Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Έντονη και πικάντικη γεύση σε αυτή την ξεχωριστή σαλάτα που μπορεί να πάρει και το ρόλο του ορεκτικού.

Υλικά:

2 φιλέτα καπνιστή ρέγγα

2 μεγάλες πατάτες (που τις έχουμε βράσει με τη φλοίδα)

200 γρ. λάχανο (πράσινο)

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

χυμό από 1 λεμόνι

1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

2 κ.σ. μουστάρδα

5 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Παίρνουμε το λάχανο, το κόβουμε σε λεπτές φέτες και το βάζουμε να βράσει για 3 λεπτά ώστε να μαλακώσει. Αφήνουμε να κρυώσει. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες (αφού τις έχουμε βράσει με τη φλοίδα) και τις κόβουμε καρέ. Ύστερα παίρνουμε και τη ρέγγα και την κόβουμε σε κομμάτια. Κάνουμε μία βινεγκρέτ βάζοντας σε ένα μπολ και ανακατεύοντας πολύ καλά το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, το ξύδι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε βάζοντας σε ένα πιάτο μαζί, το λάχανο, τις πατάτες και τη ρέγγα και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ.

empty alt

Πάπια με σάλτσα πορτοκάλι

Πάπια με πορτοκάλι..συνδυασμός που απογειώνει τη γεύση. Τολμήστε το!
empty alt

Ρύζι αρωματισμένο με μανιτάρια τσουκνίδα και ντομάτα

Εμπιστευτείτε την τσουκνίδα να πλαισιώσει άρτια τα μανιτάρια και το ρύζι.
empty alt

Χρωματιστά ζελεδάκια φρούτων

Αυτά τα ζελεδάκια θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!
empty alt

Αρνί στην κατσαρόλα με κουκιά και σκόρδο

Ενας ακόμη τρόπος για να απολαύσετε το αρνάκι συνδυασμένο με κουκιά.
empty alt

Μελιτζάνες με μεσογειακό ταμπεραμέντο

Δοκομάστε μελιτζάνα με κατσικίσιο τυρί και σάλτσα ντομάτας.
empty alt

Pasta με σάλτσα ωμή (crudaiola)

Ταπεινά υλικά σε ένα γευστικό υπέροχο συνδυασμό.
empty alt

Κοτόπουλο γεμιστό

Το κοτόπουλο στην πιο ωραία και γευστική εκδοχή του.
empty alt

Μακαρονάδα με σάλτσα και καλαμάρια

Μια διαφορετική μακαρονάδα με την συνδρομή των καλαμαριών
Back To Top