Μέτρια   Μερίδες : 6   18.31-21.00  

Βάλτε τα λαζάνια στη κατσαρόλα και αφήστε τα να κάνουν τη μαγεία. 

Υλικά:

450 γραμμ. Λαζάνια

200 γραμμ. μορταδέλα, (να σας την κόψουν σε 1 φέτα)

100 γραμμ. καπνιστό χοιρινό μπούτι (να σας το κόψουν σε 1 φέτα)

90 γραμμ. βούτυρο

1 φύλλο δάφνης

100 γραμμ. μπιζέλια

2 φλιτζ. αραιή μπεσαμέλ με έξτρα μοσχοκάρυδο

4 κ.σ. τυρί grana pandano (ιταλικό τυρί που αρωματικά μοιάζει με παρμεζάνα)

Τριμμένο μοσχοκάρυδο

 Αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες:

Κόψτε τη μορταδέλα και το καπνιστό σε κύβους και σοτάρετέ τα μαζί με τη δάφνη σε μια κατσαρόλα με 50 γραμμ. από το βούτυρο. Προσθέστε τον αρακά, 1/2 φλιτζ. νερό και μαγειρέψτε τα για 10΄. Βράστε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή ή, ανάλογα, χρησιμοποιήστε τα ξερά. Βουτυρώστε και απλώστε ελάχιστη μπεσαμέλ σε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί. Βάλτε μια στρώση λαζάνια, απλώστε από επάνω το μείγμα των αλλαντικών και μια στρώση μπεσαμέλ. Επαναλάβετε τις στρώσεις, τελειώνοντας με μπεσαμέλ. Πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί, ρίξτε το υπόλοιπο βούτυρο κομμένο σε κομματάκια και αρκετό μοσχοκάρυδο. Ψήστε τα λαζάνια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15΄-20΄. Σερβίρετέ τα ζεστά.

 

empty alt

Γαρίδες σαγανάκι

Το θαλασσινό αυτό δεν θα σταματήσει να μας εκπλήσει.
empty alt

Ψαρονέφρι με σόγια και λευκό κρασί

Στο τελείωμα της συνταγής, σερβίρουμε με τριμμένα αμύγδαλα. 
empty alt

Carpaccio κρέας alla caprese

Εντυπωσιακό ορεκτικό που η γεύση του θα ανταμείψει την απαιτητική διαδικασία του.
empty alt

Φιλέτο ψαριού με σάλτσα από ελιές

Η μαγεία της μαγειρικής βρίσκεται στο «πάντρεμα» ετερόκλιτων υλικών. 
empty alt

Ριζότο primavera (ανοιξιάτικο)

Απρόσμενος συνδυασμός θαλασσινών και φρούτων προσφέρει μια γευστική σαλάτα.
empty alt

Πίτσα μαργαρίτα

Η πιο διάσημη πίτσα με τα πιο απλά υλικά και τους αναρίθμητους θαυμαστές.
empty alt

Ρύζι με γαρίδες και μυρωδικά

Ρύζι με γαρίδες και μυρωδικά
empty alt

Πουγκάκια γαλοπούλας με φιλαδέλφεια και μπιέτολα

Δέστε μέσα σε φυλλο κρούστας, ζουμερά κομμάτια γαλοπούλας. 
Back To Top