Μέτρια   Μερίδες : 6   18.31-21.00  

Μια μηλόπιτα την ημέρα, το γιατρό της... πείνας κάνει πέρα.

Υλικά:

500 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

Χυμό από 2 πορτοκάλια

1 κ.γ. σόδα μαγειρική

70 ml ελαιόλαδο

50 γρ. ταχίνι

1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ

50 ml γάλα χαμηλών λιπαρών

2 κ.σ. ζάχαρη στέβια

2 αυγά

2 βανίλιες

1 κ.σ. κανέλα

100 γρ. σταφίδες

100 γρ. καρύδια

2 μεγάλα μήλα κομμένα σε φέτες

Λίγη κανέλα και γαρίφαλο για το πασπάλισμα

Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη στέβια μαζί με το ελαιόλαδο, το ταχίνι και το χυμό από τα πορτοκάλια που έχουμε διαλύσει μέσα τη σόδα. Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά μαζί με το γάλα, τις βανίλιες και την κανέλα ανακατεύοντας συνέχεια. Τελευταία ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με τα καρύδια και τις σταφίδες και φτιάχνουμε μία ωραία γέμιση. Παίρνουμε ένα ταψί που έχουμε περάσει με λίγη μαργαρίνη και αδειάζουμε μέσα ομοιόμορφα τη γέμιση. Από πάνω τοποθετούμε τα μήλα κομμένα σε φέτες και τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και λίγο γαρίφαλο. Ψήνουμε τη μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 50 λεπτά ώστε να ροδίσουν τα μήλα και να στεγνώσει η γέμιση. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

empty alt

Τζατζίκι

Για τους λάτρεις των παραδοσιακών και έντονων γεύσεων.
empty alt

Σπαγγέτι cacio pepe (τυρί και πιπέρι)

Η υπεροχή της γεύσης και της ευκολίας μόνο με τρια υλικά, έξυπνα συνδυασμένα.
empty alt

Ρύζι αρωματισμένο με μανιτάρια τσουκνίδα και ντομάτα

Εμπιστευτείτε την τσουκνίδα να πλαισιώσει άρτια τα μανιτάρια και το ρύζι.
empty alt

Πουρές από κουκιά

Ένα πιάτο με υψηλή διατροφική αξία.
empty alt

Ρύζι με σταφίδες

Συνοδεύστε τα κρεατικά σας με ένα εξαιρετικό στην εμφάνιση και στη γεύση ρύζι. 
empty alt

Μους με limoncello

Τι είναι κίτρινο, έχει ιδιαίτερη γεύση και γίνεται μους;
empty alt

Ερωτικές μπουκιές

Όταν το μέλι, το ανθόνερο και η καρυδόψυχα τυναντούν το σουσάμι.
empty alt

Πραλίνα φουντουκιού

Υπάρχει κάποιος που δε λατρεύει τη πραλίνα;

Back To Top