Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Μυρίστε το άρωμα της θάλασσας στα μύδια και αφήστε τα να σας ταξιδέψουν σε υπέροχες γεύσεις. 

Υλικά:

850 γρ. μύδια φρέσκα

1 φέτα λεμόνι

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

6 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ κουταλάκι πάπρικα γλυκιά

½ κουταλάκι μπούκοβο

Οδηγίες:

Παίρνουμε μία βούρτσα και τρίβουμε για να καθαρίσουν τα μύδια ενώ πετάμε όσα δεν έκλεισαν όταν τα χτυπήσαμε με το μαχαίρι. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο νερό και λεμόνι. Βράζουμε για 4-5 λεπτά και όταν ανοίξουν τα βγάζουμε από το τηγάνι. Πετάμε αυτά που δεν άνοιξαν. Βγάζουμε τα μύδια από τα όστρακά τους και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μύδια. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και στο ίδιο προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, σκεπάζουμε και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μαϊντανό, την πάπρικα, το μπούκοβο και ανακατεύουμε. Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε τα μύδια με τους χυμούς τους. Αφήνουμε λίγο να μαγειρευτούν και σερβίρουμε αμέσως.

empty alt

Φακές με κάρυ

Πανεύκολο, γευστικό και χορταστικό πιάτο.
empty alt

Tramezzini

Το club sandwich αλλιώς...Πολύ νόστιμα σάντουιτς ιδανικά για παιδικό πάρτι, μπουφέ, σνακ, πικ νικ.
empty alt

Σαλάτα με μπακαλιάρο

Χορταστική σαλάτα με μπακαλιάρο,ρόκα και τοματίνια.
empty alt

Κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα

Γευστικά μπουτάκια κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα. Δοκιμάστε το και στα κάρβουνα. 
empty alt

Ρύζι jasmin με ψάρι γκρατινέ και σπαράγγια

Ένας απλά υπέροχος συνδυασμός με ψάρι, ρύζι και αρωματικά βότανα. 
empty alt

Κρέμα από κάσιους

Πεντανόστιμη κρέμα από κάσιους που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά πιάτα, σως για σαλάτες, σάλτσα για ζυμαρικά κ.ά.
empty alt

Linguine με porcini και γαρίδες

Στριφογυρίστε το πιρούνι μέσα στα ζυμαρικά και πιάστε μια λαχταριστή μπουκιά. 
empty alt

Φιλέτο τόνου με κρύα «πεπερονάδα»

Αυτή η επιλογή ξεφεύγει από τις συνηθισμένες συνταγές του τόνου.
Back To Top