Μέτρια   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Τολμήστε αυτόν τον συνδυασμό και το αποτέλεσμα αναμφίβολα θα σας δικαιώσει. 

Υλικά:

1,5 κιλό μοσχαρίσιο νουά

220 γρ. κομματάκια λαρδί ή μπέικον κομμένο σε λωρίδες

220 γρ. καρότα κομμένα σε φέτες

1 φύλλο δάφνη

1 κλωναράκι θυμάρι

2 κ.σ. μαϊντανό

3 σκελίδες σκόρδο

200 γρ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι

400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα

<em>Για τη μαρινάτα</em>

120 ml ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες

1 κλωναράκι σέλερι κομμένο

1 καρότο κομμένο σε φέτες

150 ml κόκκινο κρασί

6 κόκκους πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες

1 φύλλο δάφνης

1 κλαράκι θυμάρι

2 κ.σ. μαϊντανό

Αλάτι

Οδηγίες:

Για τη μαρινάτα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το σέλερι και τα καρότα. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κρασί, τους κόκκους πιπέρι, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι και το μαϊντανό. Ρίχνουμε αλάτι και σιγοβράζουμε τη μαρινάτα για 20 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει.

Τοποθετούμε το κρέας σε ένα μεγάλο πήλινο σκεύος και ρίχνουμε από πάνω την κρύα μαρινάτα. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 12 ώρες γυρίζοντάς το 1-2 φορές. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάτα και το τοποθετούμε σε μία πυρίμαχη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το λαρδί ή το μπέικον και τα καρότα μαζί με τα αρωματικά χόρτα και το σκόρδο. Σουρώνουμε τη μαρινάτα στο κρέας, κλείνουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο, σκεπάζουμε και ψήνουμε στο φούρνο για 2 ώρες. Αποσύρουμε το σκεύος από το φούρνο και ρίχνουμε τις ελιές και τις ντομάτες. Σκεπάζουμε πάλι την κατσαρόλα, την ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε το κρέας κομμένο σε χοντρές φέτες.

empty alt

Ζελέ με φράουλες και σαντιγί

Τι γυρεύει η φράουλα μέσα σε μια θάλασσα από ζελέ: την απόλαυση! 
empty alt

Ριζότο alla milanese (κίτρινο)

Αυτό το ριζότο έχει ιδιαίτερη γεύση και μπορεί να γίνει το αγαπημένο σας.
empty alt

Φιλέτο ψαριού με σάλτσα από ελιές

Η μαγεία της μαγειρικής βρίσκεται στο «πάντρεμα» ετερόκλιτων υλικών. 
empty alt

Ρύζι με θαλασσινά

Γαρίδες, μύδια, καραβίδες, αστακός πάνω και γύρω από σπυρωτό ρύζι. 
empty alt

Λαζάνια με μορταδέλα

Βάλτε τα λαζάνια στη κατσαρόλα και αφήστε τα να κάνουν τη μαγεία. 
empty alt

Pancakes με φρούτα του δάσους

Λαχταριστά pancakes για όλες τις ώρες της ημέρας.
empty alt

Σαλάτα με όσπρια, μελιτζάνα και μπέικον

Τα όσπρια σε μια εναλλακτική εκδοχή γίνονται πιο ελκυστικά.
empty alt

Σοκολατένια μους

Εύκολη και γρήγορη σπιτική μους σοκολάτας για ένα τέλειο επιδόρπιο.

Back To Top