Εύκολη   Μερίδες : 10   10.01-12.30  

Ένα οικονομικό ορεκτικό στο τραπέζι σας ιδανικό για όλες τις εποχές του χρόνου.

Υλικά:

120 γρ. αλεύρι από ρεβίθια

40 γρ. αλεύρι από ρύζι

40 γρ. σουσάμι

1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ χωρίς γλουτένη

200 γρ. κρεμμύδι κόκκινο κομμένο τετραγωνάκια

5 μικρά κολοκυθάκια με το λουλούδι τους κομμένα σε ροδέλες

Λίγο μπούκοβο ή πεπεροντσίνο

Αλάτι

Καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα

200 γρ. νερό ανθρακούχο ή σόδα

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 2 άλευρα μαζί με το σουσάμι, το μπέκιν, το μπούκοβο και το αλάτι. Ρίχνουμε μέσα και τη σόδα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα κουρκούτι. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Το χωρίζουμε στη μέση και στο ένα προσθέτουμε το κρεμμύδι και στο άλλο τα κολοκυθάκια. Ανακατεύουμε καλά και ξεκινάμε να τηγανίζουμε όχι σε πολύ καυτό λάδι ώστε να μην καούν τα λαχανικά. Τηγανίζουμε βάζοντας με ένα κουτάλι από τα 2 διαφορετικά μείγματα κάθε φορά. Μόλις ροδοκοκκινίσουν είναι έτοιμα. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρονται ζεστά και κρύα.

empty alt

Πουγκάκια γαλοπούλας με φιλαδέλφεια και μπιέτολα

Δέστε μέσα σε φυλλο κρούστας, ζουμερά κομμάτια γαλοπούλας. 
empty alt

Πάστα φλώρα με ελαιόλαδο κρέμα από μήλο και φυστίκι

Η γλυκιά μας πάστα φλώρα μέσα σε φορμάκια.
empty alt

Ρέβες με σπανάκι και ντομάτες

Αυτές οι σαρκώδεις ρίζες μπορούν να κάνουν την έκπληξη στο τραπέζι.
empty alt

Κοτόπιτα

Ενα ωραίο και γευστικό πιάτο για όλες τις ώρες.
empty alt

Κοτόπουλο με λεμόνι

Κοτόπουλο λεμονάτο, όλοι το αγαπάμε. Μία συνταγή από την Ιταλία.
empty alt

Μανιτάρια πλευρώτους παναρισμένα

Γρήγορη και πανεύκολη συνταγή για τους λάτρεις των μανιταριών.
empty alt

Κεφτεδάκια από μορταδέλα και ξηρούς καρπούς

Ένα ιδιαίτερο και οικονομικό ορεκτικό στο τραπέζι σας.
empty alt

Pasta με pesto vegan

Ένα εύκολο και γρήγορο pesto για να συνοδεύσετε τα ζυμαρικά σας.
Back To Top