Μέτρια   Μερίδες : 9   18.31-21.00  

Μανιτάρια και κάστανα μαζί με πυκνή μπεσαμέλ σε ένα τρομερό γευστικό συνδυασμό. 

Υλικά:

2 μεγάλα αυγά

100 γρ. αλεύρι

40 γρ. αλεύρι από κάστανο

350 γρ. γάλα πλήρες

6 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο

600 γρ. μανιτάρια πλευρώτους

120 γρ. μανιτάρια Champignon de Paris

200 γρ. κάστανα ολόκληρα βρασμένα

1 φύλλο δάφνη

600 γρ. μπεσαμέλ

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Φτιάχνουμε τις κρέπες. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι, προσθέτουμε τα 2 αλεύρια που έχουμε κοσκινίσει και σιγά σιγά το γάλα ώστε να έχουμε ένα μείγμα για να φτιάξουμε τις κρέπες. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια λεπτοκομμένα. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα αυτό κρατάμε στην άκρη το ¼ και το υπόλοιπο το περνάμε στο μπλέντερ. Το μπλενταρισμένο μείγμα το ανακατεύουμε μαζί με τη μπεσαμέλ. Φτιάχνουμε τις κρέπες (βγαίνουν γύρω στα 8 – 9 κομμάτια). Σε ένα πυρέξ απλώνουμε μία στρώση κρέπες, μία στρώση σάλτσα, λίγα μανιτάρια από αυτά που έχουμε κρατήσει στην άκρη και λίγα κάστανα σπασμένα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Κλείνουμε με τα μανιτάρια και τα κάστα από πάνω. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά.

empty alt

Σαλάτα με λαχανικά και καλαμπόκι

Αναμείξτε σε ένα βαθύ πιάτο τα πιο φρέσκα υλικά από το μποστάνι.
empty alt

Σπαγγέτι με γαρίδες και pesto

Το pesto με γαρίδες δίνουν ενα πρωτότυπο συνδυασμό που συνοδεύει άψογα το σπαγγέτι σας.
empty alt

Πέννες Pulcinella

Πέννες με απλά υλικά αλλά έξυπνα συνδυασμένα μπορούν να ξαφνιάσουν τον ουρανίσκο σας.
empty alt

Spaghetti με ραγού γαρίδα και κάρυ

Εντυπωσιακό πιάτο που η γεύση του θα δικαιώσει την εικόνα του.
empty alt

Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος

Είναι η πιο εντυπωσιακή εκδοχή της πιο διάσημης μακαρονάδας.
empty alt

Πατατοσαλάτα

Λατρεμένη πατατοσαλάτα, ιδανική για όλες τις εποχές του χρόνου.
empty alt

Φακές με ρύζι

Το αγαπημένο μας φακόρυζο δεν είναι μόνο γευστικότατο αλλά και εξαιρετική πηγή σιδήρου και θρεπτικών συστατικών.
empty alt

Κουνέλι με μπύρα

Το κουνέλι μεθάει με μπύρα, θυμάρι και βασιλικό. 
Back To Top