Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Στο τελείωμα της συνταγής, σερβίρουμε με τριμμένα αμύγδαλα. 

Υλικά:

1,5 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε φέτες

100 γρ. σάλτσα σόγιας

100 ml κρασί λευκό

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 καρότο κομμένο σε κυβάκια

1 κλωναράκι σέλινο λεπτοκομμένο

100 γρ. αμύγδαλα περασμένα ελαφρώς στο μπλέντερ για το γαρνίρισμα

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ βάζουμε μαζί τη σάλτσα σόγιας, το κρασί, το σκόρδο και πιπέρι και τέλος το κρέας. Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη και το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο προκειμένου να μαριναριστεί. Στη συνέχεια βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τοποθετούμε προσεκτικά τις φέτες από το ψαρονέφρι μέχρι να πάρουν χρώμα για 5 -10 λεπτά περίπου ανάλογα με το πάχος. Γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές. Ύστερα προσθέτουμε τη μαρινάδα που έχει μείνει στο μπολ μαζί με το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο. Καπακώνουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά ώσπου να χυλώσει. Σερβίρουμε γαρνίροντας από πάνω με τα τριμμένα αμύγδαλα.

empty alt

Φιλέτο ψάρι με μέλι και αρωματικά

Μια διαφορετική πρόταση που θα ικανοποιήσει και τους πιο φανατικούς του είδους.
empty alt

Ρυζόγαλο

Αγαπημένο γλυκό για όλες τις ώρες της ημέρας.
empty alt

Ρύζι jasmin με ψάρι γκρατινέ και σπαράγγια

Ένας απλά υπέροχος συνδυασμός με ψάρι, ρύζι και αρωματικά βότανα. 
empty alt

Μικρές πίτσες με λουκάνικα και πατάτα

Απερίγραπτα τραγανά πιτσάκια με μοτσαρέλα και πατάτα. Μπορείτε αν θέλετε να δοκιμάσετε συνδυασμό και άλλων υλικών της αρεσκείας σας.
empty alt

Burger από φακές

Ξεφύγετε από τα κλασικά μπέργκερ και δοκιμάστε τα μπέργκερ από φακές, είναι σούπερ!
empty alt

Καλαμάρι γεμιστό με καρότο και σάλτσα από αρακά

Απογειώστε τη γεύση ανακατεύοντας υλικά όλων των λογιών.
empty alt

Κρεμ μπρουλέ

Το δημοφιλές γλυκό που πάντα εντυπωσιάζει
empty alt

Crostata με μαρμελάδα

Το παραδοσιακό επιδόρπιο της Ιταλίας με την αφράτη βουτυρένια βάση προσφέρει πολλούς συνδυασμούς παρουσίασης.
Back To Top