Μέτρια   Μερίδες : 9   18.31-21.00  

Μανιτάρια και κάστανα μαζί με πυκνή μπεσαμέλ σε ένα τρομερό γευστικό συνδυασμό. 

Υλικά:

2 μεγάλα αυγά

100 γρ. αλεύρι

40 γρ. αλεύρι από κάστανο

350 γρ. γάλα πλήρες

6 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο

600 γρ. μανιτάρια πλευρώτους

120 γρ. μανιτάρια Champignon de Paris

200 γρ. κάστανα ολόκληρα βρασμένα

1 φύλλο δάφνη

600 γρ. μπεσαμέλ

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Φτιάχνουμε τις κρέπες. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι, προσθέτουμε τα 2 αλεύρια που έχουμε κοσκινίσει και σιγά σιγά το γάλα ώστε να έχουμε ένα μείγμα για να φτιάξουμε τις κρέπες. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια λεπτοκομμένα. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα αυτό κρατάμε στην άκρη το ¼ και το υπόλοιπο το περνάμε στο μπλέντερ. Το μπλενταρισμένο μείγμα το ανακατεύουμε μαζί με τη μπεσαμέλ. Φτιάχνουμε τις κρέπες (βγαίνουν γύρω στα 8 – 9 κομμάτια). Σε ένα πυρέξ απλώνουμε μία στρώση κρέπες, μία στρώση σάλτσα, λίγα μανιτάρια από αυτά που έχουμε κρατήσει στην άκρη και λίγα κάστανα σπασμένα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Κλείνουμε με τα μανιτάρια και τα κάστα από πάνω. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά.

empty alt

Μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας και καλαμάρια

Και θαλασσινά και ζυμαρικά σε ένα!
empty alt

Κοτόπουλο γεμιστό στο φούρνο

Ένα λαχταριστό πιάτο που θα σας ανοίξει την όρεξη!
empty alt

Πέννες με βότκα

Πέννες με βότκα ή Ιταλία-Ρωσία στο ίδιο… τραπέζι!
empty alt

Παρί - Μπρεστ (Paris - Brest)

Γαλλικό γλυκό που η ιστορία του ξεκινάει το 1910, φτιάχτηκε ύστερα από παραγγελία που δόθηκε από τους διοργανωτές του ποδηλατικού αγώνα Παρίσι – Βρέστη προς τιμή των αθλητών. 
empty alt

Spaghetti με αβοκάντο και γαρίδες

Το αβοκάντο δίνει ξεχωριστό τόνο σε αυτό το ζυμαρικό που συνδυάζεται με γαρίδες.
empty alt

Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος

Είναι η πιο εντυπωσιακή εκδοχή της πιο διάσημης μακαρονάδας.
empty alt

Λαζάνια al pesto

Ενα γευστικό πιάτο που κλέβει πάντα την παράσταση.
empty alt

Σαλάτα με πεπόνι και μοτσαρέλα

Η απόλυτη αρμονία τυριού, αλλαντικού και φρούτου σε μια σαλάτα.
Back To Top