Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Στο τελείωμα της συνταγής, σερβίρουμε με τριμμένα αμύγδαλα. 

Υλικά:

1,5 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε φέτες

100 γρ. σάλτσα σόγιας

100 ml κρασί λευκό

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 καρότο κομμένο σε κυβάκια

1 κλωναράκι σέλινο λεπτοκομμένο

100 γρ. αμύγδαλα περασμένα ελαφρώς στο μπλέντερ για το γαρνίρισμα

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ βάζουμε μαζί τη σάλτσα σόγιας, το κρασί, το σκόρδο και πιπέρι και τέλος το κρέας. Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη και το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο προκειμένου να μαριναριστεί. Στη συνέχεια βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τοποθετούμε προσεκτικά τις φέτες από το ψαρονέφρι μέχρι να πάρουν χρώμα για 5 -10 λεπτά περίπου ανάλογα με το πάχος. Γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές. Ύστερα προσθέτουμε τη μαρινάδα που έχει μείνει στο μπολ μαζί με το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο. Καπακώνουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά ώσπου να χυλώσει. Σερβίρουμε γαρνίροντας από πάνω με τα τριμμένα αμύγδαλα.

empty alt

Ριζότο alla carbonara

Αυτή η συνταγή είναι για τους φανατικούς της ιταλικής κουζίνας. 
empty alt

Κοτόπιτα

Ενα ωραίο και γευστικό πιάτο για όλες τις ώρες.
empty alt

Μους τυριού με ψητό κυδώνι

Μια... αγκαλιά υλικά ενώνονται για μια πανδαισία γεύσεων.
empty alt

Ριζότο με φράουλες

Τα ετερόνυμα έλκονται και στο πιάτο!
empty alt

Μύδια με αμύγδαλα

Το πιάτο που συνδυάζει θαλασσινά και ξηρούς καρπούς.
empty alt

Μανιτάρια πλευρώτους παναρισμένα

Γρήγορη και πανεύκολη συνταγή για τους λάτρεις των μανιταριών.
empty alt

Ριζότο με αρακά και μέντα

Ενα πιάτο που προσφέρει την απίθανη γεύση του ριζότο σε συνδυασμό με τον αρακά.
empty alt

Σαλάτα από πατάτες

Υπέροχη πατατοσαλάτα με τυρί, καρύδια και ελιές.
Back To Top