Εύκολη   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Η πιο διάσημη πίτσα με τα πιο απλά υλικά και τους αναρίθμητους θαυμαστές.

Υλικά:

200 γρ. αλεύρι μαλακό

13 γρ. μαγιά

125 γρ. νερό

25 γρ. ελαιόλαδο

5 γρ. αλάτι

Για πίτσα μαργαρίτα

5 – 6 ντομάτες αποφλοιωμένες

1 μοτσαρέλα

Βασιλικό

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

Οδηγίες:

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό. Βάζουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι, ανοίγουμε μία λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το νερό με τη μαγιά, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Δουλεύουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα και να αποκτήσει ελαστικότητα. Φτιάχνουμε τη ζύμη σε μπάλα και τη βάζουμε σε μία λεκάνη, τη χαρακώνουμε σε σχήμα σταυρού και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 3 ώρες να φουσκώσει. Όταν η ζύμη έχει διπλασιαστεί σε όγκο τη δουλεύουμε λίγο ακόμα και την ανοίγουμε σε πάχος 1,5 εκατοστό. Την απλώνουμε σε ένα ταψί φτιάχνοντας λίγο πιο χοντρές τις άκρες.

empty alt

Panzanella

Μια ξεχωριστή σαλάτα με βάση το ψωμί.
empty alt

Κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα

Γευστικά μπουτάκια κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα. Δοκιμάστε το και στα κάρβουνα. 
empty alt

Φιλέτο γαλοπούλας με ακτινίδια και πορτοκάλια

Μια αναπάντεχη συνάντηση με happy end. 
empty alt

Semifredo καφέ

Ενα λεπτό και τραγανό επιδόρπιο (semifredo στα ιταλικά σημαίνει μισοπαγωμένο) εύκολο στην προετοιμασία του.
empty alt

Μελιτζανοσαλάτα

Αλλη μια επιλογή για τους λάτρεις της μελιτζάνας.
empty alt

Ριζότο alla milanese (κίτρινο)

Αυτό το ριζότο έχει ιδιαίτερη γεύση και μπορεί να γίνει το αγαπημένο σας.
empty alt

Κέικ με μπανάνα

Κέικ με πλούσια γεύση μπανάνας, ιδιαίτερο και λίγο χρονοβόρο, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.
empty alt

Ρολά ζαμπόν με σέλινο

Το νόστιμο λαχανικό ταιριάζει άψογα με το ζαμπόν και τη μπεσαμέλ.
Back To Top