Μέτρια   Μερίδες : 6   18.31-21.00  

Το μήλο της αμαρτίας σε μια άκρως αμαρτωλή συνταγή.

Υλικά:

130 γρ. φαγόπυρο

80 γρ. πούδρα αμυγδάλου

50 γρ. maisena

160 γρ. γάλα από ρύζι

130 γρ. marple syrop ή 90 γρ. stevia

50 γρ. φυστικοβούτυρο ή 35 γρ. καλαμποκέλαιο

1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ

½ κ.γ. σόδα

150 γρ. μήλα καθαρισμένα και τριμμένα στον τρίφτη

200 γρ. μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες

Ζεστ και χυμό από 1 λεμόνι

Αλάτι

1 στικ βανίλια

Λίγη κανέλα

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το γάλα μαζί με την μισή ψίχα από τη βανίλια για να αρωματιστεί και κρατάμε στην άκρη. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα απλώνουμε τις φέτες μήλου, τις ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και λίγο σιρόπι. Σε ένα μπολ βάζουμε κοσκινισμένα το φαγόπυρο, τη maisena, την πούδρα αμυγδάλου, το μπέκιν πάουντερ, τη σόδα και λίγη κανέλα. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη ψίχα από τη βανίλια και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το υπόλοιπο σιρόπι μαζί με το καλαμποκέλαιο, μία πρέζα από αλάτι και το ζεστ λεμονιού και χτυπάμε πάρα πολύ καλά. Προσθέτουμε μέσα τα τριμμένα μήλα, το αρωματισμένο γάλα και ανακατεύουμε. ρίχνουμε όλο αυτό το μείγμα στο μπολ με τα στέρεα υλικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Ρίχνουμε όλο το μείγμα σε μία φόρμα 18 -20 εκ. και χώνουμε μέσα ομοιόμορφα τις φέτες μήλου που έχουμε κρατήσει στην άκρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

empty alt

Φιλέτο ψάρι με μέλι και αρωματικά

Μια διαφορετική πρόταση που θα ικανοποιήσει και τους πιο φανατικούς του είδους.
empty alt

Ρυζόγαλο

Αγαπημένο γλυκό για όλες τις ώρες της ημέρας.
empty alt

Ρύζι jasmin με ψάρι γκρατινέ και σπαράγγια

Ένας απλά υπέροχος συνδυασμός με ψάρι, ρύζι και αρωματικά βότανα. 
empty alt

Μικρές πίτσες με λουκάνικα και πατάτα

Απερίγραπτα τραγανά πιτσάκια με μοτσαρέλα και πατάτα. Μπορείτε αν θέλετε να δοκιμάσετε συνδυασμό και άλλων υλικών της αρεσκείας σας.
empty alt

Burger από φακές

Ξεφύγετε από τα κλασικά μπέργκερ και δοκιμάστε τα μπέργκερ από φακές, είναι σούπερ!
empty alt

Καλαμάρι γεμιστό με καρότο και σάλτσα από αρακά

Απογειώστε τη γεύση ανακατεύοντας υλικά όλων των λογιών.
empty alt

Κρεμ μπρουλέ

Το δημοφιλές γλυκό που πάντα εντυπωσιάζει
empty alt

Crostata με μαρμελάδα

Το παραδοσιακό επιδόρπιο της Ιταλίας με την αφράτη βουτυρένια βάση προσφέρει πολλούς συνδυασμούς παρουσίασης.
Back To Top