Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Κλασική ιταλική πρόταση για γλυκό που δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς.

Υλικά:

200 γρ. νερό

40 γρ. βούτυρο

1 πρέζα αλάτι

120 γρ. αλεύρι

5 αυγά

Για τη γέμιση

250 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη και αρωματισμένη με λίγη βανίλια

Για την επικάλυψη

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

30 γρ. βούτυρο

 

Οδηγίες:

Σε μία μικρή κατσαρόλα, βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το νερό μαζί με το βούτυρο. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, ρίχνουμε το αλάτι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε όλο μαζί το αλεύρι και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε πολύ γρήγορα. Βάζουμε πάλι στη φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια για 10 – 15 λεπτά μέχρι να ξεκολλήσει το μείγμα γύρω από την κατσαρόλα και να ξεκινήσει να κάνει μία κρούστα στον πάτο (να τσιγαρίζεται). Βγάζουμε από την κατσαρόλα, απλώνουμε σε ένα ταψί και αφήνουμε να κρυώσει. Ύστερα παίρνουμε τη ζύμη και τη βάζουμε στο μίξερ. Δουλεύουμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Δουλεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια ωραία βελούδινη μάζα. Βάζουμε σε ένα κορνέ με μεγάλη μύτη και πάνω σε ένα σίλπατ κάνουμε μπάλες. Ψήνουμε στους 180° για 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Για την επικάλυψη 

Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μπεν μαρί προσθέτοντας 2 κουταλιές νερό. Την αφήνουμε χλιαρή.

Στήσιμο

Αφού έχουν κρυώσει οι μπάλες, τις γεμίζουμε χρησιμοποιώντας ένα κορνέ με μικρή μύτη και τις στήνουμε στο πιάτο σαν πυραμίδα. Ρίχνουμε από πάνω τη σοκολάτα χλιαρή και γαρνίρουμε από πάνω με λίγη από τη γέμιση.

empty alt

Αλμυρό πανετόνε

Ένα πανετόνε για όλες τις ώρες. Τρώγεται και χλιαρό και κρύο.  Μπορείτε να το συνοδεύσετε με αλλαντικά.
empty alt

Κεφτεδάκια από άσπρο ψάρι

Το ψάρι μεταμορφώνεται σε ένα ακόμη εύγεστο και λαχταριστό έδεσμα.
empty alt

Pesto ρόκας

Διαφορετικό πέστο για να συνοδεύσει τα ζυμαρικά της αρεσκεία σας.
empty alt

Σούπα με σπαράγγια

Γευτείτε τα σπαράγγια έτσι όπως δεν το έχετε τολμήσει ποτέ.
empty alt

Φωλιές στο φούρνο με γλώσσα και αγκινάρα

Η απογείωση ενός ταπεινού ψαριού με την σωστή συνταγή.
empty alt

Σπανακόρυζο στο φούρνο

Ενα διαφορετιό σπανακόριζο στο φούρνο με λαχταριστή μπεσαμέλ.
empty alt

Χτένια γκρατινέ

Ιδιαίτερο ορεκτικό για το τραπέζι, σε μια πολύ ξεχωριστή εκδοχή.
empty alt

Crostini από λάδι με μους από λάχανο και mozzarella

Φέρτε κοντά το λάχανο και τη μοτσαρέλα και δε θα πιστεύετε τη γεύση.
Back To Top