Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Στο τελείωμα της συνταγής, σερβίρουμε με τριμμένα αμύγδαλα. 

Υλικά:

1,5 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε φέτες

100 γρ. σάλτσα σόγιας

100 ml κρασί λευκό

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 καρότο κομμένο σε κυβάκια

1 κλωναράκι σέλινο λεπτοκομμένο

100 γρ. αμύγδαλα περασμένα ελαφρώς στο μπλέντερ για το γαρνίρισμα

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ βάζουμε μαζί τη σάλτσα σόγιας, το κρασί, το σκόρδο και πιπέρι και τέλος το κρέας. Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη και το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο προκειμένου να μαριναριστεί. Στη συνέχεια βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τοποθετούμε προσεκτικά τις φέτες από το ψαρονέφρι μέχρι να πάρουν χρώμα για 5 -10 λεπτά περίπου ανάλογα με το πάχος. Γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές. Ύστερα προσθέτουμε τη μαρινάδα που έχει μείνει στο μπολ μαζί με το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο. Καπακώνουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά ώσπου να χυλώσει. Σερβίρουμε γαρνίροντας από πάνω με τα τριμμένα αμύγδαλα.

empty alt

Pancakes με τυρί

Πανεύκολα, νόστιμα και αφράτα pancakes.
empty alt

Σκαλοπίνια με ροζ πιπέρι

Ιδιαίτερη γευστική πρόταση που θα δώσει διαφορετική όψη στο τραπέζι σας.
empty alt

Μαγιονέζα vegan

Πανεύκολη μαγιονέζα για χορτοφάγους και όχι μόνο...
empty alt

Σπαγγέτι με γαρίδες και pesto

Το pesto με γαρίδες δίνουν ενα πρωτότυπο συνδυασμό που συνοδεύει άψογα το σπαγγέτι σας.
empty alt

Κεφτεδάκια από άσπρο ψάρι

Το ψάρι μεταμορφώνεται σε ένα ακόμη εύγεστο και λαχταριστό έδεσμα.
empty alt

Carpaccio από μοσχάρι με αντίδι και κατίκι Δομοκού

Σοτάρουμε το κρεμμύδι... η αρχή για μια θεσπέσια συνταγή.
empty alt

Πικάντικες πατάτες με μπρόκολο

Οι πατάτες με το μπρόκολο, τα ρεβύθια και τα μπαχαρικά σε γευστική αποκάλυψη.
empty alt

Φιλετάκια από μπακαλιάρο με σπανάκι

Το δυναμωτικό σπανάκι συναντά τον θρεπτικό μπακαλιάρο και δημιουργούν μια γαστριμαργική μαγεία. 
Back To Top