Μέτρια   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Τολμήστε αυτόν τον συνδυασμό και το αποτέλεσμα αναμφίβολα θα σας δικαιώσει. 

Υλικά:

1,5 κιλό μοσχαρίσιο νουά

220 γρ. κομματάκια λαρδί ή μπέικον κομμένο σε λωρίδες

220 γρ. καρότα κομμένα σε φέτες

1 φύλλο δάφνη

1 κλωναράκι θυμάρι

2 κ.σ. μαϊντανό

3 σκελίδες σκόρδο

200 γρ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι

400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα

<em>Για τη μαρινάτα</em>

120 ml ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες

1 κλωναράκι σέλερι κομμένο

1 καρότο κομμένο σε φέτες

150 ml κόκκινο κρασί

6 κόκκους πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες

1 φύλλο δάφνης

1 κλαράκι θυμάρι

2 κ.σ. μαϊντανό

Αλάτι

Οδηγίες:

Για τη μαρινάτα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το σέλερι και τα καρότα. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κρασί, τους κόκκους πιπέρι, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι και το μαϊντανό. Ρίχνουμε αλάτι και σιγοβράζουμε τη μαρινάτα για 20 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει.

Τοποθετούμε το κρέας σε ένα μεγάλο πήλινο σκεύος και ρίχνουμε από πάνω την κρύα μαρινάτα. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 12 ώρες γυρίζοντάς το 1-2 φορές. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάτα και το τοποθετούμε σε μία πυρίμαχη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το λαρδί ή το μπέικον και τα καρότα μαζί με τα αρωματικά χόρτα και το σκόρδο. Σουρώνουμε τη μαρινάτα στο κρέας, κλείνουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο, σκεπάζουμε και ψήνουμε στο φούρνο για 2 ώρες. Αποσύρουμε το σκεύος από το φούρνο και ρίχνουμε τις ελιές και τις ντομάτες. Σκεπάζουμε πάλι την κατσαρόλα, την ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε το κρέας κομμένο σε χοντρές φέτες.

empty alt

Σολομός με αμύγδαλα, ντοματίνια και μέντα

Η πιο απίθανη παρέα για έναν σολομό: αμύγδαλα, μέντα, τοματίνια και σχοινόπρασο.
empty alt

Χοιρινό στρογκανόφ με βότανα

Η κουζίνα και αργότερα ο ουρανίσκος πλημμυρίζουν με γεύσεις. 
empty alt

Ταρτάρ από ντομάτα και αβοκάντο

Ρίξτε στο μπολ όλα τα υλικά και αφήστε να σας παρασύρουν στην αμαρτία της γεύσης τους. 
empty alt

Ρολά από μοσχαράκι γάλακτος με μελιτζάνα

Τυλίξτε σε ρολά το κρέας και κλείστε μέσα τους μια ποικιλία μυρωδικών.
empty alt

Castellane με λουκάνικα

Το λουκάνικο σε συνδυασμό με τα μανιτάρια δημιουργούν μια διαφορετική γεύση.
empty alt

Pesto alla Siciliana

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε μπρουσκέτες, σάντουιτς, βάση για πίτσα και σε σαλάτες.
empty alt

Spring rolls με γαρίδες και λαχανικά

Υγιεινά spring rolls στο φούρνο, αν θέλετε να μεταφερθείτε για λίγο στις παραδόσεις της Κινέζικης κουζίνας.
empty alt

Πέννες Pulcinella

Πέννες με απλά υλικά αλλά έξυπνα συνδυασμένα μπορούν να ξαφνιάσουν τον ουρανίσκο σας.
Back To Top