Εύκολη   Μερίδες : 8   12.31-15.00  

Λατρεμένη πατατοσαλάτα, ιδανική για όλες τις εποχές του χρόνου.

Υλικά:

2 κιλά πατάτες

150 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ξύδι

2 κ.σ. μουστάρδα

250 γρ. μαγιονέζα

5 αυγά βραστά

10 αγγουράκια τουρσί

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

5 ντομάτες

200 ml ζωμό λαχανικών

1 κ.γ. ζάχαρη

Οδηγίες:

Βράζουμε τις πατάτες για 20 λεπτά περίπου, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Ύστερα τις κόβουμε σε φέτες. Παίρνουμε τις ντομάτες και τα αυγά, τα κόβουμε στα τέσσερα και τα αγγουράκια σε λεπτές φέτες. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζωμό μαζί με τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να φτάσει στο μισό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, τα αγγουράκια και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα με το ζωμό. Αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί και ύστερα προσθέτουμε τις ντομάτες και τη μαγιονέζα. Τέλος προσθέτουμε τα αυγά. Αν θέλουμε γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

empty alt

Ντρέσινγκ για σαλάτα

Ένα υπέροχο ντρέσινγκ για να δώσετε γεύση στις σαλάτες και τα λαχανικά σας.
empty alt

Σολομός με σάλτσα από βασιλικό και μέλι

Μια φίνα και ιδιαίτερη πρόταση για το αγαπημένο ψάρι.
empty alt

Muffin με λεμόνι χωρίς ζάχαρη

Λαχταριστά όπως φαίνονται και στη φωτογραφία.
empty alt

Κεφτεδάκια από μορταδέλα και ξηρούς καρπούς

Ένα ιδιαίτερο και οικονομικό ορεκτικό στο τραπέζι σας.
empty alt

Μπακαλιάρος ψητός

Ένας άξιος εκπρόσωπος της θάλασσας στο πιάτο σας με τα... κρεμμυδάκια. 
empty alt

Pasta με pesto vegan

Ένα εύκολο και γρήγορο pesto για να συνοδεύσετε τα ζυμαρικά σας.
empty alt

Spaghetti με αντζούγια, ελιές και ντοματίνια κονφί

Μία μακαρονάδα που θα σας εκπλήξει με τη γεύση και τη νοστιμιά της.
empty alt

Κεφτεδάκια με pesto

Αφράτα κεφτεδάκια με μοναδικό άρωμα pesto.
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top