Εύκολη   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Μια ξεχωριστή σαλάτα με βάση το ψωμί.

Υλικά:

4 χοντρές φέτες ψωμί μπαγιάτικο (χωριάτικο)

1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι

2 μεγάλες ντομάτες ώριμες

1 αγγούρι

15 φύλλα βασιλικό (σπασμένα στο χέρι)

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Ξύδι

Οδηγίες:

Παίρνουμε το ψωμί και το μουσκεύουμε μέσα σε νερό και ξύδι για 5 λεπτά. Το βγάζουμε και το στύβουμε. Κόβουμε το κρεμμύδι ροδέλες και το αφήνουμε μισή ώρα μέσα σε νερό με ξύδι και ύστερα το σουρώνουμε. Κόβουμε το αγγούρι σε τετραγωνάκια. Βάζουμε μία κατσαρόλα με νερό να βράσει, κάνουμε ένα μικρό σταυρό στο κάτω μέρος από τις ντομάτες και τις βουτάμε μέσα για 10 δευτερόλεπτα. Τις βγάζουμε και τις βουτάμε σε παγωμένο νερό ώστε να σταματήσει ο βρασμός. Ύστερα βγάζουμε τη φλοίδα και τους σπόρους και τις κόβουμε καρέ. Βάζουμε το ψωμί σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, τη ντομάτα καρέ, το αγγούρι, αλάτι και ελαιόλαδο όσο πιει. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει.

empty alt

Σάλτσα μπάρμπεκιου

Μία πανεύκολη και γεμάτη γεύση barbeque sauce που θα κάνει το κρέας σας εξαιρετικά νόστιμο. 
empty alt

Carpaccio σολομού με σάλτσα αβοκάντο

Ο σολομός και σε αυτό το πιάτο κλέβει την παράσταση.
empty alt

Σπαράγγια mon amour

Ποτέ άλλοτε το σπαράγγι δεν ένιωσε τόσο οικεία σε ένα πιάτο!
empty alt

Ριζότο με πεπόνι

Άκρως καλοκαιρινό, δροσερό και νόστιμο.
empty alt

Μους με καφέ και καρύδια

Ένα "δυναμικό" μους όπου πρωταγωνιστούν ο καφές και τα καρύδια.
empty alt

Καρμπονάρα με αυγό

Καρμπονάρα με αυγό. Δηλαδή, αυθεντική, σε αυστηρή ιταλική "γραμμή" - αλλά υπέροχη γεύση.
empty alt

Ριζότο με τόνο και wasabi

Γεύση από Ιαπωνία δια μέσω Ιταλίας σε ένα ξεχωριστό πιάτο.
empty alt

Μελιτζάνα με φιλέτο χοιρινού με μυρωδικά

Το κλασικό χοιρινό αποκτά μια νέα διάσταση όταν συνδυαστεί με μελιτζάνα και μυρωδικά.
Back To Top