Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Μανιταρόσουπα από τον Έκτορα Μποτρίνι. Απολαυστική και χορταστική σούπα μανιταριών.

Τα υλικά της μανιταρόσουπας:

500 γρ μανιτάρια μεγάλα (κατά προτίμηση τα καφέ)

1 λίτρο ζωμό κότας

2 κ.σ. αλεύρι

3 κ.σ. βούτυρο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

230 ml κρέμα γάλακτος

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Μανιταρόσουπα από τον Έκτορα Μποτρίνι.

 

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα χοντροκόβουμε. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζωμό κότας να ζεσταθεί ελαφρά και κρατάμε 1 φλιτζάνι όπου διαλύουμε μέσα το αλεύρι.

Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και το σκόρδο. Τα ανακατεύουμε γρήγορα για 5 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.

Ρίχνουμε μέσα το ζωμό μαζί με το αλεύρι που έχουμε διαλύσει, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και τη χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ.

Βάζουμε πάλι τη σούπα στη φωτιά, ανακατεύουμε μέσα την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και την αφήνουμε να ζεσταθεί προσέχοντας όμως να μη βράσει. Σερβίρεται ζεστή.

empty alt

Ριζότο με φράουλες

Τα ετερόνυμα έλκονται και στο πιάτο!
empty alt

Τηγανιά κρασάτη

Η παραδοσιακή τηγανιά για τους μερακλήδες της γνήσιας γεύσης.
empty alt

Mug cake αλμυρό με γεύση πίτσας

Γίνεται κέικ μέσα σε φλιντζάνια; Φυσικά ιδού η ευκαιρία.
empty alt

Σαλάτα με ζυμαρικά

Ενα πιάτο που μπορεί να λειτουργήσει ως σαλάτα αλλά και ώς κυρίως.
empty alt

Γκρατέν από πατάτες παντσέτα και τυρί μετσοβόνε

Σερβίρεται ζεστό, φτιάχνεται εύκολα και η γεύση του διαρκεί μέχρι το επόμενο πιάτο.
empty alt

Μυζήθρα σαγανάκι

Ενα διαφορετικό και εύκολο σαγανάκι που θας σας εκπλήξει με την γεύση του.
empty alt

Σουτζουκάκια με σάλτσα ντομάτας

Το κλασικό πιάτο που υποκύπτουν όλοι.
empty alt

Ζωμός ψαριού

Μπορείτε να διατηρήσετε το ζωμό ψαριού στην κατάψυξη μέσα σε παγοθήκες.

Back To Top