Εύκολη   Μερίδες : 8   12.31-15.00  

Λατρεμένη πατατοσαλάτα, ιδανική για όλες τις εποχές του χρόνου.

Υλικά:

2 κιλά πατάτες

150 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ξύδι

2 κ.σ. μουστάρδα

250 γρ. μαγιονέζα

5 αυγά βραστά

10 αγγουράκια τουρσί

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

5 ντομάτες

200 ml ζωμό λαχανικών

1 κ.γ. ζάχαρη

Οδηγίες:

Βράζουμε τις πατάτες για 20 λεπτά περίπου, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Ύστερα τις κόβουμε σε φέτες. Παίρνουμε τις ντομάτες και τα αυγά, τα κόβουμε στα τέσσερα και τα αγγουράκια σε λεπτές φέτες. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζωμό μαζί με τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να φτάσει στο μισό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, τα αγγουράκια και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα με το ζωμό. Αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί και ύστερα προσθέτουμε τις ντομάτες και τη μαγιονέζα. Τέλος προσθέτουμε τα αυγά. Αν θέλουμε γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

empty alt

CANEDERLI (Κεφτεδάκια από ψωμί και σπανάκι)

Ένα πρωτότυπο ορεκτικό για μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Spaghettoni με funghi porcini

Τα μανιτάρια θα εκτοξεύσουν τη γεύση σε αυτό το πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Σπιτικό ψωμί

Φρέσκο και τραγανό σπιτικό ψωμί από τα χεράκια σας. Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για τους λάτρεις του ψωμιού.
empty alt

Παπαρδέλες με μανιτάρια και ροκφόρ

Παπαρδέλες με ανεπάντεχο συνδυασμό υλικών όπως τα μανιτάρια, το ροκφόρ και τα φυστίκια αιγίνης.
empty alt

Χοιρινό καρέ με σως πορτοκάλι

Το χοιρινό ποτέ δεν ήταν πιο εκλεκτό ανάμεσα σε φέτες πορτοκαλιού, σβησμένα με κρασί.
empty alt

Λαιμός χοιρινός στην κατσαρόλα με κανέλα

Η κανέλα δίνει το άρωμά της στο χοιρινό και απογειώνεται η γεύση του.
empty alt

Σουπιές alla marinara

Το πιάτο με το νόστιμο θαλασσινό σε μια ξεχωριστή εκδοχή.
empty alt

Χοιρινό με κάστανα

Ιδανική και απολαυστική συνταγή για γιορτινά τραπέζια. 
Back To Top