Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Απο΄τη χώρα των βάσκων στο πιάτο σας.

Υλικά:

600 γρ. ξαρμυρισμένος βακαλάος

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

750 γρ. πράσο κομμένο σε ροδέλες

500 γρ. πατάτες κομμένες σε χοντρές ροδέλες

1 φύλλο δάφνης

Αλάτι

Πιπέρι

750 γρ. νερό

1 κ.γ. πάπρικα

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει. Αφού το βγάλουμε, σοτάρουμε το πράσο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις ροδέλες πατάτας, αλατοπίπερο και τη δάφνη. Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε το μείγμα να βράσει. Κατόπιν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε για άλλη μισή ώρα. Λιώνουμε το σοταρισμένο σκόρδο και το ανακατεύουμε με την πάπρικα. Τοποθετούμε όλο το μείγμα σε ένα τηγάνι και ανακατεύουμε. Τεμαχίζουμε το βακαλάο σε 2-3 μέτρια κομμάτια (περίπου 2-3 εκατοστών) και τα τοποθετούμε και αυτά στο τηγάνι. Τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για 5-10 λεπτά μέχρι να γίνει ο βακαλάος.

empty alt

Μελιτζάνες με μεσογειακό ταμπεραμέντο

Δοκομάστε μελιτζάνα με κατσικίσιο τυρί και σάλτσα ντομάτας.
empty alt

Πέρκα φιλέτο στο φούρνο με πατάτες

Η πέρκα βρήκε το νόημά της δίπλα σε πατάτες, ελίες και την κάπαρη.
empty alt

Πικάντικη «Ελληνική πίτσα» με μελιτζάνα

Παραγγείλτε την πιο made in Greece πίτσα που φτιάξατε ποτέ! 
empty alt

Ρύζι μαύρο με σκόρδο λεμόνι και ντομάτα

Η αγαπημένη τροφή των Κινέζων, σε ένα πιάτο που μυρίζει Ελλάδα.
empty alt

Carpaccio σολομού με σάλτσα αβοκάντο

Ο σολομός και σε αυτό το πιάτο κλέβει την παράσταση.
empty alt

Σούπα με κάρυ

Προσέξτε τη διατροφή σας φτιάχνοντας ελαφριές και νόστιμες σούπες. Συνοδεύστε τη σούπα κάρυ με βρασμένα λαχανικά και 2 κριτσίνια και έχετε ένα ολοκληρωμένο γεύμα. 
empty alt

«Παντρεμένα» φιλετάκια σολομού

Ο σολομός παντρεμένος ή μη, είναι ιδανικός με παρμεζάνα, σος και λογιών μυρωδικά.
empty alt

Σαλάτα από καλαμάρι με φρέσκο κρεμμυδάκι

Βάλτε τη θάλασσα στη κουζίνα και στο πιάτο σας. 
Back To Top