Μέτρια   Μερίδες : 3   05.00-10.00  

Εντυπωσικές παπαρδέλες με θαλασσινά και ξεχωριστή γεύση για κυρίως πιάτο.

Υλικά:

300 γρ. Spaghettoni

500 γρ. διάφορα θαλασσινά

12 γαρίδες ολόκληρες και καθαρισμένες

50 γρ. ελαιόλαδο

50 γρ. σκόρδο και μαϊντανό ψιλοκομμένα

200 γρ. τοματίνια κονφί

1 λίτρο μπισκ (ζωμός από θαλασσινά)

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το μαϊντανό και ανοίγουμε τα θαλασσινά. Τα αφήνουμε για 10 λεπτά. Τα σουρώνουμε και μέσα στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε τα μακαρόνια ωμά και σιγά σιγά προσθέτουμε τη μπισκ που έχουμε ήδη βάλει σε άλλη κατσαρόλα και βράζει. Λίγο πριν βράσουν τα μακαρόνια, ρίχνουμε μέσα τα τοματίνια κονφί, τα θαλασσινά και τις γαρίδες. Ελέγχουμε τη γεύση για αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε ακόμα λίγο μπισκ και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθούν οι γαρίδες. Σερβίρουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και φρέσκο μαϊντανό.

empty alt

Κρέπες με κρέμα από αχλάδι, κανέλα και πορτοκάλι

Ανοίξτε το μάτι της κουζίνας και ρίξτε στο τηγάνι τα υλικά για την κρέπα.
empty alt

Ραγού κρέατος για μακαρόνια

Συνδυασμός χοιρινού και μοσχάρι με μακαρόνια σε γεύση που θα ξαφνιάσει.
empty alt

Μπισκότα με μπαχαρικά

Κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο συνυπάρχουν σε ένα τραγανό σνακ.
empty alt

Φωλιές στο φούρνο με γλώσσα και αγκινάρα

Η απογείωση ενός ταπεινού ψαριού με την σωστή συνταγή.
empty alt

Τράιφλ με μπράουνις

Ένα επιδόρπιο πανεύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο.
empty alt

Μακαρόνια κρύα με τόνο και κολοκύθια

Τα φιογκάκια ντύνουν με επίσημο τρόπο το πιάτο με τα κολοκυθάκια και τις ελιές. 
empty alt

Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα από κόλιανδρο

Το κοτόπουλό «λιώνει» τυλιγμένο στο γιαούρτι, το κόλιανδρο και το πεπεροτσίνο.
empty alt

Τηγανιά κρασάτη

Η παραδοσιακή τηγανιά για τους μερακλήδες της γνήσιας γεύσης.
Back To Top