Μέτρια   Μερίδες : 3   21.01-04.59  

Εντυπωσιακό πιάτο που η γεύση του θα δικαιώσει την εικόνα του.

Υλικά:

300 γρ. σπαγγέτι

200 γρ. μιρεπουά (κρεμμύδι, καρότο, σέλινο, μαϊντανό)

10 γρ. λουίζα

80 γρ. ελαιόλαδο

300 γρ. γαρίδα καθαρισμένη και κομμένη

200 γρ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. γάλα καρύδας

1 κ.σ. γλυκό κάρυ

20 γρ. κονιάκ

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε το μιρεπουά με το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε το κονιάκ, την κρέμα γάλακτος, το κάρυ, τη λουίζα, το γάλα καρύδας, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να ρεντουίρει περίπου 15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη, ρίχνουμε τις γαρίδες και αφήνουμε για 5 λεπτά να πάρουν γεύση. Σε μία κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα Spaghetti, τα σουρώνουμε κρατώντας λίγο από το νερό που έχουν βράσει και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Σοτάρουμε, ρίχνουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν όλα μαζί.

empty alt

Τσιπούρα σε κρούστα από αλάτι

Τσιπούρα ψημένη μέσα στο αλάτι, απλό αλλά κυρίως εντυπωσιακό!
empty alt

Μελιτζανοσαλάτα

Αλλη μια επιλογή για τους λάτρεις της μελιτζάνας.
empty alt

Κέικ μαρέγκα με αχλάδια και αμύγδαλα

Ενα κέικ διαφορετικό αλλά απολύτως γευστικό για τον καφέ ή το πρωινό.
empty alt

Pasta με σάλτσα ωμή (crudaiola)

Ταπεινά υλικά σε ένα γευστικό υπέροχο συνδυασμό.
empty alt

Ψωμάκια με κουρκουμά και δεντρολίβανο

Ψωμάκια με πρωτότυπα υλικά και ακόμα πιο πρωτότυπη γεύση.
empty alt

Carpaccio χταπόδι με μεσογειακές γεύσεις

Μεράκι και υπομονή απαιτεί η συνταγή αυτή αλλά προσφέρει μεγάλη ποσότητα και κυρίως γεύση.
empty alt

Βελουτέ από αρακά

Τέλεια σούπα από αρακά, τρώγεται ζεστή και κρύα.
empty alt

Φοκάτσια jenovese

Το γενοβέζικο ψωμί που έχει βρει την θέση του στις κουζίνες του κόσμου.
Back To Top