Μέτρια   Μερίδες : 9   18.31-21.00  

Μανιτάρια και κάστανα μαζί με πυκνή μπεσαμέλ σε ένα τρομερό γευστικό συνδυασμό. 

Υλικά:

2 μεγάλα αυγά

100 γρ. αλεύρι

40 γρ. αλεύρι από κάστανο

350 γρ. γάλα πλήρες

6 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο

600 γρ. μανιτάρια πλευρώτους

120 γρ. μανιτάρια Champignon de Paris

200 γρ. κάστανα ολόκληρα βρασμένα

1 φύλλο δάφνη

600 γρ. μπεσαμέλ

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Φτιάχνουμε τις κρέπες. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι, προσθέτουμε τα 2 αλεύρια που έχουμε κοσκινίσει και σιγά σιγά το γάλα ώστε να έχουμε ένα μείγμα για να φτιάξουμε τις κρέπες. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια λεπτοκομμένα. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα αυτό κρατάμε στην άκρη το ¼ και το υπόλοιπο το περνάμε στο μπλέντερ. Το μπλενταρισμένο μείγμα το ανακατεύουμε μαζί με τη μπεσαμέλ. Φτιάχνουμε τις κρέπες (βγαίνουν γύρω στα 8 – 9 κομμάτια). Σε ένα πυρέξ απλώνουμε μία στρώση κρέπες, μία στρώση σάλτσα, λίγα μανιτάρια από αυτά που έχουμε κρατήσει στην άκρη και λίγα κάστανα σπασμένα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Κλείνουμε με τα μανιτάρια και τα κάστα από πάνω. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά.

empty alt

Ρύζι με γαρίδες και μυρωδικά

Ρύζι με γαρίδες και μυρωδικά
empty alt

Carpaccio από μοσχάρι με αντίδι και κατίκι Δομοκού

Σοτάρουμε το κρεμμύδι... η αρχή για μια θεσπέσια συνταγή.
empty alt

Κεφτεδάκια από ξιφία

Πρωτότυπα κεφτεδάκια.
empty alt

Χοιρινό στρογκανόφ με βότανα

Η κουζίνα και αργότερα ο ουρανίσκος πλημμυρίζουν με γεύσεις. 
empty alt

Ρέβες με σπανάκι και ντομάτες

Αυτές οι σαρκώδεις ρίζες μπορούν να κάνουν την έκπληξη στο τραπέζι.
empty alt

Αλμυρό πανετόνε

Ένα πανετόνε για όλες τις ώρες. Τρώγεται και χλιαρό και κρύο.  Μπορείτε να το συνοδεύσετε με αλλαντικά.
empty alt

Σπανάκι με τυρί και μέλι

Σαλάτα με την γευστική αρμονία από το μέλι και το τυρί.
empty alt

Μπρουσκέτα

Για σνακ το απόγευμα με φίλους ή μόνο για εμάς. 

Back To Top