Εύκολη   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Μια... αγκαλιά υλικά ενώνονται για μια πανδαισία γεύσεων.

Υλικά:

2 κυδώνια

Χυμός λεμονιού

1/2 μπουκάλι ροζέ κρασί

50 γραμμ. ζάχαρη

50 ml μέλι

1 ξυλάκι κανέλας

1 αστεροειδής γλυκάνισος

5 κόκκοι μπαχάρι

1 μικρό κλωναράκι δενδρολίβανο

λίγα κλωνάρια φρέσκο θυμάρι

Για τη μους τυριού:

180 γραμμ. τυρί μπρι

150 ml. γάλα

100 ml. κρέμα γάλακτος

1 φύλλο ζελατίνας

Οδηγίες:

Για τα ψητά κυδώνια:

Πλύνετε και σκουπίστε τα κυδώνια, κόψτε τα στα τέσσερα σε φέτες και αφαιρέστε τους σπόρους. Ραντίστε τα με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Ζεστάνετε το κρασί με τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη, το μέλι και τα μυρωδικά μέχρι να ανακατευτούν όλα τα αρώματα. Στρώστε τα κυδώνια σε ένα μικρό ταψί και περιχύστε τα με το κρασί. Ψήστε τα στους 170°C για περίπου 45΄, γυρίστε τα και από την άλλη πλευρά για να μουσκέψουν στο κρασί και ψήστε άλλα 30΄. Αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε. Αφαιρέστε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.

Για τη μους:

Αφήστε το μπρι εκτός ψυγείου για λίγη ώρα, μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά. Ζεσταίνετε το γάλα και κρατήστε περίπου 50 ml για να διαλύσετε τη ζελατίνα. Ρίξτε το υπόλοιπο στο τυρί και ανακατέψτε. Μουσκέψτε το φύλλο της ζελατίνας σε νερό και, αφού μαλακώσει, ανακατέψτε με τα 50 ml του ζεστού γάλακτος. Ανακατέψτε τη λιωμένη ζελατίνα στο μείγμα του τυριού. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρά. Χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ανακατέψτε με προσοχή τη σαντιγί στο μείγμα του τυριού. Μοιράστε τη μους σε μπολ και αφήστε την στο ψυγείο για να σφίξει περίπου για μιάμιση μέρα. Σερβίρετέ τη γαρνιρισμένη με τα ψητά κυδώνια.

empty alt

Παρί - Μπρεστ (Paris - Brest)

Γαλλικό γλυκό που η ιστορία του ξεκινάει το 1910, φτιάχτηκε ύστερα από παραγγελία που δόθηκε από τους διοργανωτές του ποδηλατικού αγώνα Παρίσι – Βρέστη προς τιμή των αθλητών. 
empty alt

Carpaccio χταπόδι με μεσογειακές γεύσεις

Μεράκι και υπομονή απαιτεί η συνταγή αυτή αλλά προσφέρει μεγάλη ποσότητα και κυρίως γεύση.
empty alt

Χοιρινό με κάστανα

Ιδανική και απολαυστική συνταγή για γιορτινά τραπέζια. 
empty alt

Rigatoni με χταπόδι

Πέννες με χταπόδι, γευστικό και υπέροχα αρωματισμένο από το λευκό κρασί.
empty alt

Σαλάτα με λαχανικά και καλαμπόκι

Αναμείξτε σε ένα βαθύ πιάτο τα πιο φρέσκα υλικά από το μποστάνι.
empty alt

Ρολά από λαυράκι με ρόκα και γραβιέρα Κρήτης

Η γραβιέρα Κρήτης βρήκε επιτέλους ταίρι, τα λαυράκια. 
empty alt

Κανελόνια πασχαλινά

Μία εύκολη συνταγή για γεμιστά κανελόνια. Φτιάξτε το για πρώτο ή και για κυρίως πιάτο.
empty alt

Ζωμός ψαριού

Μπορείτε να διατηρήσετε το ζωμό ψαριού στην κατάψυξη μέσα σε παγοθήκες.
Back To Top