Μέτρια   Μερίδες : 6   12.31-15.00  

Εύκολα αλμυρά muffins για νόστιμα σνακ.

Υλικά:

  • 240 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του gluten free
  • 120 γρ. παντσέτα κομμένη σε κύβους
  • 100 γρ. mozzarella σε κυβάκια
  • 2 αυγά
  • 60 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 200 γρ. γάλα
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • 20 γρ. βούτυρο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Χαρτάκια για μάφιν

Οδηγίες:

Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο και το κρατάμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε την παντσέτα μαζί με το δεντρολίβανο και το θυμάρι. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα και το βούτυρο και εκεί μέσα προσθέτουμε την παντσέτα και τη mozzarella. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το κεφαλοτύρι. Ύστερα ρίχνουμε το υγρό μείγμα μέσα στο ξηρό και το δουλεύουμε λίγο και γρήγορα ίσα ίσα να ανακατευτούν. Μοιράζουμε το μείγμα στα χαρτάκια για μάφιν και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

empty alt

Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα από κόλιανδρο

Το κοτόπουλό «λιώνει» τυλιγμένο στο γιαούρτι, το κόλιανδρο και το πεπεροτσίνο.
empty alt

Κοτόπουλο γεμιστό

Το κοτόπουλο στην πιο ωραία και γευστική εκδοχή του.
empty alt

Χάμπουργκερ από γαλοπούλα

Μία εναλλακτική πρόταση για τα μπιφτέκια που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.
empty alt

Κανελόνια με ραδίκια και πατάτες

Θα σας πάρει λίγο χρόνο αλλά η γεύση τους θα σας αποζημιώσει.
empty alt

Fusilli με πράσινη σάλτσα από ανθότυρο και αρακά

Συνοδέψτε τα fusili με τα πιο νόστιμα υλικά: ανθότυρο, τοματίνια, κεφαλοτύρι...
empty alt

Πολύχρωμες Φαρφάλες με κρέμα γάλακτος

Ζυμαρικά σε παιχνιδιάρικα χρώματα και ζωηρές γεύσεις. 
empty alt

Μύδια γεμιστά

Οι λάτρεις των θαλασσινών έχουν μια ακόμη ξεχωριστή επιλογή για τα αγαπημένα τους μύδια.
empty alt

Καλαμαράτα από θυμάρι με κρέμα από κουνουπίδι

Ανακατέψτε ποικίλες γεύσεις μαζί, όπως κουνουπίδι και σελινόριζα, μαζί με ζυμαρικά.

Back To Top