Εύκολη   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Κλασικό, αγαπημένο κέικ βανίλιας που συνοδεύει ευχάριστα όλες τις ώρες της ημέρας.

Υλικά:

5 αυγά

150 γρ. ζάχαρη

250 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο

250 γρ. βούτυρο

2 βανίλιες

60 ml χυμό πορτοκάλι

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

60 ml γάλα πλήρες

Οδηγίες:

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Μόλις απορροφηθούν από το μείγμα προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Μόλις είναι έτοιμο ξεφορμάρουμε και αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα να κρυώσει.

empty alt

Λαζάνια με σπανάκι και τυρί

Μία εξαιρετική πρόταση για κυρίως γεύμα.
empty alt

Αρνί στην κατσαρόλα με κουκιά και σκόρδο

Ενας ακόμη τρόπος για να απολαύσετε το αρνάκι συνδυασμένο με κουκιά.
empty alt

Ριζότο primavera (ανοιξιάτικο)

Απρόσμενος συνδυασμός θαλασσινών και φρούτων προσφέρει μια γευστική σαλάτα.
empty alt

Γαριδοκροκέτες

Ένας νόστιμος μεζές να συνοδεύσετε το ουζάκι σας!
empty alt

Χταπόδι κοκκινιστό

Μεζές ιδανικός  για να συνοδεύσει το τραπέζι της παρέας.
empty alt

Ψάρια με σταφίδα και βασιλικό

Ποιος είπε ότι η  σταφίδα ταιριάζει μόνο στο κέικ;
empty alt

Κοτολέτες α λα μιλανέζε

Βάλτε τη νοστιμιά στο τραπέζι σας με τραγανές και παναρισμένες κοτολέτες.    
empty alt

Μπράουνις με καρύδια

Τραγανό απ’έξω και υγρό από μέσα. Εύκολο και οικονομικό γλυκό που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
Back To Top