Εύκολη   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Η πιο διάσημη πίτσα με τα πιο απλά υλικά και τους αναρίθμητους θαυμαστές.

Υλικά:

200 γρ. αλεύρι μαλακό

13 γρ. μαγιά

125 γρ. νερό

25 γρ. ελαιόλαδο

5 γρ. αλάτι

Για πίτσα μαργαρίτα

5 – 6 ντομάτες αποφλοιωμένες

1 μοτσαρέλα

Βασιλικό

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

Οδηγίες:

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό. Βάζουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι, ανοίγουμε μία λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το νερό με τη μαγιά, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Δουλεύουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα και να αποκτήσει ελαστικότητα. Φτιάχνουμε τη ζύμη σε μπάλα και τη βάζουμε σε μία λεκάνη, τη χαρακώνουμε σε σχήμα σταυρού και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 3 ώρες να φουσκώσει. Όταν η ζύμη έχει διπλασιαστεί σε όγκο τη δουλεύουμε λίγο ακόμα και την ανοίγουμε σε πάχος 1,5 εκατοστό. Την απλώνουμε σε ένα ταψί φτιάχνοντας λίγο πιο χοντρές τις άκρες.

empty alt

Πουτίγκα με γάλα αμυγδάλου και passion fruits

Φρούτα του πάθους σε μια πουτίγκα με πολύ...πάθος και αληθινή γεύση.
empty alt

Παρί - Μπρεστ (Paris - Brest)

Γαλλικό γλυκό που η ιστορία του ξεκινάει το 1910, φτιάχτηκε ύστερα από παραγγελία που δόθηκε από τους διοργανωτές του ποδηλατικού αγώνα Παρίσι – Βρέστη προς τιμή των αθλητών. 
empty alt

Παθιασμένες μπουκίτσες με σολομό

Το πάθος ανοίγει με την όρεξη...
empty alt

Σούπα με σπαράγγια

Γευτείτε τα σπαράγγια έτσι όπως δεν το έχετε τολμήσει ποτέ.
empty alt

Σουβλάκια από σολομό

Σουβλάκια από σολομό μαριναρισμένα με σκόρδο και μουστάρδα. Ένα ιδιαίτερο ορεκτικό στο τραπέζι σας.
empty alt

Μπεσαμέλ gluten free

Να πως να φτιάξετε πανεύκολα μπεσαμέλ χωρίς γλουτένη.
empty alt

Μπρουσκέτα

Για σνακ το απόγευμα με φίλους ή μόνο για εμάς. 
empty alt

Φιλέτο γαλοπούλας με ακτινίδια και πορτοκάλια

Μια αναπάντεχη συνάντηση με happy end. 
Back To Top