Μέτρια   Μερίδες : 6   18.31-21.00  

Το μήλο της αμαρτίας σε μια άκρως αμαρτωλή συνταγή.

Υλικά:

130 γρ. φαγόπυρο

80 γρ. πούδρα αμυγδάλου

50 γρ. maisena

160 γρ. γάλα από ρύζι

130 γρ. marple syrop ή 90 γρ. stevia

50 γρ. φυστικοβούτυρο ή 35 γρ. καλαμποκέλαιο

1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ

½ κ.γ. σόδα

150 γρ. μήλα καθαρισμένα και τριμμένα στον τρίφτη

200 γρ. μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες

Ζεστ και χυμό από 1 λεμόνι

Αλάτι

1 στικ βανίλια

Λίγη κανέλα

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το γάλα μαζί με την μισή ψίχα από τη βανίλια για να αρωματιστεί και κρατάμε στην άκρη. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα απλώνουμε τις φέτες μήλου, τις ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και λίγο σιρόπι. Σε ένα μπολ βάζουμε κοσκινισμένα το φαγόπυρο, τη maisena, την πούδρα αμυγδάλου, το μπέκιν πάουντερ, τη σόδα και λίγη κανέλα. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη ψίχα από τη βανίλια και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το υπόλοιπο σιρόπι μαζί με το καλαμποκέλαιο, μία πρέζα από αλάτι και το ζεστ λεμονιού και χτυπάμε πάρα πολύ καλά. Προσθέτουμε μέσα τα τριμμένα μήλα, το αρωματισμένο γάλα και ανακατεύουμε. ρίχνουμε όλο αυτό το μείγμα στο μπολ με τα στέρεα υλικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Ρίχνουμε όλο το μείγμα σε μία φόρμα 18 -20 εκ. και χώνουμε μέσα ομοιόμορφα τις φέτες μήλου που έχουμε κρατήσει στην άκρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

empty alt

Κοτόπουλο με σκόρδο

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της Ισπανικής κουζίνας.
empty alt

Χοιρινό φιλέτο με σφολιάτα

Τυλίξτε το χοιρινό φιλέτο σε σφολιάτα, ξεφύγετε λιγάκι από τα συνηθισμένα και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.
empty alt

Τούρτα με ανανά

Μέσα και έξω από την τούρτα, υπερτερεί ο ανανάς.
empty alt

Σαλιγκάρια με άγρια χόρτα και μπαχαρικά

Μαζέψτε τα μετά τη βροχή και αρωματίστε τα με λιχουδιές της φύσης.
empty alt

Λουκουμάδες με μελιτζάνα

Διαφορετικοί λουκουμάδες για ένα απρόσμενο ορεκτικό.
empty alt

Φωλιές στο φούρνο με γλώσσα και αγκινάρα

Η απογείωση ενός ταπεινού ψαριού με την σωστή συνταγή.
empty alt

Πάστα Φλώρα για ερωτευμένους

Πάστα Φλώρα, ένα γλυκό για όλες τις ώρες...
empty alt

Νιόκι πατάτας με πορτοκάλι

Παραδοσιακό πιάτο της ιταλικής κουζίνας το οποίο μπορούμε να βρούμε σε διάφορες παραλλαγές. 

Back To Top