Μέτρια   Μερίδες : 6   18.31-21.00  

Βάλτε τα λαζάνια στη κατσαρόλα και αφήστε τα να κάνουν τη μαγεία. 

Υλικά:

450 γραμμ. Λαζάνια

200 γραμμ. μορταδέλα, (να σας την κόψουν σε 1 φέτα)

100 γραμμ. καπνιστό χοιρινό μπούτι (να σας το κόψουν σε 1 φέτα)

90 γραμμ. βούτυρο

1 φύλλο δάφνης

100 γραμμ. μπιζέλια

2 φλιτζ. αραιή μπεσαμέλ με έξτρα μοσχοκάρυδο

4 κ.σ. τυρί grana pandano (ιταλικό τυρί που αρωματικά μοιάζει με παρμεζάνα)

Τριμμένο μοσχοκάρυδο

 Αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες:

Κόψτε τη μορταδέλα και το καπνιστό σε κύβους και σοτάρετέ τα μαζί με τη δάφνη σε μια κατσαρόλα με 50 γραμμ. από το βούτυρο. Προσθέστε τον αρακά, 1/2 φλιτζ. νερό και μαγειρέψτε τα για 10΄. Βράστε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή ή, ανάλογα, χρησιμοποιήστε τα ξερά. Βουτυρώστε και απλώστε ελάχιστη μπεσαμέλ σε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί. Βάλτε μια στρώση λαζάνια, απλώστε από επάνω το μείγμα των αλλαντικών και μια στρώση μπεσαμέλ. Επαναλάβετε τις στρώσεις, τελειώνοντας με μπεσαμέλ. Πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί, ρίξτε το υπόλοιπο βούτυρο κομμένο σε κομματάκια και αρκετό μοσχοκάρυδο. Ψήστε τα λαζάνια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15΄-20΄. Σερβίρετέ τα ζεστά.

 

empty alt

Σαλάτα με λαχανικά και καλαμπόκι

Αναμείξτε σε ένα βαθύ πιάτο τα πιο φρέσκα υλικά από το μποστάνι.
empty alt

Σπαγγέτι με γαρίδες και pesto

Το pesto με γαρίδες δίνουν ενα πρωτότυπο συνδυασμό που συνοδεύει άψογα το σπαγγέτι σας.
empty alt

Πέννες Pulcinella

Πέννες με απλά υλικά αλλά έξυπνα συνδυασμένα μπορούν να ξαφνιάσουν τον ουρανίσκο σας.
empty alt

Spaghetti με ραγού γαρίδα και κάρυ

Εντυπωσιακό πιάτο που η γεύση του θα δικαιώσει την εικόνα του.
empty alt

Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος

Είναι η πιο εντυπωσιακή εκδοχή της πιο διάσημης μακαρονάδας.
empty alt

Πατατοσαλάτα

Λατρεμένη πατατοσαλάτα, ιδανική για όλες τις εποχές του χρόνου.
empty alt

Φακές με ρύζι

Το αγαπημένο μας φακόρυζο δεν είναι μόνο γευστικότατο αλλά και εξαιρετική πηγή σιδήρου και θρεπτικών συστατικών.
empty alt

Κουνέλι με μπύρα

Το κουνέλι μεθάει με μπύρα, θυμάρι και βασιλικό. 
Back To Top