Μέτρια   Μερίδες : 6   18.31-21.00  

Το μήλο της αμαρτίας σε μια άκρως αμαρτωλή συνταγή.

Υλικά:

130 γρ. φαγόπυρο

80 γρ. πούδρα αμυγδάλου

50 γρ. maisena

160 γρ. γάλα από ρύζι

130 γρ. marple syrop ή 90 γρ. stevia

50 γρ. φυστικοβούτυρο ή 35 γρ. καλαμποκέλαιο

1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ

½ κ.γ. σόδα

150 γρ. μήλα καθαρισμένα και τριμμένα στον τρίφτη

200 γρ. μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες

Ζεστ και χυμό από 1 λεμόνι

Αλάτι

1 στικ βανίλια

Λίγη κανέλα

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το γάλα μαζί με την μισή ψίχα από τη βανίλια για να αρωματιστεί και κρατάμε στην άκρη. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα απλώνουμε τις φέτες μήλου, τις ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και λίγο σιρόπι. Σε ένα μπολ βάζουμε κοσκινισμένα το φαγόπυρο, τη maisena, την πούδρα αμυγδάλου, το μπέκιν πάουντερ, τη σόδα και λίγη κανέλα. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη ψίχα από τη βανίλια και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το υπόλοιπο σιρόπι μαζί με το καλαμποκέλαιο, μία πρέζα από αλάτι και το ζεστ λεμονιού και χτυπάμε πάρα πολύ καλά. Προσθέτουμε μέσα τα τριμμένα μήλα, το αρωματισμένο γάλα και ανακατεύουμε. ρίχνουμε όλο αυτό το μείγμα στο μπολ με τα στέρεα υλικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Ρίχνουμε όλο το μείγμα σε μία φόρμα 18 -20 εκ. και χώνουμε μέσα ομοιόμορφα τις φέτες μήλου που έχουμε κρατήσει στην άκρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

empty alt

Affogato Cioccolato

Affocato ciocolato ή ο θρίαμβος της σοκολάτας και της γευστικής απόλαυσης.
empty alt

Γλυκό κάστανο

Γλυκό κάστανο: ένα εξαιρετικό γλυκό του κουταλιού για να τους εκπλήξετε όλους.
empty alt

Πασχαλινή πίτα με αυγά και αγκινάρες

Φανταστική παραδοσιακή ιταλική πίτα για τις ημέρες του Πάσχα με χειροποίητο τραγανό φύλλο. Μπορείτε να τη σερβίρετε και ζεστή και κρύα.
empty alt

Κεφτεδάκια από άσπρο ψάρι

Το ψάρι μεταμορφώνεται σε ένα ακόμη εύγεστο και λαχταριστό έδεσμα.
empty alt

Γαρίδες με σκόρδο

Το δημοφιλές θαλασσινό στην πιο απλή αλλά γευστική εκδοχή του.
empty alt

Γεμιστή πατάτα με θαλασσινά

Η πατάτα αποκτά την αίγλη και την γεύση που της αξίζει με θαλασσινά.
empty alt

Κρουασανάκια γεμιστά με μελιτζάνα

Δοκιμάστε να φτιάξετε αλμυρά κρουασανάκια με μελιτζάνα για ένα διαφορετικό ορεκτικό στο τραπέζι σας.
empty alt

Μελιτζάνες με κουκουνάρι και σταφίδες

Ορεκτικό με την γεύση του συνδυασμού κουκουναριών και σταφίδας.
Back To Top