Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Μανιταρόσουπα από τον Έκτορα Μποτρίνι. Απολαυστική και χορταστική σούπα μανιταριών.

Τα υλικά της μανιταρόσουπας:

500 γρ μανιτάρια μεγάλα (κατά προτίμηση τα καφέ)

1 λίτρο ζωμό κότας

2 κ.σ. αλεύρι

3 κ.σ. βούτυρο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

230 ml κρέμα γάλακτος

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Μανιταρόσουπα από τον Έκτορα Μποτρίνι.

 

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα χοντροκόβουμε. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζωμό κότας να ζεσταθεί ελαφρά και κρατάμε 1 φλιτζάνι όπου διαλύουμε μέσα το αλεύρι.

Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και το σκόρδο. Τα ανακατεύουμε γρήγορα για 5 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.

Ρίχνουμε μέσα το ζωμό μαζί με το αλεύρι που έχουμε διαλύσει, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε και αφήνουμε τη σούπα να βράσει για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και τη χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ.

Βάζουμε πάλι τη σούπα στη φωτιά, ανακατεύουμε μέσα την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και την αφήνουμε να ζεσταθεί προσέχοντας όμως να μη βράσει. Σερβίρεται ζεστή.

empty alt

Πέννες με ραγού μοσχαράκι και μελιτζάνες

Ένα ολοκληρωμένο γεύμα με απλά υλικά από τη κουζίνα σας. 
empty alt

Σολομός με σάλτσα από βασιλικό και μέλι

Μια φίνα και ιδιαίτερη πρόταση για το αγαπημένο ψάρι.
empty alt

Salsa Royal

Μία βάση από salsa royal που μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να γκρατινάρετε τα φαγητά και τα γλυκά σας.
empty alt

Αλμυρό πανετόνε

Ένα πανετόνε για όλες τις ώρες. Τρώγεται και χλιαρό και κρύο.  Μπορείτε να το συνοδεύσετε με αλλαντικά.
empty alt

Ριζότο με κολοκυθάκια και τα λουλούδια τους

Τα πιο γευστιά "λουλούδια" στο πιάτο σας με το πάντα  αγαπημένο ριζότο.
empty alt

Κρέμα από σοκολάτα

Κρέμα από σοκολάτα και αμύγδαλο που μπορεί να συνοδεύσει όλες τις ώρες.
empty alt

Πέννες με καρύδια

Πασπαλίστε τις πέννες με παρμεζάνα και αφήστε τα υπόλοιπα να εξελιχθούν μόνα τους. 
empty alt

Spaghetti με αβοκάντο και γαρίδες

Το αβοκάντο δίνει ξεχωριστό τόνο σε αυτό το ζυμαρικό που συνδυάζεται με γαρίδες.
Back To Top