με τη δάφνη σε μια κατσαρόλα με 50 γραμμ. από το βούτυρο. Προσθέστε τον αρακά, 1/2 φλιτζ. νερό και μαγειρέψτε τα για 10΄. Βράστε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή ή, ανάλογα, χρησιμοποιήστε τα ξερά. Βουτυρώστε και απλώστε ελάχιστη μπεσαμέλ σε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί. Βάλτε μια στρώση λαζάνια, απλώστε από επάνω το μείγμα των αλλαντικών και μια στρώση μπεσαμέλ. Επαναλάβετε τις στρώσεις, τελειώνοντας με μπεσαμέλ. Πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί, ρίξτε το υπόλοιπο βούτυρο κομμένο σε κομματάκια και αρκετό μοσχοκάρυδο. Ψήστε τα λαζάνια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15΄-20΄. Σερβίρετέ τα ζεστά.

 

empty alt

Σπαγγέτι με γαρίδες και pesto

Το pesto με γαρίδες δίνουν ενα πρωτότυπο συνδυασμό που συνοδεύει άψογα το σπαγγέτι σας.
empty alt

Pasta Frolla

Κλασικό ιταλικό γλυκό τέλειο για πρωινό ή απογευματινό καφέ.
empty alt

Φωλιές στο φούρνο με γλώσσα και αγκινάρα

Η απογείωση ενός ταπεινού ψαριού με την σωστή συνταγή.
empty alt

Καρμπονάρα (με κρέμα γάλακτος)

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη γεύση μια "ενισχυμένης" με κρέμα γάλακτος καρμπονάρα.
empty alt

Μους με καφέ και καρύδια

Ένα "δυναμικό" μους όπου πρωταγωνιστούν ο καφές και τα καρύδια.
empty alt

Μακαρονάδα με σάλτσα και καλαμάρια

Μια διαφορετική μακαρονάδα με την συνδρομή των καλαμαριών
empty alt

Affogato Cioccolato

Affocato ciocolato ή ο θρίαμβος της σοκολάτας και της γευστικής απόλαυσης.
empty alt

Χοιρινό με ντομάτες και λουκάνικα

Γευστική πανδαισία με λεπτές ισορροπίες.
Back To Top