Εύκολη   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Κλασικό, αγαπημένο κέικ βανίλιας που συνοδεύει ευχάριστα όλες τις ώρες της ημέρας.

Υλικά:

5 αυγά

150 γρ. ζάχαρη

250 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο

250 γρ. βούτυρο

2 βανίλιες

60 ml χυμό πορτοκάλι

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

60 ml γάλα πλήρες

Οδηγίες:

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Μόλις απορροφηθούν από το μείγμα προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Μόλις είναι έτοιμο ξεφορμάρουμε και αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα να κρυώσει.

empty alt

Φακές με ρύζι

Το αγαπημένο μας φακόρυζο δεν είναι μόνο γευστικότατο αλλά και εξαιρετική πηγή σιδήρου και θρεπτικών συστατικών.
empty alt

Πέννες Tunisina

Αυτές οι πέννες μπορεί να πάρουν θέση στο κυριακάτικο τραπέζι σας ή να τις προσφέρετε στους φίλους σας.
empty alt

Σαλάτα μελιτζάνας

Μια διαφορετική πρόταση για το δημοφιλές λαχανικό που μπορεί να γίνει ένα ξεχωριστό ορεκτικό.
empty alt

Πέννες με pesto από φυστίκι

Μια συνταγή... pesto και έγινε.
empty alt

Ρύζι με κοτόπουλο και λαχανικά

Ένα ελαφρύ και με πολλές βιταμίνες πιάτο, τρώγεται κρύο και ζεστό και μπορείτε να το πάρετε μαζί σας στο γραφείο.
empty alt

Πέρκα φιλέτο στο φούρνο με πατάτες

Η πέρκα βρήκε το νόημά της δίπλα σε πατάτες, ελίες και την κάπαρη.
empty alt

Bonet

Αυτό το γλυκό γίνεται εύκολα και ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό "οπαδό" του είδους.
empty alt

Ρύζι thai με 5 γεύσεις

Το ρύζι από την Ταϊλάνδη με το μοναδικό φυσικό άρωμα
Back To Top