Μέτρια   Μερίδες : 6   18.31-21.00  

Μια μηλόπιτα την ημέρα, το γιατρό της... πείνας κάνει πέρα.

Υλικά:

500 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

Χυμό από 2 πορτοκάλια

1 κ.γ. σόδα μαγειρική

70 ml ελαιόλαδο

50 γρ. ταχίνι

1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ

50 ml γάλα χαμηλών λιπαρών

2 κ.σ. ζάχαρη στέβια

2 αυγά

2 βανίλιες

1 κ.σ. κανέλα

100 γρ. σταφίδες

100 γρ. καρύδια

2 μεγάλα μήλα κομμένα σε φέτες

Λίγη κανέλα και γαρίφαλο για το πασπάλισμα

Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη στέβια μαζί με το ελαιόλαδο, το ταχίνι και το χυμό από τα πορτοκάλια που έχουμε διαλύσει μέσα τη σόδα. Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά μαζί με το γάλα, τις βανίλιες και την κανέλα ανακατεύοντας συνέχεια. Τελευταία ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με τα καρύδια και τις σταφίδες και φτιάχνουμε μία ωραία γέμιση. Παίρνουμε ένα ταψί που έχουμε περάσει με λίγη μαργαρίνη και αδειάζουμε μέσα ομοιόμορφα τη γέμιση. Από πάνω τοποθετούμε τα μήλα κομμένα σε φέτες και τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και λίγο γαρίφαλο. Ψήνουμε τη μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 50 λεπτά ώστε να ροδίσουν τα μήλα και να στεγνώσει η γέμιση. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

empty alt

Φριτέλες του καρναβαλιού

Η λιχουδιά που έχει την τιμητική της στο καρναβάλι της Βενετίας αλλά παίρνει θέση στις κουζίνες του κόσμου.
empty alt

Ριζότο με κολοκύθα και amaretto

Το μυστικό σε αυτό το ξεχωριστό πιάτο είναι ο συνδυασμός ανεπάντεχων υλικών.
empty alt

Η δική μου κοτόσουπα

Ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα με πλούσια και ξεχωριστή γεύση.
empty alt

Κρέπες light

Κρέπες γι'αυτούς που προσέχουν!
empty alt

Μήλα με σουσάμι και μέλι

Ο καρπός της αμαρτίας ακόμα πιο αμαρτωλός!
empty alt

Ντρέσινγκ για σαλάτα

Ένα υπέροχο ντρέσινγκ για να δώσετε γεύση στις σαλάτες και τα λαχανικά σας.
empty alt

«Παντρεμένα» φιλετάκια σολομού

Ο σολομός παντρεμένος ή μη, είναι ιδανικός με παρμεζάνα, σος και λογιών μυρωδικά.
empty alt

Μελιτζάνες a la parmezana

Υλικά: 3 μελιτζάνες 200 γρ. αλεύρι 2 μοτσαρέλες φρέσκες 400 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 200 γρ. πεκορίνο τριμμένο 300 γρ. σάλτσα ντομάτας ηλιέλαιο για τηγάνισμα Οδηγίες: Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση κάνοντας σχήμα ζέβρας, δηλαδή βγάζουμε μία λωρίδα δέρμα, μία όχι κ. λ. π. Την κόβουμε μακρόστενα ή ροδέλες ύψους 1...
Back To Top