Δύσκολη   Μερίδες : 6   10.01-12.30  

Γαλλικό γλυκό που η ιστορία του ξεκινάει το 1910, φτιάχτηκε ύστερα από παραγγελία που δόθηκε από τους διοργανωτές του ποδηλατικού αγώνα Παρίσι – Βρέστη προς τιμή των αθλητών. 

Υλικά:

1 φλιτζάνι νερό

½ φλιτζάνι βούτυρο

1 φλιτζάνι αλεύρι

3 αυγά

1 κ.γ. ζάχαρη

½ κ.. αλάτι

1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ

2 βανίλιες

Αμύγδαλα φιλέ

Για την πατισερί

500ml γάλα

25 γρ. αλεύρι μαλακό

25 γρ. κορν φλάουρ

2 βανίλιες

5 κρόκους αυγών

120 γρ. ζάχαρη

2 κ.σ. πραλίνα φουντουκιού

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό και το βούτυρο μαζί  με τη ζάχαρη να βράσουν. Προσθέτουμε μέσα το αλεύρι, το μπέκιν, το αλάτι και τις βανίλιες. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα έως ότου η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Ύστερα από 10 λεπτά και αφού η ζύμη έχει κρυώσει, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια με την ξύλινη κουτάλα. Όταν η ζύμη ομογενοποιηθεί, τη βάζουμε σε μία σακούλα κορνέ και σχηματίζουμε κουλούρια με διάμετρο 10 εκ. επάνω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν. Πασπαλίζουμε ύστερα τα παρί μπρεστ με αμύγδαλο φιλέ και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα. Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και ρίχνουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουνε σε χαμηλή φωτιά το γάλα μαζί με τις βανίλιες και αφήνουμε το μείγμα μέχρι να φτάσει στο βρασμό. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα το μείγμα με τους κρόκους ανακατεύοντας πολύ δυνατά. Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Αφήνουμε την πατισερί να κρυώσει στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη όπου να εφάπτεται πάνω της. Μόλις η κρέμα έχει κρυώσει, πριν ξεκινήσουμε το γέμισμα ρίχνουμε μέσα στην πατισερί 2 κουταλιές πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί. Κόβουμε τα παρί μπρεστ οριζοντίως και τα γεμίζουμε με την κρέμα χρησιμοποιώντας το κορνέ. Γαρνίρουμε από πάνω τα παρί μπρεστ με ζάχαρη άχνη.

empty alt

Ρύζι με κοτόπουλο και λαχανικά

Ένα ελαφρύ και με πολλές βιταμίνες πιάτο, τρώγεται κρύο και ζεστό και μπορείτε να το πάρετε μαζί σας στο γραφείο.
empty alt

Mug cake αλμυρό με γεύση πίτσας

Γίνεται κέικ μέσα σε φλιντζάνια; Φυσικά ιδού η ευκαιρία.
empty alt

Βελουτέ από αρακά

Τέλεια σούπα από αρακά, τρώγεται ζεστή και κρύα.
empty alt

Κρέμα καραμελέ

Το κλασικό γαλλικό γλυκό που η γεύση του έχει κερδίσει οπαδούς σε όλο τον κόσμο.
empty alt

Κεφτεδάκια από λάχανο και τυρί

Αν βαρεθήκατε τα συνηθισμένα κεφτεδάκια πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξετε την παραπάνω συνταγή.
empty alt

Σπανάκι με ρύζι οκγρατέν

Ιδανική και πεντανόστιμη συνταγή για να εντάξεις το σπανάκι στη διατροφή σου.
empty alt

Κολοκυθόσουπα

Λαχταριστή και κρεμώδης κολοκυθόσουπα ιδανική για το χειμώνα
empty alt

Κρέμα λεμονιού

Πανεύκολη και γρήγορη κρέμα λεμονιού που ταιριάζει παντού και μπορεί να συνοδεύσει τα γλυκά και τα φαγητά σας.
Back To Top