Μέτρια   Μερίδες : 3   15.01-18.30  

Στριφογυρίστε το πιρούνι μέσα στα ζυμαρικά και πιάστε μια λαχταριστή μπουκιά. 

Υλικά

300 γρ. λινγκουίνι

50 γρ. porcini (ξερά μανιτάρια) (τα μουσκεύουμε σε νερό να μαλακώσουν)

16 γαρίδες καθαρισμένες

100 γρ. σάλτσα ντομάτα

100 γρ. φρέσκια ντομάτα κομμένη καρέ

100 γρ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. κονιάκ

2 κλωνάρια δεντρολίβανο

50 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

50 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

50 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

 

Οδηγίες

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη σάλτσα ντομάτα και το δεντρολίβανο και αφήνουμε να ρεντουίρει για περίπου 8 λεπτά. Ύστερα ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες και τη ντομάτα καρέ και αφήνουμε 5 - 6 λεπτά περίπου να πάρουν βράση. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, όσο χρειάζεται. Βγάζουμε από τη σάλτσα τα κλωνάρια δεντρολίβανο. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα Linguine, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Σοτάρουμε για 3 – 4 λεπτά ώστε να δέσει η σάλτσα με τα μακαρόνια και σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω λίγο φρέσκο μαϊντανό.

empty alt

Ανάμεικτη σαλάτα

Μία ιδιαίτερα θρεπτική σαλάτα.
empty alt

Θρίαμβος της θάλασσας

Φρούτα της θάλασσας σε απόλυτη αρμονία, με τα πάντα αγαπημένα μακαρόνια.
empty alt

Ριζότο primavera (ανοιξιάτικο)

Απρόσμενος συνδυασμός θαλασσινών και φρούτων προσφέρει μια γευστική σαλάτα.
empty alt

Carpaccio κρέας alla caprese

Εντυπωσιακό ορεκτικό που η γεύση του θα ανταμείψει την απαιτητική διαδικασία του.
empty alt

Ρύζι αρωματισμένο με μανιτάρια τσουκνίδα και ντομάτα

Εμπιστευτείτε την τσουκνίδα να πλαισιώσει άρτια τα μανιτάρια και το ρύζι.
empty alt

Πανφόρτε σοκολάτας

Αγαπημένο ιταλικό κέικ με ξηρούς καρπούς, σοκολάτα και αποξηραμένα φρούτα. 
empty alt

Μελιτζάνες a la parmezana

Υλικά: 3 μελιτζάνες 200 γρ. αλεύρι 2 μοτσαρέλες φρέσκες 400 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 200 γρ. πεκορίνο τριμμένο 300 γρ. σάλτσα ντομάτας ηλιέλαιο για τηγάνισμα Οδηγίες: Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση κάνοντας σχήμα ζέβρας, δηλαδή βγάζουμε μία λωρίδα δέρμα, μία όχι κ. λ. π. Την κόβουμε μακρόστενα ή ροδέλες ύψους 1...
empty alt

Χάμπουργκερ από γαλοπούλα

Μία εναλλακτική πρόταση για τα μπιφτέκια που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.
Back To Top