Μέτρια   Μερίδες : 6   12.31-15.00  

Εύκολα αλμυρά muffins για νόστιμα σνακ.

Υλικά:

  • 240 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του gluten free
  • 120 γρ. παντσέτα κομμένη σε κύβους
  • 100 γρ. mozzarella σε κυβάκια
  • 2 αυγά
  • 60 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 200 γρ. γάλα
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • 20 γρ. βούτυρο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Χαρτάκια για μάφιν

Οδηγίες:

Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο και το κρατάμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε την παντσέτα μαζί με το δεντρολίβανο και το θυμάρι. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα και το βούτυρο και εκεί μέσα προσθέτουμε την παντσέτα και τη mozzarella. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το κεφαλοτύρι. Ύστερα ρίχνουμε το υγρό μείγμα μέσα στο ξηρό και το δουλεύουμε λίγο και γρήγορα ίσα ίσα να ανακατευτούν. Μοιράζουμε το μείγμα στα χαρτάκια για μάφιν και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

empty alt

Πανφόρτε σοκολάτας

Αγαπημένο ιταλικό κέικ με ξηρούς καρπούς, σοκολάτα και αποξηραμένα φρούτα. 
empty alt

Κολοκυθόσουπα

Λαχταριστή και κρεμώδης κολοκυθόσουπα ιδανική για το χειμώνα
empty alt

Σουβλάκια από σολομό

Σουβλάκια από σολομό μαριναρισμένα με σκόρδο και μουστάρδα. Ένα ιδιαίτερο ορεκτικό στο τραπέζι σας.
empty alt

Τηγανητά μήλα

Αυτό το επιδόρπιο βρίσκεται σε πολλές κουζίνες του κόσμου σε πολλές εκδοχές αφού αποτελεί παντα μια λαχταριστή λύση για γλυκό.
empty alt

Σαλάτα παντζάρι

Το παντζάρι γίνεται μια γευστική σαλάτα.
empty alt

Ριζότο alla parmezana

Αυτή η συνταγή είναι η βάση για όλα τα ριζότο.
empty alt

Σολομός μαριναρισμένος στο φούρνο

Εντυπωσιακό και διαφορετικό πιάτο με υπέροχη γεύση.
empty alt

Τιραμισού κλασικό

Από τα πιο δημοφιλή ιταλικά γλυκά που έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο.
Back To Top