Εύκολη   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Μια ξεχωριστή σαλάτα με βάση το ψωμί.

Υλικά:

4 χοντρές φέτες ψωμί μπαγιάτικο (χωριάτικο)

1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι

2 μεγάλες ντομάτες ώριμες

1 αγγούρι

15 φύλλα βασιλικό (σπασμένα στο χέρι)

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Ξύδι

Οδηγίες:

Παίρνουμε το ψωμί και το μουσκεύουμε μέσα σε νερό και ξύδι για 5 λεπτά. Το βγάζουμε και το στύβουμε. Κόβουμε το κρεμμύδι ροδέλες και το αφήνουμε μισή ώρα μέσα σε νερό με ξύδι και ύστερα το σουρώνουμε. Κόβουμε το αγγούρι σε τετραγωνάκια. Βάζουμε μία κατσαρόλα με νερό να βράσει, κάνουμε ένα μικρό σταυρό στο κάτω μέρος από τις ντομάτες και τις βουτάμε μέσα για 10 δευτερόλεπτα. Τις βγάζουμε και τις βουτάμε σε παγωμένο νερό ώστε να σταματήσει ο βρασμός. Ύστερα βγάζουμε τη φλοίδα και τους σπόρους και τις κόβουμε καρέ. Βάζουμε το ψωμί σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, τη ντομάτα καρέ, το αγγούρι, αλάτι και ελαιόλαδο όσο πιει. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει.

empty alt

Σπαγγέτι με αυγοτάραχο

Αυτά τα μακαρόνια γίνονται γιορτινά με το εκλεκτό και πολύτιμο αυγοτάραχο.
empty alt

Mini cheesecake

Τα μίνι cheesecake αποτελούν ένα πολύ ωραίο κέρασμα για μικρούς και μεγάλους στα παιδικά πάρτι.
empty alt

Πικάντικες πατάτες με μπρόκολο

Οι πατάτες με το μπρόκολο, τα ρεβύθια και τα μπαχαρικά σε γευστική αποκάλυψη.
empty alt

Ροζ κους κους με μπρόκολο

Πανεύκολη συνταγή με κους κους που γίνεται ροζ!
empty alt

Μπακαλιάρος με πολέντα και κρεμμύδια

Αντικαταστήστε τον πουρέ πατάτας φτιάχνοντας πολέντα και συνοδεύστε το ψάρι με αυτό το μοναδικό συνδυασμό. 
empty alt

Κρέμα από κάσιους

Πεντανόστιμη κρέμα από κάσιους που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά πιάτα, σως για σαλάτες, σάλτσα για ζυμαρικά κ.ά.
empty alt

Καρμπονάρα από θαλασσινά

Οι πιο φίνες γεύσεις από τη θάλασσα σε ένα πιάτο.
empty alt

Κεφτεδάκια με βρώμη

Η βρώμη δεν είναι μόνο για πρωινό.
Back To Top