Εύκολη   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Μια ξεχωριστή σαλάτα με βάση το ψωμί.

Υλικά:

4 χοντρές φέτες ψωμί μπαγιάτικο (χωριάτικο)

1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι

2 μεγάλες ντομάτες ώριμες

1 αγγούρι

15 φύλλα βασιλικό (σπασμένα στο χέρι)

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Ξύδι

Οδηγίες:

Παίρνουμε το ψωμί και το μουσκεύουμε μέσα σε νερό και ξύδι για 5 λεπτά. Το βγάζουμε και το στύβουμε. Κόβουμε το κρεμμύδι ροδέλες και το αφήνουμε μισή ώρα μέσα σε νερό με ξύδι και ύστερα το σουρώνουμε. Κόβουμε το αγγούρι σε τετραγωνάκια. Βάζουμε μία κατσαρόλα με νερό να βράσει, κάνουμε ένα μικρό σταυρό στο κάτω μέρος από τις ντομάτες και τις βουτάμε μέσα για 10 δευτερόλεπτα. Τις βγάζουμε και τις βουτάμε σε παγωμένο νερό ώστε να σταματήσει ο βρασμός. Ύστερα βγάζουμε τη φλοίδα και τους σπόρους και τις κόβουμε καρέ. Βάζουμε το ψωμί σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, τη ντομάτα καρέ, το αγγούρι, αλάτι και ελαιόλαδο όσο πιει. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει.

empty alt

Παπαρδέλες με μανιτάρια και ροκφόρ

Παπαρδέλες με ανεπάντεχο συνδυασμό υλικών όπως τα μανιτάρια, το ροκφόρ και τα φυστίκια αιγίνης.
empty alt

Κουνέλι με μπύρα

Το κουνέλι μεθάει με μπύρα, θυμάρι και βασιλικό. 
empty alt

Μοσχάρι γιαχνί

Ελληνικό, σπιτικό φαγητό ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια.
empty alt

Spaghetti paglia e fieno

Γεύση από θάλασσα που μεταμορφώνει τα ζυμαρικά.
empty alt

Σουβλάκια με σολομό και καρπούζι

Όσο απίθανος συνδυασμός, τόσο ταιριαστός και ιδανικός.
empty alt

Κρύα σαλάτα από pasta

Δροσερή και εύκολη σαλάτα με ζυμαρικά για τα καλοκαιρινά σας τραπέζια.
empty alt

Σάλτσα με πιπεριές

Για όσους έχουν λατρεία με τις πιπεριές αξίζει να τη φτιάξουν και να τη δοκιμάσουν!
empty alt

Τιραμισού

Κλασική ιταλική συνταγή που δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί.
Back To Top