Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Στο τελείωμα της συνταγής, σερβίρουμε με τριμμένα αμύγδαλα. 

Υλικά:

1,5 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε φέτες

100 γρ. σάλτσα σόγιας

100 ml κρασί λευκό

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 καρότο κομμένο σε κυβάκια

1 κλωναράκι σέλινο λεπτοκομμένο

100 γρ. αμύγδαλα περασμένα ελαφρώς στο μπλέντερ για το γαρνίρισμα

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ βάζουμε μαζί τη σάλτσα σόγιας, το κρασί, το σκόρδο και πιπέρι και τέλος το κρέας. Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη και το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο προκειμένου να μαριναριστεί. Στη συνέχεια βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τοποθετούμε προσεκτικά τις φέτες από το ψαρονέφρι μέχρι να πάρουν χρώμα για 5 -10 λεπτά περίπου ανάλογα με το πάχος. Γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές. Ύστερα προσθέτουμε τη μαρινάδα που έχει μείνει στο μπολ μαζί με το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο. Καπακώνουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά ώσπου να χυλώσει. Σερβίρουμε γαρνίροντας από πάνω με τα τριμμένα αμύγδαλα.

empty alt

Αρνί με λευκό κρασί

Κλασικό και αγαπημένο γιορτινό πιάτο.
empty alt

Orecchiette con cime di rape (με μπρόκολο)

Τα λαχανικά με το ψάρι δίνουν την σπιρτάδα σε αυτό το πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Τσιπούρα με κρεμμύδια και σάλτσα κόκκινου κρασιού

Ειναι ο άλλος τρόπος για να απολαύσεις το ξεχωριστό αυτό ψάρι.
empty alt

Μηλόπιτα

Μια μηλόπιτα την ημέρα, το γιατρό της... πείνας κάνει πέρα.
empty alt

Πίτα με κιμά, ελιές και φέτα

Λαχταριστή πίτα με γέμιση από κιμά και φέτα. Θα σας πάρει λίγο χρόνο αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!
empty alt

Ρολό σε κρούστα από καλαμπόκι

Ιδιαίτερη συνταγή για ρολό κιμά, συνδυάζεται άψογα με τα φλέικς καλαμποκιού.
empty alt

Carpaccio ξιφία

Ενα ξεχωριστό ορεκτικό για το τραπέζι που απαιτεί προετοιμασία, αλλά ανταμείβει με την γεύση του.
empty alt

Crumble από μήλο

Με αυτό το crumble από μήλο και ξηρούς καρπούς θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας. 
Back To Top