Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Απο΄τη χώρα των βάσκων στο πιάτο σας.

Υλικά:

600 γρ. ξαρμυρισμένος βακαλάος

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

750 γρ. πράσο κομμένο σε ροδέλες

500 γρ. πατάτες κομμένες σε χοντρές ροδέλες

1 φύλλο δάφνης

Αλάτι

Πιπέρι

750 γρ. νερό

1 κ.γ. πάπρικα

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει. Αφού το βγάλουμε, σοτάρουμε το πράσο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις ροδέλες πατάτας, αλατοπίπερο και τη δάφνη. Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε το μείγμα να βράσει. Κατόπιν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε για άλλη μισή ώρα. Λιώνουμε το σοταρισμένο σκόρδο και το ανακατεύουμε με την πάπρικα. Τοποθετούμε όλο το μείγμα σε ένα τηγάνι και ανακατεύουμε. Τεμαχίζουμε το βακαλάο σε 2-3 μέτρια κομμάτια (περίπου 2-3 εκατοστών) και τα τοποθετούμε και αυτά στο τηγάνι. Τα αφήνουμε να σιγοψηθούν για 5-10 λεπτά μέχρι να γίνει ο βακαλάος.

empty alt

Pasta με 4 τυριά

Η πλούσια γεύση των τυριών σε ένα ξεχωριστό συνδυασμό.
empty alt

Φιλέτο από μπακαλιάρο με φινόκιο, ελιές και δεντρολίβανο

Γίνεται μπακαλιάρος με... καφέ espresso; Γίνεται και είναι νοστιμότατο.
empty alt

Σπιτικό ψωμί

Φρέσκο και τραγανό σπιτικό ψωμί από τα χεράκια σας. Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για τους λάτρεις του ψωμιού.
empty alt

Βοδινό κρέας κατσαρόλας με φασόλια και μπύρα

Τη μπύρα μη την πιείτε, βάλτε τη στο φαγητό για μια γεύση έκπληξη! 
empty alt

Μανιτάρια με πατάτες στο φούρνο

Το σπίτι θα μοσχομυρίσει με τις μυρωδιές που θα αναδυθούν. 
empty alt

Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα από κόλιανδρο

Το κοτόπουλό «λιώνει» τυλιγμένο στο γιαούρτι, το κόλιανδρο και το πεπεροτσίνο.
empty alt

Πατάτες baby με κόκκινη πιπεριά

Αλλη μια πρόταση για τις αγαπημένες πατάτες.
empty alt

Σουπιές alla marinara

Το πιάτο με το νόστιμο θαλασσινό σε μια ξεχωριστή εκδοχή.
Back To Top