Δύσκολη   Μερίδες : 6   10.01-12.30  

Γαλλικό γλυκό που η ιστορία του ξεκινάει το 1910, φτιάχτηκε ύστερα από παραγγελία που δόθηκε από τους διοργανωτές του ποδηλατικού αγώνα Παρίσι – Βρέστη προς τιμή των αθλητών. 

Υλικά:

1 φλιτζάνι νερό

½ φλιτζάνι βούτυρο

1 φλιτζάνι αλεύρι

3 αυγά

1 κ.γ. ζάχαρη

½ κ.. αλάτι

1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ

2 βανίλιες

Αμύγδαλα φιλέ

Για την πατισερί

500ml γάλα

25 γρ. αλεύρι μαλακό

25 γρ. κορν φλάουρ

2 βανίλιες

5 κρόκους αυγών

120 γρ. ζάχαρη

2 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό και το βούτυρο μαζί  με τη ζάχαρη να βράσουν. Προσθέτουμε μέσα το αλεύρι, το μπέκιν, το αλάτι και τις βανίλιες. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα έως ότου η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Ύστερα από 10 λεπτά και αφού η ζύμη έχει κρυώσει, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια με την ξύλινη κουτάλα. Όταν η ζύμη ομογενοποιηθεί, τη βάζουμε σε μία σακούλα κορνέ και σχηματίζουμε κουλούρια με διάμετρο 10 εκ. επάνω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν. Πασπαλίζουμε ύστερα τα παρί μπρεστ με αμύγδαλο φιλέ και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα. Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και ρίχνουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουνε σε χαμηλή φωτιά το γάλα μαζί με τις βανίλιες και αφήνουμε το μείγμα μέχρι να φτάσει στο βρασμό. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα το μείγμα με τους κρόκους ανακατεύοντας πολύ δυνατά. Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Αφήνουμε την πατισερί να κρυώσει στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη όπου να εφάπτεται πάνω της. Μόλις η κρέμα έχει κρυώσει, πριν ξεκινήσουμε το γέμισμα ρίχνουμε μέσα στην πατισερί 2 κουταλιές πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί. Κόβουμε τα παρί μπρεστ οριζοντίως και τα γεμίζουμε με την κρέμα χρησιμοποιώντας το κορνέ. Γαρνίρουμε από πάνω τα παρί μπρεστ με ζάχαρη άχνη.

empty alt

Αρνί με λευκό κρασί

Κλασικό και αγαπημένο γιορτινό πιάτο.
empty alt

Orecchiette con cime di rape (με μπρόκολο)

Τα λαχανικά με το ψάρι δίνουν την σπιρτάδα σε αυτό το πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Τσιπούρα με κρεμμύδια και σάλτσα κόκκινου κρασιού

Ειναι ο άλλος τρόπος για να απολαύσεις το ξεχωριστό αυτό ψάρι.
empty alt

Μηλόπιτα

Μια μηλόπιτα την ημέρα, το γιατρό της... πείνας κάνει πέρα.
empty alt

Πίτα με κιμά, ελιές και φέτα

Λαχταριστή πίτα με γέμιση από κιμά και φέτα. Θα σας πάρει λίγο χρόνο αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!
empty alt

Ρολό σε κρούστα από καλαμπόκι

Ιδιαίτερη συνταγή για ρολό κιμά, συνδυάζεται άψογα με τα φλέικς καλαμποκιού.
empty alt

Carpaccio ξιφία

Ενα ξεχωριστό ορεκτικό για το τραπέζι που απαιτεί προετοιμασία, αλλά ανταμείβει με την γεύση του.
empty alt

Crumble από μήλο

Με αυτό το crumble από μήλο και ξηρούς καρπούς θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας. 
Back To Top