Μέτρια   Μερίδες : 3   15.01-18.30  

Στριφογυρίστε το πιρούνι μέσα στα ζυμαρικά και πιάστε μια λαχταριστή μπουκιά. 

Υλικά

300 γρ. λινγκουίνι

50 γρ. porcini (ξερά μανιτάρια) (τα μουσκεύουμε σε νερό να μαλακώσουν)

16 γαρίδες καθαρισμένες

100 γρ. σάλτσα ντομάτα

100 γρ. φρέσκια ντομάτα κομμένη καρέ

100 γρ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. κονιάκ

2 κλωνάρια δεντρολίβανο

50 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

50 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

50 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

 

Οδηγίες

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη σάλτσα ντομάτα και το δεντρολίβανο και αφήνουμε να ρεντουίρει για περίπου 8 λεπτά. Ύστερα ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες και τη ντομάτα καρέ και αφήνουμε 5 - 6 λεπτά περίπου να πάρουν βράση. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, όσο χρειάζεται. Βγάζουμε από τη σάλτσα τα κλωνάρια δεντρολίβανο. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα Linguine, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Σοτάρουμε για 3 – 4 λεπτά ώστε να δέσει η σάλτσα με τα μακαρόνια και σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω λίγο φρέσκο μαϊντανό.

empty alt

Πατατοσαλάτα

Λατρεμένη πατατοσαλάτα, ιδανική για όλες τις εποχές του χρόνου.
empty alt

Ρύζι με σταφίδες

Συνοδεύστε τα κρεατικά σας με ένα εξαιρετικό στην εμφάνιση και στη γεύση ρύζι. 
empty alt

Λαζάνια με ραγού από αρνί

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μία μερίδα λαζάνια φτιαγμένα με πλούσιο ραγού από αρνί, λαχανικά και τυριά;
empty alt

Αλμυρό πανετόνε

Ένα πανετόνε για όλες τις ώρες. Τρώγεται και χλιαρό και κρύο.  Μπορείτε να το συνοδεύσετε με αλλαντικά.
empty alt

Τσιπούρα σε κρούστα από αλάτι

Τσιπούρα ψημένη μέσα στο αλάτι, απλό αλλά κυρίως εντυπωσιακό!
empty alt

Ριζότο με αχλάδια και gorgonzola

Ριζότο συνδυασμένο με αχλάδι προσφέρει ένα διαφορετιό πιάτο στο τραπέζι, με ξεχωριστή γεύση.
empty alt

Ρυζόγαλο

Αγαπημένο γλυκό για όλες τις ώρες της ημέρας.
empty alt

Ριζότο με κολοκύθα και amaretto

Το μυστικό σε αυτό το ξεχωριστό πιάτο είναι ο συνδυασμός ανεπάντεχων υλικών.
Back To Top