Μέτρια   Μερίδες : 6   18.31-21.00  

Το μήλο της αμαρτίας σε μια άκρως αμαρτωλή συνταγή.

Υλικά:

130 γρ. φαγόπυρο

80 γρ. πούδρα αμυγδάλου

50 γρ. maisena

160 γρ. γάλα από ρύζι

130 γρ. marple syrop ή 90 γρ. stevia

50 γρ. φυστικοβούτυρο ή 35 γρ. καλαμποκέλαιο

1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ

½ κ.γ. σόδα

150 γρ. μήλα καθαρισμένα και τριμμένα στον τρίφτη

200 γρ. μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες

Ζεστ και χυμό από 1 λεμόνι

Αλάτι

1 στικ βανίλια

Λίγη κανέλα

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το γάλα μαζί με την μισή ψίχα από τη βανίλια για να αρωματιστεί και κρατάμε στην άκρη. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα απλώνουμε τις φέτες μήλου, τις ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και λίγο σιρόπι. Σε ένα μπολ βάζουμε κοσκινισμένα το φαγόπυρο, τη maisena, την πούδρα αμυγδάλου, το μπέκιν πάουντερ, τη σόδα και λίγη κανέλα. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη ψίχα από τη βανίλια και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το υπόλοιπο σιρόπι μαζί με το καλαμποκέλαιο, μία πρέζα από αλάτι και το ζεστ λεμονιού και χτυπάμε πάρα πολύ καλά. Προσθέτουμε μέσα τα τριμμένα μήλα, το αρωματισμένο γάλα και ανακατεύουμε. ρίχνουμε όλο αυτό το μείγμα στο μπολ με τα στέρεα υλικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Ρίχνουμε όλο το μείγμα σε μία φόρμα 18 -20 εκ. και χώνουμε μέσα ομοιόμορφα τις φέτες μήλου που έχουμε κρατήσει στην άκρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

empty alt

Μπακαλιάρος με ελιές και ντομάτα

Ένα πιάτο με χαμηλά λιπαρά αλλά πλούσια γεύση.
empty alt

Ψάρια με σταφίδα και βασιλικό

Ποιος είπε ότι η  σταφίδα ταιριάζει μόνο στο κέικ;
empty alt

Μπισκότα με μπαχαρικά

Κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο συνυπάρχουν σε ένα τραγανό σνακ.
empty alt

Τάρτα με κρέμα και φράουλες

Κλασική και αγαπημένη τάρτα με ανάλαφρη κρέμα και λαχταριστές φράουλες.
empty alt

Ροφός φιλέτο με αρωματικά

Πείτε ναι στο ροφό και αφήστε τη γεύση του να σας ξελογιάσει. 
empty alt

Ρύζι με θαλασσινά

Γαρίδες, μύδια, καραβίδες, αστακός πάνω και γύρω από σπυρωτό ρύζι. 
empty alt

Πασχαλινή πίτα με αυγά και αγκινάρες

Φανταστική παραδοσιακή ιταλική πίτα για τις ημέρες του Πάσχα με χειροποίητο τραγανό φύλλο. Μπορείτε να τη σερβίρετε και ζεστή και κρύα.
empty alt

Σαλάτα με φρούτα

Εντυπωσίασε στο γεύμα σου κλείνοντας με μία υπέροχη και ταυτόχρονα θρεπτική σαλάτα με φρούτα.

Back To Top