Εύκολη   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Η πιο διάσημη πίτσα με τα πιο απλά υλικά και τους αναρίθμητους θαυμαστές.

Υλικά:

200 γρ. αλεύρι μαλακό

13 γρ. μαγιά

125 γρ. νερό

25 γρ. ελαιόλαδο

5 γρ. αλάτι

Για πίτσα μαργαρίτα

5 – 6 ντομάτες αποφλοιωμένες

1 μοτσαρέλα

Βασιλικό

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

Οδηγίες:

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό. Βάζουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι, ανοίγουμε μία λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το νερό με τη μαγιά, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Δουλεύουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα και να αποκτήσει ελαστικότητα. Φτιάχνουμε τη ζύμη σε μπάλα και τη βάζουμε σε μία λεκάνη, τη χαρακώνουμε σε σχήμα σταυρού και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη. Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 3 ώρες να φουσκώσει. Όταν η ζύμη έχει διπλασιαστεί σε όγκο τη δουλεύουμε λίγο ακόμα και την ανοίγουμε σε πάχος 1,5 εκατοστό. Την απλώνουμε σε ένα ταψί φτιάχνοντας λίγο πιο χοντρές τις άκρες.

empty alt

Φιλέτο γαλοπούλας με ακτινίδια και πορτοκάλια

Μια αναπάντεχη συνάντηση με happy end. 
empty alt

Ριζότο με λεμόνι και θυμάρι

Η έντονη γεύση του λεμονιού ισορροπεί αρμονικά με τα υλικά που «δένουν» το ρυζότο. 
empty alt

Pesto alla Siciliana

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε μπρουσκέτες, σάντουιτς, βάση για πίτσα και σε σαλάτες.
empty alt

Φοκάτσια jenovese

Το γενοβέζικο ψωμί που έχει βρει την θέση του στις κουζίνες του κόσμου.
empty alt

Κρύα σούπα με αμύγδαλο

Υπέροχη σούπα από αμύγδαλα για ένα διαφορετικό ορεκτικό.
empty alt

Fusilli με λουκάνικο

Ένα πιάτο με πλούσια γεύση και πραγματική νοστιμιά.
empty alt

Μανιτάρια πλευρώτους παναρισμένα

Γρήγορη και πανεύκολη συνταγή για τους λάτρεις των μανιταριών.
empty alt

Μαρμελάδα μανταρίνι

Ασυνήθιστη και με υπέροχο άρωμα μανταρινιού. 
Back To Top